- Reaction score
- 0
Vista ve XP'yi aynı anda kullanmak
Bu konuda bir döküman eksiğini ve soruların olduğunu gördüğüm için bunu hazırlamak istedim.Arama yaptım, fakat bulamadım.eğer verilmişse, kusura bakmayın..
Yeni alınan makinalar, vista kurulu olarak geliyor ve bazen xp yi kurup 2sini beraber kullanmamız gerekiyor.
İşte böyle bir durumda aşağıdaki programlar yardımıyla bu işi yapabiliyoruz.
Öncelikle, C'ye vista kurulu gelen makinanın D'sine xp yi kurduğumuzu farzediyorum.
Bundan sonra pc açılışta xp ile açılır.
Buradan vistabootpro yazılımını indiriyoruz.
Xp içerisine bu programı kurarak çalıştırıyoruz.
1. Adım olarak gösterilen "Sistem bootloader" a tıklayarak gereken ayarları yapıp, "install bootloader" butonuna tıklıyoruz.
Artık makinamız bir sonraki açılışta vista ile açılacak.Restart yapıp, vistamızı açıyoruz.
Buradan EasyBCD programını indiriyoruz.Vistamızda kurarak çalıştırıyoruz:
"add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor.
Bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli.
İlk önce drive olarak D'yi seçip sonra işletim sistemi olarak windows xp seçiyoruz.
"add entry" seçeneğini seçip "save" ediyoruz. Pc'mizi yeniden başlatıyoruz.
İşlemler bu kadar.
Hatalı olduğunu düşündüğünüz yerler varsa, pm atın, hallederiz
Bu dökümanın resimleri internet alıntısıdır.Anlatımın çoğunluğu bana aittir.
Bu konuda bir döküman eksiğini ve soruların olduğunu gördüğüm için bunu hazırlamak istedim.Arama yaptım, fakat bulamadım.eğer verilmişse, kusura bakmayın..
Yeni alınan makinalar, vista kurulu olarak geliyor ve bazen xp yi kurup 2sini beraber kullanmamız gerekiyor.
İşte böyle bir durumda aşağıdaki programlar yardımıyla bu işi yapabiliyoruz.
Öncelikle, C'ye vista kurulu gelen makinanın D'sine xp yi kurduğumuzu farzediyorum.
Bundan sonra pc açılışta xp ile açılır.
Buradan vistabootpro yazılımını indiriyoruz.
Xp içerisine bu programı kurarak çalıştırıyoruz.
1. Adım olarak gösterilen "Sistem bootloader" a tıklayarak gereken ayarları yapıp, "install bootloader" butonuna tıklıyoruz.
Artık makinamız bir sonraki açılışta vista ile açılacak.Restart yapıp, vistamızı açıyoruz.
Buradan EasyBCD programını indiriyoruz.Vistamızda kurarak çalıştırıyoruz:
"add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor.
Bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli.
İlk önce drive olarak D'yi seçip sonra işletim sistemi olarak windows xp seçiyoruz.
"add entry" seçeneğini seçip "save" ediyoruz. Pc'mizi yeniden başlatıyoruz.
İşlemler bu kadar.
Hatalı olduğunu düşündüğünüz yerler varsa, pm atın, hallederiz
Bu dökümanın resimleri internet alıntısıdır.Anlatımın çoğunluğu bana aittir.