Vistada problemim var yardım edin lütfen

oRRHaN07

New member
Reaction score
0
arkadaşlar vistada oturum açıldıktan 30 saniye sonra bilgisayarın harddiski yüklü bir biçimde işlem yapmaya başlıyo yaklaşık 5 dakika boyunca harddiskin kırmızı ışığı hiç sönmüyorr.Buda ilk 5 dakka bilgisayarın yavaş olmasına neden oluyor..bunun nedeni nedir acaba.

başlangıçta sadece windows defender ve kaspersky internet security 2009 var.Geri kalanlar kapalı

sistemim;
Asus P5KPL anakart, 2gb 800 mhz ram , intel core 2 duo 2.33 ghz 1333mhz 4 mb işlemci ,samsung 200 gb 8mb harddisk , ati radeon x1650pro 512 mb ekran kartı , 450 watt power

baslat >calistir> regedit>ADMIN>Ok
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Session Manager\ Memory Management\ PrefetchParameters

EnableSuperfetch bul (Yoksa yeniden olusturulmali ) DEGER i ( 3 ) Yap
0>superfetch kapali
2>boot hizlanir
3>programlar ve boot hizlanir
süreyi DEGISTIRECEKMI KARSILASTIR AYRICA defrag yap hardiski ve hatta istersen güvenli modda acip SÜREYI KONTROL ET KASPERSKY biraz SÜREYI UZATIYOR OLABILIR KARSILASTIR HER IKI MOD da
5 dakika boyunca GÖREV YÖNETICISINDEN calisan servisleri +programlar dikkatli TAKIP ET NE KADAR cpu aliyorlar COK kasan BIR SEY DIKKATINI CEKIYORMU TANIMADIGIN ? msconfig > genel > SISTEMI normal acsin tüm servisleriyle ( SONRA YINE AYIKLARSIN kullanmadiklarini ) buradaki süreyi de karsilastir ARKAPLANDA CALISAN ÖNEMLI SERVISLER YOKSA kapat
hardisk kirmizi yanmasi her yapilan yeni islemi devreye sokmasindan gelir DEMEKKI BU SÜREDE BIRCOK PROGRAMI VEYA SERVISI de calistir ayrica INTERNET BAGLANTISI ÜZERINDEN UPDATE OTOMATIK AYARI OLAN TÜM PROGRAM larda bu sayede devreye girer hardisk den islem görür. lakin BILGISAYARIN donanim acisindan VISTA ULTIMATE bile RAhatlikla kaldirmasi lazim.. belki de su an üzerinde ultimate varsa zaten tüm servisleri vista da en üst seviyede oldugu icin haliyle sirf masa üstü menejeri ( UMARIM bu servis erken aciliyordur) Bile nerdeyse RAM in anasini aglatiyor GERCI KULLANILMAYANLAR SERVIS DISI BIRAKILDIGINDA daha AZ kasmasi lazim YINEDE kolay gelsin
NOT
servislerin calismasina bagliyorum acikcasi ...ayric a etkinlesme OKmi?

dediklerini denicem hocam çok saol

baslat >calistir> regedit>ADMIN>Ok
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Session Manager\ Memory Management\ PrefetchParameters

EnableSuperfetch bul (Yoksa yeniden olusturulmali ) DEGER i ( 3 ) Yap
0>superfetch kapali
2>boot hizlanir
3>programlar ve boot hizlanir

BU değer zaten bu şekildeymiş

ayrıca harddiskimi düzenli olarak defrag yapıyorum

sanırım problem açılıştaki işlemlerde dikkat ettim pc açıldığında görev yöneticisinde 41 işlem var ancak harddiskin işlem yapması bittiğinde vu değer 44 e çıkıyor.bu 3 işlemi yapılırken bu kadar harddisk kullanıyor olabilir.bu arada vista home premium kullanıyorum

etkinleştirmeside yapıldı

arkadaşım kaspersky internet security 2009 pc açıldıktan sonra güncelleme yapar ve hızlı tarama çalışma modu her güncellemeden sonra işaretli ise dediğin gibi gibi bi 5 dakika kadar pc yi yavaşlatabilir

arkadaşım kaspersky internet security 2009 pc açıldıktan sonra güncelleme yapar ve hızlı tarama çalışma modu her güncellemeden sonra işaretli ise dediğin gibi gibi bi 5 dakika kadar pc yi yavaşlatabilir

güncellemeden sonra hızlı tarama modu kapalı..

Arkdaşım şunları denemde fayda var

Ev Kullanıcılarının İhtiyac Duymadıkları Servisleri Kapatarak Bellek Kullanımını Azaltalım

İzlenecek yol

Vista Küresi ==> Çalıştır=> services.msc => ENTER

Bir servisin durdurulması ve hemen ardından kapatılması için izlenilmesi gereken yol

Çalışan servis üzerinde sağ tıklayın ve DUR 'a tıklatın.

Durdurulan servis üzerinde sağ tıklayın,özellikler ardından başlangıç türünü DEVREDIŞI olarak seçin.

Kullanımdan kaldırılacak servisler

*Ağ Listesi Hizmeti

*Bilgisayar Tarayıcısı

*Çevrımdışı Dosyalar

*Dağıtılmış İşlem Düzenleyicisi İçin KtmRm

*Ebeveyn Denetimi

*Faks

*Güvenlik Merkezi

*İkincil Oturum Açma

*Internet Bağlantı Paylaşımı

*İş İstasyonu

*İşlev Bulma Kaynak Yayımı

*ReadyBoost

*Sunucu

*Tablet PC Giriş Hizmeti

*TCP/IP NetBIOS Yardımcısı

*Temalar (İsteğe Bağlı)

*Terminal Hizmetleri

*Web Client

*Windows Arama

*Windows Cardspace

*Windows Defender (İsteğe Bağlı)

*Windows Güvenlik Duvarı

*Windows Hata Raporlama Hizmeti

*Windows Media Center Başlatıcı

*Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti

*Windows Saati

*Windows Update (İsteğe Bağlı)

*Windows Yedekleme

*Yazdırma Biriktiricisi (Yazıcınız varsa kalsın)

denedim ama bi sonuç alamadım.. bugün bi leptop a fortmat attım dikkat ettim ondada o şekilde acaba vista normalde yapıyormu bunu??

Geri