'videolar kalktı, youtube yasağı bitiyor'

nomad03

New member
Reaction score
0
Merkezi Almanya’da bulunan bir şirket, Atatürk'e hakaret içeren videoların kaldırdığını açıkladı.

lt2y5eyoutube.jpg

Hafta başında başlatılacak süreç sonucu youtube yasağının kalkacağı belirtildi.

Yaklaşık 2.5 senedir kapalı olan youtube için yasak sona mı eriyor?

Merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı şirket, youtube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırdıklarını açıkladı.

Youtube'a erişimin önündeki yasal engelin kalktığını duyuran şirketin CEO'larından Erdem Karahan, "Kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk’ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı" açıklamasını yaptı.

İnternet Kurulu Üyesi Leyla Keser Berber de, sürecin Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'de, Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle 2008'den bu yana mahkeme kararıyla erişime kapalı olan siteyle ilgili, ‘önümüzdeki hafta içinde erişebilmeyi diliyorum’ diyen Berber şöyle konuştu:

“Bunun için Pazartesi günü mahkeme ve TİB'e başvurumuzu yapacağız. Gönül rahatlığıyla youtube açılacak diyebiliyoruz."

Eğer hakaret videoları kalktıysa bence 2 yıllık yasağa deydi.. Tepkimizi ve hassasiyetimizi gösterdik..

Eğer hakaret videoları kalktıysa bence 2 yıllık yasağa deydi.. Tepkimizi ve hassasiyetimizi gösterdik..

Evet Tepkimizi devekuşu gibi kafamızı kuma gömerek gösterdik.
Asıl Sorun youtube yasağı değil bu yasağa sebep olan kanunlar.
Kanunlarımızı malesef O kadar bilinçlı yapıyoruz ki sonuçları kafamızı kuma gömmekten ileri gitmiyor.

Bu arada Bu yasaklardan çok rahatsız olduğunu söyleyen Başbakanımız olsun millet vekillerimiz olsun hiç biri SANSÜR yasalarına neden se el sürmek istemiyor.
İŞLERİNE İSTEDĞİNİ SUSTURMAK GELDİĞİ İÇİN OLABİLİR Mİ?

Uyanın Sorunların TEMELİNİ görün. Sorun SANSÜR yasası YOUTUBE YASAĞI DEĞİL.

Çok gösterdik dns yasak olsada çiğneyip girdik :)

:D Önemli olan senin benim veya başkasının girmesi değil zaten.. İstediğin kadar yasakla elbet bir yolu bulunur girilir. Ama ülkede yasak oldugu gerçeğini değiştirmez.. Dünyada öyle bilir..

:D Önemli olan senin benim veya başkasının girmesi değil zaten.. İstediğin kadar yasakla elbet bir yolu bulunur girilir. Ama ülkede yasak oldugu gerçeğini değiştirmez.. Dünyada öyle bilir..
Aynen öyle iran gibi çin gibi internete katı SANSÜR uygulayan bir devlet olduğumuzu Tüm dünya bilir?

Evet Tepkimizi devekuşu gibi kafamızı kuma gömerek gösterdik.
Asıl Sorun youtube yasağı değil bu yasağa sebep olan kanunlar.
Kanunlarımızı malesef O kadar bilinçlı yapıyoruz ki sonuçları kafamızı kuma gömmekten ileri gitmiyor.

Bu arada Bu yasaklardan çok rahatsız olduğunu söyleyen Başbakanımız olsun millet vekillerimiz olsun hiç biri SANSÜR yasalarına neden se el sürmek istemiyor.
İŞLERİNE İSTEDĞİNİ SUSTURMAK GELDİĞİ İÇİN OLABİLİR Mİ?

Uyanın Sorunların TEMELİNİ görün. Sorun SANSÜR yasası YOUTUBE YASAĞI DEĞİL.

Başbakanın zaten kafasına göre hareket ettiğini biliyoruz ona lafım yok.. Ama youtube yasağı bir tepkiydi. Hiçte öyle kafamıza kuma gömmedik.. Youtube en az 20 milyon genç nufusu olan bir ülkeyi ve burdan gelecek olan reklam gelirini kaybetti.. Yani birileri senin değerlerine hakaret ediyor napıcaz bizde onlara hakaret eden video mu koyalım.. ?

Aynen öyle iran gibi çin gibi internete katı SANSÜR uygulayan bir devlet olduğumuzu Tüm dünya bilir?

