Vista veya Vistalı Bilgisayar Alırken Dikkat

ne101

Banned
Reaction score
0
Vista alırken en önemli hususlar nelerdir?
Birincisi, Vista alıyorum derken kandırılmak;
Eğer bir Vista sürümü alacaksanız,bunun Vista Home Basic olmamasına dikkat edin,çünkü bu sürümün verimsiz ve Vistayı küçük düşürdüğü, PCNet gibi dergilerde bile yazıyor.
İkincisi, donanım dolandırması;
Vista için gerekli en düşük ram kapasitesi 512 MB'dir ve 512 mb'de vistanın anında bir eziğe dönüşeceği kaçınılmaz bir gerçektir.Home Premium veya Bussiness alırken 1Gb ram, Ultimate alırken 2 Gb ram önerilen seviyelerdir.Bunun yanında ekran yonga setlerine de dikkat etmek gerekir ve Aero'ya uyumsuz bir yonga seti alırsanız Vista'yı tam tadında kullanamazsınız.Ayrıca 80 Gb Harddisk de artık önerilmemektedir, çünkü günümüzde boyutu 10 Gb'ı aşan oyunlar,programların yüksek yerler kaplaması gibi sorunlar var.En azından 160 Gb'lık bir harddisk alırsanız daha iyi olur.
Üçüncüsü, güvenilir yerlerden alın;
Bilmediğiniz yerlerden Vista almayın,çünkü trojan vb solucanlar çıkabilir.
Dördüncüsü, korsan Vista indirirken indirdiğiniz yere dikkat edin(Hackhell'DEn indirin!!!)
Beşincisi, kendinize uygun olanını seçin.
Altıncısı, eğer Vista satın alıyorsanız,önce fiyatları araştırın ki size kazık atmasınlar :)
Yedincisi, Vista'yı upgrade edecekseniz, programlarınızın uyumunu araştırın.
Sekizincisi, BOL ŞANSLAR
NOT:Alıntı DEĞİLDİR!!!
Yorumlarınızı,sorularınızı ve teşekkürlerinizi bekliyorum
:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

bir vistadan nefret ettiğim başka bişey varsa, oda iki vistadır

o senin düşüncen...
:hhman:

%50 katılmıyorum

1. si 512 mb ramı 3d ekran kartı olanlar tabiki anakart 945 cihipset ve daha yukarısı olanlar home bazic i kursunlar gelsinler öğreteyim xp den 2 kat performanslı 4 kat güvenli ultimateden daha özellikli aero özellikleride dahil olmak üzere komple işletim sistemine nasıl dönüşüyormuş . Birazcık bilgin varsa home bazic de neler yapabiliyormuşsun.
2.si 512 sadece home bazic için yeterli yada premium için belki diğerleri 2 gb 1 dahi az bence
3.Harisk vista ile alakalı değil hakeza vista xp den çokta fazla yer kaplamıyor. Kapasite ihtiyacı kişletim sisteminin değil kullanmak istediklerinizle alakalı

4. vista alın güle güle kullanın ancak dual boot kullanmayıp tek işletim sistemi kullanacaksanız en az bir yada 2 daha sadece vistadan uzak durun. Öünkü birçok oyun ve proğramın uyum sorunu hala çözülebilmiş değil.

Şahsen ben dual kullanıyorum ancak xp i sadece vista uyumu olmayan oyun ve programlar için. Diğer zamanlarda sadece yedekte bekliyor.

seviyorum ve nefret ediyorum.. anlıyormusunuz... ....

ben bu duruma % 90 katılıyorum iğrenç bi şey şu işletim sistemi ama faydaları da yok değil gerçi microsoft daha güncelleme yapacğı cok şey var daha ağ bağlantılarında ve ekran kartından problem ler yaşanıyor be buna benzer bin birtürlü sorun .. tek hoşuma gittiği şey format atılırken cok kolay atılıyor bi de pc iyiyse görüntüsü yani alacaksın vista ama vitrine koyacaksın süs diye dursun başka ne işe yarar kii .. vista uyumlu program saysı neredeyse az daha önce kullandığım programlar calışmıyor vistada sinir olmak ne kelime deliriyorum .. bide o kadar para .. ahh ahh kandık bi microsofta bakalım sonu ne olacak biran önce cözümler üretmeleri lazım . erken cıkardılar herhalde işletim sistemini...

walla yazdıklarınızdan dolayı tşk edicem hll size siz yazın bn öğreneyim ama bn cahilim ama bnden de cahil olanları var

ii çalışmalar

Ben Vİstadan Memnunum Ve Vİsta Kullanmayi Sevİyorum ArkadaŞ
Kullanmayi Bİlmeyenler BeĞenmİyorlar
ÇÜnkÜ Vİstanin Acemesİ De Ondan
Bİraz UĞraŞsa Halbukİ Vİsta Çok GÜzel
Özellİkle GÜvenlİ Olmasi
Ve Daha Hizli ÇaliŞmasi
Hata Vermemesİ

