"Vesaire Vesaire" Adlı Filmin Marmaris Çekimleri Sona Erdi

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Ünlü yönetmen Tunç Başaran'ın yönettiği "Vesaire Vesaire" adlı filmin Marmaris'te devam eden çekimleri sona erdi.

Senaryosunu Roksan Lülü ve Orhan Lülü'nün yazdığı yapımcı ve yönetmenliğini Tunç Başaran'ın üstlendiği filmde, Rutkay Aziz, Roksan Lülü, Aliye Uzunatağan, Taner Barlas, Eser Ali ve konuk oyuncu olarak Bülent Kayabaş oynuyor. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Tunç Başaran'ın öğrencisi Roksan Lülü'nün okul için çektiği kısa filmden yola çıkarak hayata geçirilen "Vesaire Vesaire' filmi hayatın aslında vesairelerle bir araya gelmesini ele alıyor. Filmin 2008 yılı Nisan ayında vizyona gireceği öğrenildi.

Filmin Marmaris'teki son çekimleri Netsel marinada bir barda gerçekleştirildi. Ünlü yönetmen Tunç Başaran, Türk sinemasının halka yakın filmler yaptığı zaman 100-150 milyon dolarlık Amerikan filmlerini geride bıraktığını ifade ederek, "Ben uzun süredir film yapmıyordum çünkü proje sıkıntısı çekiyordum. Ancak benim üniversiteden hocalığını yaptığım öğrencim Roksan Lülü bir gün bir senaryoyla geldi. Senaryoya baktığım zaman gerçekten çok beğendim ve bu senaryo Marmaris'te geçiyordu. Marmaris benim tam

anlamıyla bildiğim bir yer değildi ancak zaman zaman gelirdim iki ya da üç gün kalırdım. Hikayenin geçtiği yer olarak çok yoğun bir Marmaris'i yaşamam gerekirdi, bundan üç ay önce geldim ve uzunca bir süre kaldım yaşamaya, insanlarını, yöreyi tanımaya çalıştım, kırk gün önce buraya geldik. Bana göre cennet tabir ettiğim Marmaris'te bu filmi çekmeye başladık ve bugün otuzdokuzuncu iş günümüzü tamamladık."

Filmin konusu itibariyle bir aşk filmi olduğunu anlatan Başaran, şöyle konuştu: "Bende bir aşk çocuğu sayılıyorum, basın olsun, sinemacı olsun beni sevgi filmlerinin yönetmeni olarak görüyorlar. Ben filmlerimi sevgiyle yapıyorum. Bütün filmlerde olmasa da Türk sineması son zamanlarda gerçek seyircisini buldu. Yabancılaşmış filmler yani halka uzak filmler çalışmıyor. Sinema entelektüel bir sanat değildir, sinema sınıfsız toplumun sanatıdır her sınıftan insan parasını verip gayet rahat bir şekilde filmi

izler. Halka daha yakın Türk filmleri gerçekten çok iyi iş yapıyor."

haberler.com

Geri