Virüs ve Kayıt Defteri Sorunu

hayta542

New member
Reaction score
0
öncelikle tekrar özür diliyoum bu soruların nereye yazıldığı hakkında hiçbi bilgim yok bilgisayarımla ilgili bi sorunum var ONCESİNDE : KLASÖRE TIKLADIĞIMDA ARA AÇILIYOR VE KLASÖR AÇILMIYORDU NERDEN BULDUM HATIRLAMIYORUM AMA KAYIT DEFTERİ REGEDİTTEN Bİ BÖLÜMÜ SİLDİM FAKAT SONRA ANLADIMKİ SİLDİĞİM BÖLÜM ARA OLAYINI TAMAMEN KALDIRMIŞ ŞİMDİ ARAMA YAPAMIYORUM FAKAT KLASÖR AÇILIYOR FAKAT YANDA KLASÖR DETAYLARIYLA AÇILIYOR BÜYÜK Bİ İHTİMAL AMVO VİRÜSÜ FAKAT GÜNCEL KASPER VE COMBOFİX İLE TARAMA YAPTIM BUNLARLA UĞRAŞIRKEN KAYIT DEFTERİDE DARMADAĞAN OLDU BİLGİSAYARIM YAVAŞ ŞUAN BİLGİSİZLİK ZOR İŞ FORMAT ATMAK İSTEMİYORUM AYRICA BU SİTEYİ KURANDAN YÖNETENE ALLAH RAZI OLSUN İLGİLENEN VEYA BİLGİLENDİREN OLURSA ÇOK AMA ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM.

Bilgisayarınızın stabilize çalıştığı bir güne sisteminzi geri yükleme yapmayı denedinizmi

dediklerinizide yaptım fakat haala hiçbir değişiklik yok ara çalışmıyor onun için kayıtdefterini yenilemem lazım arayı çalıştırıncada klasörü tıkladığımda sadece ara çalışıyor ve klasör açılmıyor kayıtdefterinden ara olayını silincede yanda klasör detayları açılıyor yani haaala virüs aktif görev yöneticisinde çalışan bi virüs yok bence virüs system32 vb biyerde çünkü superhidden hidden ve showsuperhiddeni 1 yaptım gizliyi görme olayını çözdüm ama bu ara olayını bilmiyorum ilk defa başıma geldi bunun için regeditdeki tam ismini hatırlayamıyorum onu bulmam lazım galiba gibi karmaşık bi durum resmi gönderiyorum ayrıca kapasamda tekrar açılıyor klasör detayları ve ara seceneği malesef halla çalışmıyor teşekkür ederim dikkate aldığınız için ayrıca başlatta ara seçeneği bile yok.

anladigim kadariyla windows arama özelligi calismiyor. cözüm yolu olarak
1. windows görev yöneticisini yönetici olarak baslat
2. islemler > explorer.exe > kapat
3. görev yönetici penceresinden sol üstde ki dosya blümüne tiklayip > yeni görev cubugu (acmak icin )calistir (tikliyoruz) > acilan yere " regedit " > yazdikdan sonra OK'liyoruz
4. burada su anahtara ulasip HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderTypes\{EF87B4CB-F2CE-4785-8658-4CA6C63E38C6}\TopViews yöneltip asagidaki deger dosyasina {00000000-0000-0000-0000-000000000000}Key in{00000000-0000-0000-0000-000000000000}.old olarak kaydediiyoruz
5.sonra > görev yönetici penceresinden sol üstde ki dosya blümüne tiklayip > yeni görev cubugu (acmak icin )calistir (tikliyoruz) > acilan yere " explorer "> yazdikdan sonra OK'liyoruz bu yöntem de arama özelligi tekrar eski haline gelmis olacak lakin sonuc alamazsan yeni bir kayit defterini export edilmesi icin baska yöntem ile buradan devam edebiliriz.

dediklerinizide yaptım fakat haala hiçbir değişiklik yok ara çalışmıyor onun için kayıtdefterini yenilemem lazım arayı çalıştırıncada klasörü tıkladığımda sadece ara çalışıyor ve klasör açılmıyor kayıtdefterinden ara olayını silincede yanda klasör detayları açılıyor yani haaala virüs aktif görev yöneticisinde çalışan bi virüs yok bence virüs system32 vb biyerde çünkü superhidden hidden ve showsuperhiddeni 1 yaptım gizliyi görme olayını çözdüm ama bu ara olayını bilmiyorum ilk defa başıma geldi bunun için regeditdeki tam ismini hatırlayamıyorum onu bulmam lazım galiba gibi karmaşık bi durum resmi gönderiyorum ayrıca kapasamda tekrar açılıyor klasör detayları ve ara seceneği malesef halla çalışmıyor teşekkür ederim dikkate aldığınız için ayrıca başlatta ara seçeneği bile yok.

dostum sistem dosyaların ve kayıt defterin zarar görmüş ise bunu düzeltmen zor ve düzeltsen bile hepsini düzeltemezsin.ilerde yine hata ile karşılaşırsın.

format atmak istemesende en iyi yol şu an formattır.yedeğini al pcnin format at.

başlık değiştirilmiştir.

Geri