Ya hakaret ediliyor sana diyorum sende bana sansür kalksın yok iran yok çin diyorsun.. Ha sen meraklıysan sana hakaret edilmesine buyur gir... Ben istemiyorum.. Yani sansüzsüz dünya özgür düşünce laflarından sıkıldım..ZAten başbakanın ağzından çıkan 2 laftan biri o.. Öyle öyle tepemize binerler.. Misal açılımlar..

Sitenin host edildiği ülkede hakaret davası açmaya nedersin?
Kafamızı kuma gömdük çünkü o hakaretlere cevap verme hakkımızı Kendi devletimiz elimizden aldı.
En basidi.
Ayrıca bu yasalarla engellenen diğer sitelere bak ÖZGÜR yayın yapılan her yer yasaklandı 0 yasalarla.

20 milyon diyorsun ama bir sorun var o 20 milyonun toplam internet bağlantısı ve geliri senin engellediğin siteden düşük.

Sorun yasalarda YOutube yasakmış değilmiş sorun değil AMA BİRİLERİ NEYİ BİLECEĞİMİZE KARAR VERMEYE BAŞLADI.
HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KISITLIYORLAR.
İLETİŞİMİN MAHREMİYETİNE SAYGI GÖSTERDİKLERİNE İNANIYORMUSUN?

Sorun SANSÜR YASALARI youtube değil.

Youtube yasaklanan en önemsiz yerdi bi yığın bedava hosting veren özgür konuşma imkanı sağlayan site kapalı.

Korkarım bizi yakında çindeki gibi irandaki gibi hapsedecekler ülkenin içine.

Sitenin host edildiği ülkede hakaret davası açmaya nedersin?
Kafamızı kuma gömdük çünkü o hakaretlere cevap verme hakkımızı Kendi devletimiz elimizden aldı.
En basidi.
Ayrıca bu yasalarla engellenen diğer sitelere bak ÖZGÜR yayın yapılan her yer yasaklandı 0 yasalarla.

20 milyon diyorsun ama bir sorun var o 20 milyonun toplam internet bağlantısı ve geliri senin engellediğin siteden düşük.

Dava açılabilir ama işe yarar mı hiç sanmıyorum.. Çünkü onlarda sana özgür düşünce ya da basın yayın özgürlüğü gibi şeyler söyliycekler.. Danimarkadaki karikatür krizi gibi... En sonda yine başladığımız noktaya dönücez.. Aslında buna ticari sorun gibi düşünmek lazım.. Karsı tarafıda kendi değerleriyle vurmak lazım.. Onlarında dini imanı para oldugu için reklam veremiycekleri bir ülke düşün...

Sorun yasalarda YOutube yasakmış değilmiş sorun değil AMA BİRİLERİ NEYİ BİLECEĞİMİZE KARAR VERMEYE BAŞLADI.
HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KISITLIYORLAR.
İLETİŞİMİN MAHREMİYETİNE SAYGI GÖSTERDİKLERİNE İNANIYORMUSUN?

Sorun SANSÜR YASALARI youtube değil.

Youtube yasaklanan en önemsiz yerdi bi yığın bedava hosting veren özgür konuşma imkanı sağlayan site kapalı.

Korkarım bizi yakında çindeki gibi irandaki gibi hapsedecekler ülkenin içine.

Burası doğru söyleyecek bir söz yok. Birilerinin muhalifler yazarları, basını ya da muhalif olabilecek her sesi susturduğu gerçek.. Kendi istedikleri şeyleri görmemizi sağladıkları gerçek.. Bu gidişle ileride baskı olacagı kesin.. ki mahalle baskıları başladı bile...

Son olarakta özgür söylemlerle, hakareti ayırmak gerekir..

-Uuuu! Çoğ iyide oldu çoğ güzel iyi oldu tağammı? Şimdi meselam youtube olayını çok garıştırdılar. Ha! aralarında bi farg galdı o fargınan çok guzel oldu. Meselam herkesin hayatına kimse garışamaz. Ha nasıl karışamaz? Ben dns ile girerim bu bağyan şu şekıl girer, şu şekıl girer. Ha hiç kimse kimseye karışmaya bi hakkı yok. ÖZGÜRLÜĞÜ BİDİR.Ha! Youtube gurban olduğum google'dan gelebilir amma lakinki! öyle değildir. Eyyorlamam bu kadğar. Hadi hayır işler.

valla isteyen kaldırsın isteyen kondursun.Burası sanal alem kimse kimseyi engelleyemez

Geri