vista "mavi ekran"bluescreen" sorununa ilginç bir çözüm/tespit

renowatt

New member
Reaction score
0

Arkadaşlar uzun süredir vista kullanıyorum, ve bluescreen olayında ilginç bir tecrübe edindim ve bunu sizinle paylaşmak istedim.

Aygıt yöneticisi'ne girip harddisk driveri üzerine çift tıklayıp, ilkeler sekmesinden ''gelişmiş performansı etkinleştir' dediğinizde PC nin özellikle açılış ve kapanış süreleri yarıyarıya düşüyor..

ANCAKK:: bunu kendi deneyimim üzerine söylüyorum:: aygıt yöneticisinden harddiskinizin driver'ı üzerine sağ tıklayıp 'ilkeler' sekmesine geçin. orada gelişmiş disk performansını artır" diye iki seçenek var. bu seçeneklerin her ikisi birden işaretliyse "bluescreen" olayıyla karşılaşma biraz daha artıyor. 1 tanesini işaretlerseniz biraz daha sorun azalıyor. yada hiç işaretlemezseniz belkide bluescreen cok nadir/hiç görüyorsunuz.. bu sadece benim uzun süredir bu makinada vista kullanma tecrübemin bir tesbitidir.
:goz::goz::goz:

Dostum Sen Xp Den Vıstaya Gectıysen Mavı Ekran Olur

Daha Da Acıyım Eskı ısletım Sıstemınden Yenısıne Gecersen Mavı Ekrn Hatası Verır

iyide vista zaten kendi bunu çözüyor realtek sürücüsü veriyor çözüm denetleyicisinden

tecrübelerini paylaştigin için tesekkurler..

Geri