Vista da başlangıç problemi

man utd

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar windows vista ultimate yükledim bilgisayarı açarken karşıma ms dos ekranında işletim sistemi seçin diye seçenek geliyor sadece vista yüklü olmasına rağmen bunu sürekli soruyor :( seçeneklerde de sadece vista var
Windows old klasörünü sildim ki xp den hiçbirşey kalmasın diye.
Yani anlıycağınız direk vista açılmıyor, vista mi windows 3.1 mi anlamadım :(
Çözüm önerisi olan varsa yardım bekliyorum güzel hackhell ahalisinden...:victory

keşke kurulum yaptığın partitiona format atıp yapsaydın.. bu sorun olmazdırdı..

süre sayacını 0 (sıfır) yap.. menu gelmez..

başlat / çalıştır...
cmd yaz enterla..
attrib boot.ini -r -s -h
edit boot.ini
boot.ini dosyası açılacak.. buradan süre sayacını 0 yapıcan.. ön değer olarak 30 olması lazım..
işin bitince kaydet çık..
boot dosyasının özniteliklerini geri ver..
yani..
attrib boot.ini +s +r +h

enjoy..;)

I also love fenerbahçe ;)
Ya olmadı daha ayrıntılı yazarmısın attrib boot.ini -r -s -h komutu yanlış diyor
Yazdığın şeylere de uzağız baya...o yüzden biraz daha ayrıntı mümkünse..

walla aynen arkadaş gibi benimde problemim war ama çözemedim bi türlü. Bilgisayar özelliklerinden açılışta sistem seçme yi kaldırdım süreyi 0 yaptım ama açılışta yine soruyo yardımcı olursanız sewinirim bu arada man utd thnx :)

evet yaaa aynı problem bende de var insanın sinirini bozuyo. Koskoca hackhell' de bunu bilen yok mu ? bi yardım pls

man utd' Alıntı:
I also love fenerbahçe ;)
Ya olmadı daha ayrıntılı yazarmısın attrib boot.ini -r -s -h komutu yanlış diyor
Yazdığın şeylere de uzağız baya...o yüzden biraz daha ayrıntı mümkünse..

cmd komutu ile dos ekranı geldikten sonra "cd\" yazıp enterla..

"c:\>" ye düşmelisin boot iniye müdahale etmek içün..;)

c:\>attrib boot.ini -r -s -h şeklinde görüp enterlııcan...;)

analatımdaki ayrıntı eksiklüğü için özür.. =
)

BaŞtan Kur

σѕ¢αя'ѕ™' Alıntı:
cmd komutu ile dos ekranı geldikten sonra "cd\" yazıp enterla..

"c:\>" ye düşmelisin boot iniye müdahale etmek içün..;)

c:\>attrib boot.ini -r -s -h şeklinde görüp enterlııcan...;)

analatımdaki ayrıntı eksiklüğü için özür.. =
)
:clap walla oscar helal olsun abi bilgisayardan analdığını bir kez daha kanıtlamış oldun :victory abi bu ne ya yazdıklarını kendin okuyabiliyormusun walla biz de bilgisayar bilioz die geçinioduq :durdurun helal olsun ne diim he bide benim bilgisayar dilim yoq ama man u arkadaşım sen kurulumu yanlış yapmışsın önce XP sonra vista yüklüycen o zmn boot dosyalarına bi zarar gelmiyo dediğimi ii anladın dimi XP yi C ye vistayıda D ye kur olayı karıştırma daha ne oscarlar var bu hackhellde :biggrin bilgisayanı baştan kur önerim tam olaraq 3 saatini alır.:vur

Vistanın boot.ini ile hiç bir alaksı yok arkadaşım. Bu husus XP i,çin doğrudur ama Vista için bbaşlangıç seçeneklerini düzenleyen sadece BCDEDIT.EXE dosyasıdır. Ama malesef bu dosyayı Vista içinden ben de çalıştıramadım ama kesin çözümü buldum ve benim de problemimdi bu ama tamamen çözdüm. http://www.vistabootpro.org adresinden ücretsiz olarak VistaBootPRO 3.1 Beta progamını indirip kurmanız ve çalıştımanız yeterli. Tabi çalıştırınca doğru ayarları yapın. İngilizce ama zor değil merak etmyin. Sorunuz varsa bana da sorun...

arkadaş
başlat/çalıştır/msconfig-enter/devam/ön yükleme ordanda zaman aşımında ve ya diğer seçeneklerde yapabilirsin

KİNG_Erdinç

[email protected]

çok teşekkürler kardeş beni çok huzursuz eden bi olaydı indirip kuruyorum şimdi umarım sorunumu çözer tekrar teşekkürler

zaman aşımı olayını önceden yapmıştım ama olmadı yine açılışta işletim seçeneği seçimi çıktı

cemilguler' Alıntı:
Vistanın boot.ini ile hiç bir alaksı yok arkadaşım. Bu husus XP i,çin doğrudur ama Vista için bbaşlangıç seçeneklerini düzenleyen sadece BCDEDIT.EXE dosyasıdır. Ama malesef bu dosyayı Vista içinden ben de çalıştıramadım ama kesin çözümü buldum ve benim de problemimdi bu ama tamamen çözdüm. http://www.vistabootpro.org adresinden ücretsiz olarak VistaBootPRO 3.1 Beta progamını indirip kurmanız ve çalıştımanız yeterli. Tabi çalıştırınca doğru ayarları yapın. İngilizce ama zor değil merak etmyin. Sorunuz varsa bana da sorun...
kardeş nereleri ayarlamam gerektiğini belirtirsen minnettar kalırım ayrıntılı bi şekilde

Saolun ama İşe yaramadı yazılanlar...
Başka fikri olan? bidaha format atamam offf

evet yaa buna şöyle iyi bi çözüm bulunrsa seviniri..vista tek kelimeyle xpden on kat iyi ama tek böyle başlangıçta problem olması can sıkıcı..

walla bukadar aynı problemi yaşayan olduğunu tahmin etmiodum anlamadım walla böyle bi forumda cewap alamadığımıza şaşırıyorum neyse bilen warsa yazar inş.

sesimi duyan varmııııı?help us*yardım edin pls. man utd ve fth oskay çözüm bulursanız banada haber verin

walla yok kardeş bilen yok yani demek ki çözüm bulabilirsem sanada yazarım sen benden önce bulursan sen yaz

bilen yok koskoca hackhellde demekki kardeşler ben formata bağlıyorum sizede tavsiyem budur

Geri