vista ağ problemi ((((yardım)))))

varejao

New member
Reaction score
0
arkadslar xp yüklü diğer bilgisayarlarla ağ problemini nasıl aşabilirimm?? xp yuklu diger bilgisayarlar ağ ortamında birbirini gorurken benim vista yuklu bilgisayar kendinden baska bişi gormuoo:(:(:( güvenlik duvari antivırus hepsini kapatsamda fayda etmedii yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar

Benzer Sorun Ben De Var Nasıl Agı Ve Paylasım Klasorunu Açamadım

Aynı Sorun Bende De Var Bi Yardım...

Arkadaslar ben bu olayı
daha önce yaşadım bir internet cafenin server pc sine vista ulktimateyi kurdum aslında cok basit çalışma gurubları aynı olması gerekiyor
Adım 1 Denetim masası gir oradan ağ paylaşım merkezine tıkla
resim1.jpg

adım2 resim 2de göreceksiniz dosya paylaşım yazıyor kapalıdır muhtemelen burayı acıyorsunuz
resim2.jpg

Resim 3de gördüğünüz gibi ordaki doya paylaşımını aç işaretleyin
resim3.jpg

resim 4 dede gördüğünüz gibi
resim4.jpg

sanmayınki başka bilgisayar beni görmüyor benim paylaşıma actım ver xp de gördüm yardımcı olmuşumdur

Arkadaslar ben bu olayı daha önce yaşadım bir internet cafenin server pc sine vista ulktimateyi kurdum aslında cok basit çalışma gurubları aynı olması gerekiyor

giris ile resimler birbirini tutuyor mu sence?

calisma gruplari ayni olmasi gerekiyor diyorsun resimlerde anlattigin ise paylasimlar..

birde server kurdum bilmem ne diye bahsediyorsun, calisma grubu dedigin domain'dir,

ey server'e vista kuran sahis sacma sacma cevaplar verip duruyorsun sabahtan beri yazdiklarini okuyorum, sende bi daha oku istersen yazdiklarini he

server operating systems for microsoft

Windows NT...
Windows 2000 Server...
Windows 2003 Server...
Windows Codename Longhorn

sürümleri .... diye gider, vista'dan server OLMAZ :goz:

olursa da yöneticileri senin gibi bisey bildigini zanneden kisiler olur

giris ile resimler birbirini tutuyor mu sence?

calisma gruplari ayni olmasi gerekiyor diyorsun resimlerde anlattigin ise paylasimlar..

birde server kurdum bilmem ne diye bahsediyorsun, calisma grubu dedigin domain'dir,

ey server'e vista kuran sahis sacma sacma cevaplar verip duruyorsun sabahtan beri yazdiklarini okuyorum, sende bi daha oku istersen yazdiklarini he

server operating systems for microsoft

sürümleri .... diye gider, vista'dan server OLMAZ :goz:

olursa da yöneticileri senin gibi bisey bildigini zanneden kisiler olur

Arkadasım sen konuyu anlayamamıssın madem biliyordun neden cvp yazmadın serverderken ana bilgisayar demek istedim anlayışına hayranım :D salk değiliz herhalde
Windows NT...
Windows 2000 Server...
Windows 2003 Server...
Windows Codename Longhorn
bunları ben aştım
sen rahat ol oracle kullanıyorum

pardon yazmayı unutmussun
server 2008
centos unutmussun örnek istemebenden şimdi :D
yorum yapmak hakkın eleştirmekte hakkın eğer cok iyi biliyorsan sen anlat ki bilelim
ben bildiklerimi paylaşıyorum bilmediğim bişeyide biliyorum diye paylaşmam

konuya cevap yazmadim senin cevabina yazdim

malum salak olmadigin..

tartışmak istersen msn adresim [email protected]
bilmediklerini öğretirim
insanları eleştireceğine yaralı bişey yapmaya calış bende dikkatettim hiç yararlı bişey yapmamıssın:durdurun

birde buna güldüm
birde server kurdum bilmem ne diye bahsediyorsun, 'calisma grubu dedigin domain'dir'

Çalışma gurbunun domain olduğunuda senden duyuyorum :D

ya arkadaşlar bırakın ya olabilir yanlışta olabilir büyütmeye değmez ki.....

arkadslar xp yüklü diğer bilgisayarlarla ağ problemini nasıl aşabilirimm?? xp yuklu diger bilgisayarlar ağ ortamında birbirini gorurken benim vista yuklu bilgisayar kendinden baska bişi gormuoo:(:(:( güvenlik duvari antivırus hepsini kapatsamda fayda etmedii yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar

Bilen varsa bi cevap lütfen...

saol ilğin için ama bende senin anlattıklarını yapıyorum ama hala xp yüklü bil. göremiyorum

vallahi dostum ben bu iş mesleğim
ben bürün
yüklemem gereken parogramları başka bir bilgisayardan cekiyorum hali ile bana vistada geliyor bende bir sorun yok
ama illa da olmyorsa daha net yardımcı olabilirim
beni eklersin hatta ben laptopla bağlanmıstım o kunuyu zadığımda

hepsinin çalışma grubuna WORKGROUP yazıcaksın..
xp için...
bilgisayarına sağ tıkla... özellikler..bilgisayar adı..altta "değiştir"...çalışma grubuna = WORKGROUP
vista içinde buna benzerdir herhalde vista yüklü değil, ezberimdede değil..

Not: eğer sağ altta saatin yanındaki network sembolünde ünlem işareti görüyorsan yada kesik sembolü; herhangi bi bilgisayarda... sebebini soliyim.. vista neden xp leri görmez! xp lerini vede vistanı admin şifresi ile açman gerekir.. çünkü admin şifresi ile açılmamış işletim sistemlerini, diğer pc deki işletim sistemleri bu misafir kullanıcı yetkili değil diye ağa almaz..

admin nasıl açılcak diyorsan: denetim masasında kullanıcı ayarlarına gir "admin" hesabın yoksa admin hesabı yarat ve şifre koy.. işletim sistemlerini kapat adminden şifrenle aç..

Geri