1 gb ram le vista premium mu cayır cayır kullanıyorum tek takılma yok

pc sıcak duruyor baya yoruyor ama performansı iyi kullanıyor xp de cpu kullanım % 15 - 20 oldumu takılma oluyor resede kadar gidiyor ama vista % 60 banamısın demiyor tek bir yavaşlama yok

arkadaşlar kullanmayı bilmeyenler konuşmuş :)

darılmayın ama gereksiz servisleri açık bırakırsanız kıytırık ekran kartıyla dream scene kullanmaya kalkarsanız vista donar tabi xp yeni kurulan toplan canlanma süresi 9 sn vista 6 bu 300 mb ram libi rsanal pcde denedi hemide ultimate gereksiz servisleri kapalı ince ayar yapılı bir vista mükemmeldir xp kullanmayı nekadar biliyonuzki vistaya çamur atıyorsunuz kayıt defteri ayarlarını çözdünüzmü xp nin vistanın berbat oldunu idda ediyorsunuz yapmayın yaaaaa adamlar berbat bişiyi 470 ytl ye satacak dünya çapında dağıtlacal 2 senede bitecek emek verilecek 2 bilgisiz berbat diycek ben rc1 den beri kullanıyorum hiç bir sorunla karşılaçmadım rc1 ve rc 2 de aynı zamanda temmuz öncesi update lerde bazı oyunlar ve programlarda uyumsuzluk vardı bi update olay bitti :)

gercekden vısta berbat bırsey sımdık xpye doondum onu yukledım gune lanet edıyorum

pc ozellıklerıde
dual core ıslemcı
2 gb ram 512 mb ekran kartı
yuksekdı takılmak deıl ama sorun problem cok verıyor bırde uyumlu degıl

neye uyumlu değil birader

gercekden vısta berbat bırsey sımdık xpye doondum onu yukledım gune lanet edıyorum

pc ozellıklerıde
dual core ıslemcı
2 gb ram 512 mb ekran kartı
yuksekdı takılmak deıl ama sorun problem cok verıyor bırde uyumlu degıl

ben 6 makinaya kurdum herşeyine uydu çatır çatır sürücüsünü buldum update ettim süper oldu .... senin yüklediğin korsan dandiktir yada sen becerememişsindir...vista zaten xp alt mimari çekirdeğine sahip böle cahil cahil konuşmayın yaww :)))

yanıt

Ben Vİstadan Memnunum Ve Vİsta Kullanmayi Sevİyorum ArkadaŞ
Kullanmayi Bİlmeyenler BeĞenmİyorlar
ÇÜnkÜ Vİstanin Acemesİ De Ondan
Bİraz UĞraŞsa Halbukİ Vİsta Çok GÜzel
Özellİkle GÜvenlİ Olmasi
Ve Daha Hizli ÇaliŞmasi
Hata Vermemesİ

:victory 100% katılıyorum.Eğer sisteminiz iyi ise kesinlikle vista derim.3 aydır 64 bit ultimate kullanıyorum geriye dönük programların çok azında sıkındı yaşadım.En önemlisi ise sistemimde ne disk birleştirici ne optimizasyon pogramı ne de sistem geri dönüşüm kullandım hala ilk kurduğum günkü gibi stabil ve hızlı.Forever Vista...

Vista berbat uyumsuz!Şuan almayın birkaç ay sonra alın.
Bir tanıdığımıza laptop aldık içinden "starter edition" çıktı.Yanında verdikleri antivirüs dahil hiçbir program uymuyor.Şimdilik asla tavsiye etmem.

arkadaşlar daha önce masaüstü bilgisayarım xp intel pentium 4. 2,40 ghz/1,00gb ram/gforce fx5200 128mb özelliklerine sahipti.hızından memnumdum diyebilirm.şimdi toshiba a200satalite dual core t7500 2,20 ghz/1,00 ram.ati 2600 256mb ekran kartı/vista home premium.bence vista xp ye göre daha kullanışlı görsel yönden çok daha iyi.tek sıkıntım bilgisayar ilk açılışta çok hantal sağ altta çalışan programlar dakikalar sonra geliyor.önceki pc imde böyle değildi. acaba bu normal mi yoksa benim pc demi bi sorun var. anlayan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim. hepinize saygılar.

hiç bir programımı uyumlu bir şekilde kullanamadığım vista berbat değil berbat ötesi. Nero 7 bile çalışmıyor. microsofta öve öve bitiremediğiniz vistadan şikayet yağıyor. Ağ kurmaya kalkıyorum akblolu ağı- modemi göremiyor ama xp ilk çıktığında bile program uyumluluk sihirbazı vs. ile yumuşak bi geçiş yapmıştı ve bu kadar yadırganmamıştı . Kabul edin artık vista tam bir fiyaskodur.

cark

ya arkadaşlar kusura bakmayın konuyla alakası yok ama ben pc de yeniyimde şu cark ı anlayamadım çok proğramda cark tan bahsediliyor bu nedir nasıl yapılır bir anlatan olursa sevinirim teşekkürler

Bu Adam Saçmalıyor Home Basic De Alırım Ultimate De Ikiside Aynı Performansı Göstermesede Homebasic Daha Az özelliği Olsada Ekran Kartını Tam Destek Verir! Bana Inanmazsanız Bi Home Bide Ultimate Can Run Itten Bakın!

offff bu sıkıntıları xp ye ggecerken de yaşamıştık bir yıl sonra kurban olayım vistaya der burda vistayı eleştirenler.....
sölenecek tek söz var sistemin güçlüyse xp kullanmak kerizlik vista kullanmak ayrıcalıktır....

:)

diyerek başlayayım anlatmaya :

öncelik işletim sistemi şudur ----> bilgisayarınız da bir sürü elektronik devre, cihaz, kart çalışır. sizin programlarınız vardır. bu programlar bu cihazların bazılarını ya da tamamını aynı anda kullanırlar. işte o programların bunları kullanmasını sağlamak işletim sisteminin görevidir.

yani bir anti virusprogramı çalışmıyorsa. bir driver olmuyorsa. bir program hata veriyorsa bu işletim sisteminin-vistanın-microsoftun hatası değildir.

umarım anlaşılmıştır.

Geri