Vista Tabanlı Linux Vixta [ No RapidShare TeK LiNk ] [ iSo ]

KnowN

BiR uMuTTuR YaŞaMaK !
Reaction score
0
SoNuNDa 'EyvaH' DiyeCeĞiM ŞeyLeRe, BaŞıNDa 'EyvaLL
Vista Tabanlı Linux Vixta

Vixta, Windows Vista arabirimini sunan bir Linux dağıtımı. Fedora tabanlı olarak geliştirilen bir Linux dağıtımı olan Vixta, KDE masaüstü özelliğini kullanıyor. Microsoft Windows Vista'nın kullanıcı dostu arabirimi ve göze hoş tasarımını kullanan Vixta, diğer Linux dağıtımları gibi ücretsiz ve açık kaynaklı. Vista'nın minik araçları, başlat menüsü ve görev çubuğunu birebir kullanabilmenizi sağlayan dağıtım, Explorer yerine Konqueror, Office yerine OpenOffice ve Firefox ile bir çok kullanıcının kullanabileceği bir arabirim sunuyor.

Vixta'da Windows uygulamalarını çalıştırabilmeniz için Wine Windows API uygulamasını etkinleştirmeniz gerekiyor. Dağıtımın adı, muhtemelen Microsoft tarafından bir yaptırıma maruz kalmamak için "Vixta" olarak seçilmiş ancak arabirim konusunda Microsoft, daha önce Windows XP için Vista teması yapan bir Neowin Topluluğu üyesine baskı uyguladığı gibi Vixta'ya da yaptırım uygulayabilir. Bu nedenle, dağıtımın uzun soluklu olup olmayacağı bilinmiyor.

Kod:
http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/vixta/Vixta.org-094+.En.iso

emegine saglık....ben pcyi yenilicem yakında..3işletim sistemi kurmayı düşünüyorum ama daha karar vermedim..

orjinallerini buldum bi arkadastan..
XP,Vista,Linux Kurucam..

İŞLETİM sistemi turkcemı acaba ingilizce ise bosuna indirmiyelım

ingiLizce MaaLesef

tşkler kardeş ben yinede xp yada pardus deriöm vista ölü:D:D:D

emegine saglık....ben pcyi yenilicem yakında..3işletim sistemi kurmayı düşünüyorum ama daha karar vermedim..

orjinallerini buldum bi arkadastan..
XP,Vista,Linux Kurucam..

kardeş sana tavsiyem xp vista en az 2 gbyte ram artı orta seviye ekran kartı yani 200 lira gözden çıkaracan xp kur sonra pack vista inpersat 2,0 yükle sidebar türkçe kur alsana vista xp olmayan tek şey malesef direx 10 yani yebni oyunlar 2008 ve sonrası vistada daha verimli çaışacak xpde dirc x10 verilmiyecek:D:D:D

tesekkurler guzel paylasim fakat bunun turkce olani varmi acaba veya cikarmi

ubuntudan şaşmayacaksın aradım ettım en saglamı ubuntu vista vixta fln hikaye Xp kullanıyosan super bi alternatif

Geri