Vicdanın Fotoğrafı !

X

O şimdi Asker
Reaction score
0
Vicdanın fotoğrafı

Paranın bekçisi
Adı Tevfik Bilgin... Türkiye'deki tüm bankaların denetiminden sorumlu bir kurumun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Başkanı. Vatandaşın bankalardaki tüm parası ona emanet. O, her gün kritik kararlara imza atıyor. Ve milyarlarca dolarlık kararlara imza atarken sadece bir şeye bakıyor; odasında, hemen yanıbaşında tuttuğu yaşlı, mutlu kadın fotoğrafına.

MUTLU TABLO
Fotoğraftaki kadın yaşlı, yoksul ve kimsesiz. Ama çok mutlu. Ona bu mutluluğu veren ise aşevinden aldığı bir kap yemek. Bir kap yemek insanı bu kadar mutlu edebilir mi? Etmiş, mutluluk yaşlı kadının gözlerine, kalbine, tüm duyularına yansımış. Bilgin, işte bu fotoğrafa bakıp görevinin ağır sorumluluğunu her gün yeniden hissediyor. Milyarlarca dolarlık banka patronlarının değil, "İşte bu insanların memuru olduğumu bilerek kararlara imza atıyorum" diyor.

DERGİDE BULMUŞ
Bilgin bu fotoğrafı bir dergi sayfasından bulmuş. Sonra da çerçeveletip yanına almış. "Niçin bu fotoğraf?" dediğimizde cevabı çok net oluyor: "Ne zaman kritik karar alacak olsam bu fotoğrafa bakıyorum. Türk insanını bu kadının yüzündeki sevinçte görüyorum. Bu fotoğraf bana halkın memuru olduğumu hatırlatıyor." Ve bir not: Bilgin bu haberin yapılmasını istemedi. İnsanların kendisini popülizmle suçlamasından endişe etti. Ancak, gazetecilik sorumluluğu bizi bu haberi yapmaya mecbur bıraktı. Bankaya parasını emanet eden insanların, tasarruflarının bu fotoğrafın güvencesinde olduğunu bilmelerini istedik.

hackhellxfiles9qi.jpg

yakın bir arkadaşımın ödev konusur lütfen alıntı yaparken ya da başka bir yerde yayınlarken ktü gazi yazın ;)

kadin bir kap yemek almis,mutlulugu yuzunden okunuyor..
bizler ise herseyimiz oldugu halde mutlu olamiyoruz..
hay ben boyle isin töbe töbe gece gece sinir oldum bak.. (kendime tabiki) :mad:
bu fotorafi alip bende evin bi kosesine koyiyim bari : )

Ahhhhh beeee ANACIM senin hakkını yiyen KÖPEKLER utansın Mevlamın sana gönderdiği rızkdan ÇALANANLAR utansın senin o güzel gülüşüne kurban olam.

comand' Alıntı:
Ahhhhh beeee ANACIM senin hakkını yiyen KÖPEKLER utansın Mevlamın sana gönderdiği rızkdan ÇALANANLAR utansın senin o güzel gülüşüne kurban olam.
cok guzel bi cevap verdin : )

bu arada avatarin harika :p

comand' Alıntı:

sonuna kadar katılıyorum...

o bir kap yemege gülen yüzü görünce diyecek fazla bişi bulamadım...

hayat..kimi ordan bakar..kimi burdan...bu fotoğraftak gibi bakabilsek keşke herşeye..

Böyle sorumlu idareciler arttıkça analarımız daha iyi şartlarda yaşar.

Bence tek resim bile herşeyi anlatmaya yetiyor..

Annem canım annem yaaa allahım bu günümüze binlerce şükürler olsun

Geri