Vista ve xp arasında kablolu baglantı sorunu

murat35

New member
Reaction score
0
Slm arkadaslar leptopumda vista masa ustunde xp yuklu ikisi arasında veri alışverişi yapmak istiyorum uzun zamandırda ugrasıyorum yanlız vistada bir şeyi çözemedim.
Baglantılar hazır bilgisayar isimleri gurup ıp adresleri her şey normal birbirlerine ping atıyorlar vistada medya paylasımını açtım onuda kullanabiliyorum ama dosya paylasımını açamıyorum her şeyi denedim olmadı dosya paylasımını aç diyorum yönetici olarak izin veriyorum hata almıyorum ama açmıyor ortak klasor paylasımında aynı işlemi yapıyorum RPC sunucusu kullanılamıyor diyor ve vista agı tanımlanamayan ag olarak görüyor.

Birde avira antivirus ve eset smart yuklu eset kapalı avira ve defender çalışıyor bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum diger ayarlarda sorun yok gozukuyo sorum paylasımı etkinleştiremem ve belkide vistanın agı tanımaması olabilirmi.

buyuk ihtimalle senin ayarlarinda problem var cunku ayni sekilde biz evde kurdugumuz agda vista laptop benim paylasimi ben onun paylasimi gorebiliyor kullanabiliyorum..

tum ayarlari detayli olarak yazman gerekir ki yardimci olabileyim dostum..

Sorunu hallettim sorun vistanın guvenlik hastalıgından kaynaklanıyormus aynı sorunu yasayan arkadaslarada yardımcı olmak adına Denetim masası\Yönetimsel araçlar\hizmetler dizininden paylaşımla alakalı servisleri özellikle devre dışı olanları çalıştırmaları sorunu çözecektir bu ayarları yaptıktan sonra İp girmeden ag ayarlarını degiştirmeden çalışma ismi farklı olsa bile sorunsuz baglanıyor ve transfere izin veriyor.:biggrin

Lamagro teşekkürler

Geri