Virüs veya Trojan Var.

Anemon

New member
Reaction score
0
Merhaba Benim 200gb lık bir harddisk'im var
ve içinde boş yer yok Arkadaştan 20 gblık bir arşiv aldım ama ogünden beri bilgisayarımda sorunlar var Trojan yada virüs benzeri birşey bulaştı sanırım programlar çalışmıyor. Bilgisayara format atıyorum programları kuruyorum 2 gün sonra yine aynı.

mesela Nero'yu kurdum 2 gün sonra nero'ya tıkladığım zaman Nerasmartstart.exe hatası veriyor yani programı başlatamıyor Swf Quicker var oda aynı cuteFTP Dreamweaver winamp Bsplayer flash8 vs vs hepsi aynı.

Bilgisayar'ıma antivirüs kurdum mcAffee o herşeyi buldu sildi nero çalışmaya başladı 2 gün sonra mcaffee de disable oldu kesinlikle enable hale getiremiyorum en sonunda onun çalıştığı exe hata vermeye başladı 3-4 gün sonra farkettim hdd deki birçok program kurulmuyor.

mesela winamp'ın setup dosyası bozulmuş vbvb. Birçok dosya zarar görmüş ve çalıştırılmıyor 200gb arşivin yarısı gitti neredeyse benim amacım geri kalanları kurtarmak bana şu virüs veya trojan herneyse temizlemek için bir program önerirmisiniz? Bilgisayar yavaşlamıyo ama programlara zarar veriyo herhangi bir reklamda çıkmıyo internete bağlanınca deliricem Lütfen yardım edin en son umudum sizlersiniz :(

Kaspersky Demeyin denedim virüs'ü bulamadı bile.....

HardDisc ten kaynaklanan bir sorun da olabilir ama emin değilim sistem yapılandırma programı kullan bunun için ,
Ama dediğin gibi trojen veya virüs varsa o zamanda kaspersky 7 öneririm tabiki ama faydası olamış demişsin oda ilginç... :saskin

kaspersky ıyıdır ben tavsıye edıyorum kullanıyorumda sende nasıl ıse yaramamıs bılemem yerıne nod32 yada norton'u kur gerçi bıraz norton yavaslatır makınayı nod32 dene olmadı yenı bır hardısk al ondan ona aktarım yap:)...

Merhaba Benim 200gb lık bir harddisk'im var
ve içinde boş yer yok Arkadaştan 20 gblık bir arşiv aldım ama ogünden beri bilgisayarımda sorunlar var Trojan yada virüs benzeri birşey bulaştı sanırım programlar çalışmıyor. Bilgisayara format atıyorum programları kuruyorum 2 gün sonra yine aynı.

mesela Nero'yu kurdum 2 gün sonra nero'ya tıkladığım zaman Nerasmartstart.exe hatası veriyor yani programı başlatamıyor Swf Quicker var oda aynı cuteFTP Dreamweaver winamp Bsplayer flash8 vs vs hepsi aynı.

Bilgisayar'ıma antivirüs kurdum mcAffee o herşeyi buldu sildi nero çalışmaya başladı 2 gün sonra mcaffee de disable oldu kesinlikle enable hale getiremiyorum en sonunda onun çalıştığı exe hata vermeye başladı 3-4 gün sonra farkettim hdd deki birçok program kurulmuyor.

mesela winamp'ın setup dosyası bozulmuş vbvb. Birçok dosya zarar görmüş ve çalıştırılmıyor 200gb arşivin yarısı gitti neredeyse benim amacım geri kalanları kurtarmak bana şu virüs veya trojan herneyse temizlemek için bir program önerirmisiniz? Bilgisayar yavaşlamıyo ama programlara zarar veriyo herhangi bir reklamda çıkmıyo internete bağlanınca deliricem Lütfen yardım edin en son umudum sizlersiniz :(

Kaspersky Demeyin denedim virüs'ü bulamadı bile.....

Norton'u kurmanı tavsiye ederim. Ama Anlattıklarından anladığıma göre Exe dosyalarını bulaşan virüs CIH Virüsü (çernobil Virüsü) Kesin % 100 CIH dır diyemem ama anlatıkların CIH virücüne benziyor benim bilgisayarıma 7-8 sene önce girmişti. Exe dosyalarını bende çalıştıramıyordum. Antivirüs programı kurmuştum. Virüsü temizledim ama Exe dosyalarının büyük bir çoğunluğu bozulmuştu. Aynı senin örneğinde olduğu gibi winamp kurulum dosyası çalışmıyordu. Antivirüs programı virüsü keinlikle temizler ama exe dosyalarını onaramayabilir.

arkadaşlar bendede winmar calışmıyor acaba neden

Bu olay benimde başıma geldi. Bende Hard diskteki bir tek bozuk kümeden kaynaklanıyormuış. Bulana kadar canım çıktı. Format atıp sistemi kuruyorum. sorun yok bir süre sonra windowsun geçici dosyaları ya da güncelleme sırasında değişen dosyaları o bozuk kümeye yazılınca sistem sapıtıyor. Hatta bazen makineyi resetleyebiliyordu. Anlamak 3-4 ayımı aldı. Garanti kapsamında olduğundan değiştirip kurtuldum. Low level format falan hak getire bende hiç bi işe yaramadı. Hard diskin üreticisinin programını çalıştırınca düzeltilemez hata dedi. Firmaya yollayın dedi de o zaman anladık olayı.

Tabi bu olası nedenlerden biri. Bir başkasında da makinenin RAM i arızalanmış. Tabi bilmiyoz. makine normalken alakasız zamanlarda bazan internet explorer çalışınca bazen sörf ederken makine kitliyo, resetliyo, explorere hatalı kapanmak zorunda mesajı falan çıkıyo.

1-2 ay sonra makine öldü. Anakart dediler. Makineyi 2. elcilere verdim. Yenisini aldım. Anakart bozuk diye RAM i satın almışlardı meğerse hata RAM de imiş. Kime sattıysa geri gelmiş.

İşte hata seçenekleri çok. Sen sırayla dene. İlki Hard disk kontrolü
ikincisi virüs kontrolü
üçüncüsü sistem çökmesi ihtimali ve format atılması
dördüncüsü fiziksel arıza ram anakart vs

Geri