Vista Klavye Problemi

zante

New member
Reaction score
0
Arkadaslar bilgisayarımda vista kurulu ve bugun basıma garip birsey geldi internette dolanırken heralde alt tusuna fazla basık tuttugum icin olacak ,vista klayeyle ilgili bir sayfa actı ve ben o sayfayı kapatttım ve o andan sonra klavye yazmamaya basladı ama yukardaki multimedya tusları calısıo hesap mak. int .exp falan acıo ama a,cc,f,h falan basmıo ben ugrastım ama bise bulamadım bilen varsa bi yardımcı olabilirmi

ya arkadaslar bisey bilen yokmu formatmı atmam lazım :(

klavyenin pc üzerinden yazmasını engelleyecek bir ayarı varmı bilmiyorum vista kullanmıyorum alt kombinasyonu ne işe yarıyor o yüzden bilgim yok.. klavyenizin çıkarıp tekrar takmanızı sonra aygıt yöneticisinden klavyeyi görüp görmediğini check etmenizi tavsiye edebilirim =(

yaptım onu klavyeyi cıkarıp taktım baska klavye denedim aygıt yoneticisinden tanıo ve basan tuslar var yukardaki multimedyalar basıo mesela :S

belirli tuşlar basmıyor yani anladığım kadarıyla?

a c f ve h başka varmı basmayan tuş?

Muhtemelen ekran klavyesini aktive etmişsindir gibi geliyor.
Şuan vista değil kullandığım pc ama hatırlayabildiğim kadarıyla ilk aklıma gelen sorun bu oldu.
Sanırım denetim masasından kontrol edebilirsin

tuşların bazılarının basmaması garip değilmi tunyukuk ya hepsi ya hiçbiri değilmidir bunun kuralı?

Evet ama arkadaşın kullandığı farklı bir klavye anladığım kadarıyla ve o tip multimedya internet vs fonksiyonu olan klavyelerde özel tuşlar bu tür problemlerden etkilenmeyebiliyor.
Pc klavyenin standart özellikleri üzerinde bu tür değişikliklere müdahale edebiliyor.
Örneğin F klavyeyi Q ya dönüştürdüğünde bu tür özel tuşlar etkilenmez sadece temel tuşlarda değişiklik yapar

Vista yüklü bir pc den bakma şansım olursa, gün içinde belki bir açıklama bulabilirim sanırım.

yok arkadaslar hicbir tus basmıo bende anlamadım nedenini sadece en üstte ses acıp kapatmaya yarayan multimedya tusları calısıo klavyemde microsoftun orj. klavyesi neden oldu bole anlamadım :D

a c f h tusları basmıyor demiş arkadaş basmayan diğer tuşlarıda öğrensem aklımda birşey var ama bakalım bilgi bekleyelim..

bilgi geldi sanırım sanal klavye açmış =) tunyukuk haklısın..

vista yüklü pc bulursam nasıl kapatılacağını söyleyebilirim birazdan servise gidicem =)

Akadaşım Alt tuşu takılı kalmış olabir Alt tuşu basılıyken harfler çalışmaz ♣♣♣

tusların hicbiri calısmıyordu ben örnek olsun die a,c,h,f dedim ama simdi biseler yaptım artık basıo tuslar ama cok yavas 5-6 saniyede bir basıo klavye ayarlarından baktım hızlandırmayı denedim ama olmuyor yineleme hızı ve yineleme gecikmesi secenekleriyle baya oynadım ama olmadı

Akadaşım Alt tuşu takılı kalmış olabir Alt tuşu basılıyken harfler çalışmaz ♣♣♣

yok alt tusu basık deil ona eminim bide ekran klavyeside acık deil

Peki arkadaşım uzun süre bir tuşa bastığımda bu sorun oldu demiştin dimi. Tekrar o yuşa uzun basmayı denedinmi ?

Geri