vergimi vermiyorum çünkü ben bu işi biliyorum!

snrylmz03

New member
Reaction score
0
Beşiktaş - Fener verdiğiyle kaldı(!)
Maliye, Kulüplerin vergi borçlarını 10 yılda 120 eşit taksitte ödemesinin yolunu açtı.

Normal bir vatandaşın, ya da şirketin yüzde 30 faiz ödemek zorunda olduğu vergi borçları için kulüplere yıllık yüzde 4 gibi çok düşük faiz uygulanacak.

Vergi borçlarında Galatasaray'ın açık ara lider olduğu göze batıyor. Kulüplerin, devlete olan vergi borcunun yüzde 70'ini Galatasaray'ın borcu oluşturuyor. Diğer yüzde 30 ise Ankaragücü, Bursaspor, Kocaelispor ve diğer kulüplere ait. Bu arada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Ankaraspor'un vergi borcu bulunmuyor. Bu kulüpler borçlarını ödemiş durumda…

GENÇLERBİRLİĞİ'NE İNCELEME

Öte yandan Gençlerbirliği kulübü de maliye tarafından incelemeye alındı. Mali Asbaşkan Şüktü Kızılot'un iddialarından sonra harekete geçen Gelirler Genel Müdürlüğü, Baş Kontrolörü Murat Başaran tarafından yapılan teftişte özellikle iki sezon önce Fenerbahçe'ye giden Gökhan Gönül transferi üzerinde duruyor. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Gökhan Gönül'ün transferi için 1.5 milyon euro ödedik" söyleminden yola çıkılan teftişte, ayrıca diğer futbolcu ve teknik direktörlerin de ödemeleri takibe alındı.Gelirler baş kontrolörünün, yaptığı incelemede son 5 yılda 30 milyon TL belgesiz harcama yapıldığını tespit ettiği gelen bilgiler arasında…Uğur TENEKECİOĞLU, Antalya DHA

buda 8 temmuz 2004 tarihli bir haber

ANKARA - Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Vergi Yasa Tasarısı'nda yapılan değişiklikle spor kulüplerinin yaklaşık 200 trilyon liraya ulaşan vergi borçlarını beş yıllık vadede ve tecil faizinin sadece 1/6'sı uygulanarak ödeme olanağı sağlandı. Edinilen bilgiye göre, üç büyüklerden Galatasaray'ın 108 trilyon, Fenerbahçe'nin 65 trilyon lira borcu bulunuyor. Ödeme planına bağlanan Beşiktaş'ın 3 trilyon liralık vergi borcunun da bu düzenlemeden yararlanması bekleniyor. Ayrıca ikinci lig takımlarının 35 trilyon, üçüncü lig takımlarının da 4.5 trilyon lira vergi borcu bulunuyor. (Spor Servisi-radikal)

kaynak

buda 27/02/2008 tarihli ilginç tesadüflerle dolu bir haber

Borç gırtlakta

Kulüplerin vergi borçları açıklandı. Galatasaray, G.Antep, Bursa, ve Denizli borç batağında!

Kulüplerin vergi borçları açıklandı... Galatasaray'ın ardından, Gaziantep, Bursa, ve Denizlispor'un da borç batağında olduğu göze çarptı.

Antep’e yurt dışı yasağı
Kulüplerin, devlete olan vergi borçları açıklandı... Toplam 37 milyon 761 bin 959 YTL’lik borç ile Galatasaray, listenin zirvesinde yer alırken, Sarı-Kırmızılı takımın nasıl bir batak içinde olduğu da gözler önüne serildi... Galatasaray’ın ardından en kötü kötü durumda olan kulüp ise Gaziantepspor olarak göze çarpıyor. Toplamda 4 milyon 451 bin 984 YTL vergi borcu bulunan Güneydoğu ekibinde, bu bedelin ödenmemesi nedeniyle yönetim kurulunda yer alan isimlere yurt dışına çıkma yasağı konduğu ifade edildi.

10 kulübün borcu yok
Gaziantep'ten sonra durumu kötü olan bir diğer takım da Bursaspor... Yeşil-Beyazlılar’ın, toplam vergi borcu ise 3 milyon 921 bin 842 YTL... Açıklanan listeye göre Denizlispor’un 2 milyon 921 bin 842 YTL, Konyaspor’un ise 1 milyon 266 bin 354 YTL borcu bulunuyor... Bu kulüpleri sırasıyla Kayserispor, Beşiktaş ve Gençlerbirliği izliyor... Ankaraspor, İstanbul Belediye, Çaykur Rize, Fenerbahçe, Gençlerbirliği Oftaş, Kasımpaşa, Ankaragücü, Sivasspor, Trabzonspor ve Manisa’nın ise vergi borcu bulunmuyor.

kaynak

* * * * * * * * **​

iki resim arasındaki 7 fark

resim 1 : vergisini veren

b4hl47.jpg

resim 2 : vergisini ver(e)meyen

214dx1y.jpg

* * * * * * * *

13yorxe.jpg

Bu Bizim Başkan King Kong Gibi Çıkmış Resimde
Adananında Neşesine Dicek Yok

o yasayı da gs nin borcu var diye çıkarmışlardır. kolaylık olsun(!)

aynı şey bizim başımıza gelseydi soke soke %:1oo faizle alırlardı adım gibi eminim

sonra da cıkarlar hersey adil nasıl yendik falan diye nara atarlar bu kadar bunlar tartısmaya gerek yok herkes biliyo olanları

Devletin gs ile olan işbirliğini çözemedim zaten..biz papua yeni ginenin takımıyız sanki.Gs ye full destek devam edin bakalım.ama unutulmasın ''Sandıkta Görüşürüz Mesut Bey'' pankartları...

senin soylemene gerek yok onlarda adı gibi biliyolar acak oldugunu ama işlerine oyle geliyo gayse neyse febe de o birbirlerinden farkı yok bunların

konuyla ilgili turgay demirin yazısı:

Devletin sırtından inin artık!

Beşiktaş'ın göbeğinde kömür deposunu alıp ada yapmış Galatasaray. Boş arazi görünce anında talip olmuş ve işi bitirmiş. "Galatasaray, Mülkiye, Türkiye" tezini doğrulamış her fırsatta. Kulüplerin vergi borcuna af gelince Aslan Kral (!) yine sahneye çıktı. Devletin vergi alacağının yüzde 70'i Galatasaray'a aitmiş. Ayıp! Alacağına Aslan borcuna kedi diye ben buna derim. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise vergilerini zamanında ödemişler. Yani hata (!) etmişler. Galatasaray'ın borcuna af getirenler Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye "Siz enayisiniz" mi demek istiyorlar acaba? Yazık! Galatasaray bu işi alışkanlık haline getirdi. Devletin Ali Sami Yen'ini devlete satıp, devletin yerine bedava stat yaptınız anladık. Yanına bir de villa yapacaksınız eyvallah! Arkadaş hiç değilse verginizi ödeyin de tüyü bitmemiş yetim hakkı üzerinizde kalmasın.

kaynak

Geri