vista altında xp

illegal66

New member
Reaction score
0
arkadaşlar yeni alınmıpş bir notebook a vista yüklüyken format çekmeden aynı anda xp yi nasıl yüklerim yada vista altında xp yi n asıl kurarım böyle bir program var d ı sanki

valla kardeş ben de tam bu konuyla lakalı bi başlık açacaktım. benim de acer aspire laptobuma vista altına xp kurmaya çalışıyorum. boş bi part a xp kurdum ama önyükleme yöneticisi falan yok ortada vistayı nuttu pc direkt xp açılmaya başladı. bunun önüne geçmeyi bilen varsa bi yardımcı oluversin. valla bol bol dua ederim.
arkadaş sen de sakın dokunma pc ye benimki gibi uf olur yoksa... :(

ben 4 yerel disk alanı açıp C'ye VİSTA'yı D'yede XP'yi kurdum sen kaçtane açmak istersen açabilirsin 2 veya 3 ama 3 en iyisi senin için. ilk önce vista cd'sini tak 1. ve 2. yerel diski biçimle ardından C ye VİSTA'yı kur ondan sonra XP cd'sini tak ve D' yede XP'yi kur.Bilgisayarı her açtığında hangi işletim sistemi açmanı istediğini soruyor bu kadar basit kolay gelsin.Bu arada ben denedim gayet güzel oluyor.hiç bir sorun yok.

rallyci o iş senin dediğin gibi olmuyo benim pc de vistamın lisansı var ve adamlar laptobun yanında dvd falan da veermedi. açılırken F12 ye basıp isimsiz ayrılmış bi part tan direkt yükleme yapıyo. vista dvdsi takıp da direkt formatı atsam vistay bu seferde lisansım gidecek. hatta disk yönetiminde çift işletim sistemi açan pc lerde handisini açarsan o diske c der. ama bu pc harddiskten işletim sist kurduğu için.harf yollarını değil önyükleme karakterini değiştiriyor. Xp yi boot seçeneği yapmış vista normal sistem part ı pc açılırken xp vistanın önüne zıplayıveriyor.

arkadaşlar bende acer 5920 g modeli var ve hem vista hen xpyi kullanıyorum sakın gidip c ye format atmayın yoksa garanti kapsam dışı diolar bilmiorum bu doğrumu ama neyse size 2 program söyleyeceğim onları bulun easy boot cd ve vista boot pro vistanızın ilk aldığınızda eğer yedekleme yaptıysanız yedeklediğiniz cdyle vistayı tekrar kurun(vistanızın sıfır olması için) sonra d ye xp yi kurun tabii xpyi kurmadan önce xp cdnizi nlite ile sata driverini entegre edmeniz lazım (yani yeni bir cd oluşturun) xypi kurduktan sonra normal olarak xp açılacak bu verdiğim programlarla boot unuzu optimize ederek 2 işletim sistemini birden kullanabilirsiniz google da aratın bulamamanız imkansız ;)(link vermek isterim ama benim bulduğum diğer sitenin yasak olduğunu düşündüğüm için malesef veremiyorum)

arkadaşlar bende acer 5920 g modeli var ve hem vista hen xpyi kullanıyorum sakın gidip c ye format atmayın yoksa garanti kapsam dışı diolar bilmiorum bu doğrumu ama neyse size 2 program söyleyeceğim onları bulun easy boot cd ve vista boot pro vistanızın ilk aldığınızda eğer yedekleme yaptıysanız yedeklediğiniz cdyle vistayı tekrar kurun(vistanızın sıfır olması için) sonra d ye xp yi kurun tabii xpyi kurmadan önce xp cdnizi nlite ile sata driverini entegre edmeniz lazım (yani yeni bir cd oluşturun) xypi kurduktan sonra normal olarak xp açılacak bu verdiğim programlarla boot unuzu optimize ederek 2 işletim sistemini birden kullanabilirsiniz google da aratın bulamamanız imkansız ;)(link vermek isterim ama benim bulduğum diğer sitenin yasak olduğunu düşündüğüm için malesef veremiyorum)

bir yanlisin var kardes, format atarsan garanti kapsami disinda kalmaz makinen, bazi firmalar bu sekilde bildirimler yaparak formattan para kazanmaya calisiyorlar,merak etme garanti kapsami disinda kalmaz

gelelim meseleye;

arkadaslar normalde vista yuklu iken format atabilmek icin sata driver'lerimizin isletim sistemi cd-dvd' sine entegreli olmasi lazim,xp ve vista' yi bir arada kullanmanin en verimli yolu ilk once xp ardindan vistayi yuklemektir,

bir arkadasimiz dort bolume ayirip yaptim diyor dogru busekilde en guzel olanidir,
ama sizin olay biraz daha farkli,
simdi gelelim vista yuklu makinemize birde xp kurmaya,

iki guzel yolu var,
1- sanal makine olusturup yapabiliriz, eger sisteminiz iyi ise cok guzel, makinede kirlilik olmaz vs.

2-vistadaki bir guzellik
bilgisayarim>>>yonet>>depolamadan

kullanmadigimiz alani bolup buraya sata driver' i entegreli cd-dvdmiz ile ek bir isletim sistemi kurabilirz,

meselahdd'yi tek parcadan kucult diyerek 3 parcaya bolduk,

ilk bolumumuz zaten vistanin kendisi icin,olusturdugumuz diger bolumleri sifirlamak gerekecek ki kuracagimiz isletim sistemimiz sorun cikarmasin, sonra normal format atar gibi kurulumumuıza devam edebiliriz, hdd format kismi geldiginde vistanin bulundugu kismi degil diger olusturdugumuz kisma isletim sistemimizi yukleyerek hem xp hem vista sahibi olabiliriz, bu kadar basit,

ama tavsiyem eger vista ve xp gibi iki isletim sistemi kuracak isek format esnasinda ilk once xp kurunuz daha sonra vista kurunuz boylece sorun yasamazsiniz,

ayrica arkadasim isletim sisteinin yedegini(recovery dvd-cd) alarak bahsettigin orjinal seir numarasinida kaybemezsin, zaten sana bir zarfin icerisinde veya makinenin uzerine etiketleyerek isletim sistemi serial' ini vermislerdir, bunu kullanarak senin isletim sistemin ile es herhangi bir cd-dvd'den yukleme yapip serial' i girip orjinal yapabilirsin

biraz karisik oldu kusura bakmayin:D...

kolay gelsin

Geri