Vista Sürücü Sorunu

boogeymanu

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar xp olan sistemimi vista ile değiştirdim. vistayı yükledikten sonra hiçbir sorun yokken aradan 1 hafta geçtikten sonra cd rom ve dvd rom u görmemeye başladı. "Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)" sürücüyü güncelleştir dediğimdede sürücü güncel diyor aygıt yineticisinden girdiğim de böyle bi hata gösteriyor ve sarı ünlem işareti var yanında bunu nasıl çözebilirim. şimdiden teşekkürler

yardım edecek kimse yokmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Allah Yardımcın Olsun Kardeşim. Biz Vistadan Xp Ye Dönmek Istiyoruz Sen Xp Ni çevirmişsin

hiçbir sorun yokki vistada bunun dışında :))) gayette güzel çalışıyor

Arkadasim cd -dvd Rom üretici firmasinin en son vista 32-64 bit donanim lar icin olan aktuell driverlerini INDIR KURARKEN DOSYAYI kendin yer göstererek tanit ! yani aygit sürücüsünü denetlerken bilgisayrindan kurdugun yere yönlendir ve indirdigini yönlendirmek kaydiyla kurmaya calis.sistem defrag ve disk temizleme islemlerini yap.cd den taniyorsa bilgisayarini baslatip sistemi tamir seceneginden TAMIR ET !!olmazsa sistemi cd -dvd sürücülerini tanidigi güne geri yükle !! BILIYORSAN BIOS dan CD -Rom taniyip tanimadigina bakarsin >BILGISAYARIN ACILIRKEN hemen dell TUSUYLA iceri bakip öncelikle donanimlarinda VARmi yoKmu ona bak IYI FORUMLAR KOLAY GELSIN vista IYI dir iyi ESKI ALISKANLIKLARINDAN vazgecemeyen xp ciler camur atmakla biryere varamazlar takma kafana :hhsigara

arkadaşlar sonunda buldum çözümünü eğer aynı sorunu olan arkadaşlar varsa bu yöntemi kullanabilirler ben yaptım ve düzeldi

Başlat>Çalıştır>Regedit>Tamam karşınıza gelen kayıt defteri
düzenleyicisinden
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
anahtarına geliniz ve burada upperfilter veya lowefilter var ise siliniz ve
sonrasında sisteminizi yeniden başlatarak test ediniz sorununuz
çözülecektir.

arkadaşlar sonunda buldum çözümünü eğer aynı sorunu olan arkadaşlar varsa bu yöntemi kullanabilirler ben yaptım ve düzeldi

düzenleyicisinden
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
çözülecektir.

Hay Allah Razı Olsun. Ya bende bunun yüzünden güncelleme yapamıorum.

Allah razı olsun

düzenleyicisinden
çözülecektir.

Allah razı olsun kardeş...
Az önce vistayı kaldıracaktım sırf bu yüzden... xp ve vista beraberdi şimdi 2 sisteme de mudahele edecektim az daha... Çok büyük zaman kaybından kurtardın çok teşekkür ederim...

vistadan xp ye dönmeye çalışan arkadaşlar vistayı kurmadan önce bi baksalar pc leri kaldırıyor ondan sonra işletim sistemine laf atsalar daha iyi olacak herşey ama millet anlamıyor ki ve de kullanmasını bilmiyorlar

asus p5gl-mx ime windows7 ultimate beta yükledim hdd lerimden sata olanların sürücüsünü Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller olarak ? işaretli olarak görüp hdd lerimi işletim sistemi açtıktan sonra göremiyorum. bu konuda yükleyebileceğim vista veya benzeri bir sata driver var mıdır?

Geri