Ve Ubuntu Yine Bir Numara !

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Ve Ubuntu Yine Bir Numara !

hpjsrzvr90sodf529c1t.jpg

Distrowatch.com sitesinin yapmış olduğu sıralamaya göre Ubuntu şu anda en çok indirilen, kullanılan ve ilgilenilen Linux dağıtımı. Bu birinciliği Ubuntu uzun bir aradan sonra PCLinuxOS dağıtımından geri aldı.

Sıralamada ilk on aşağıdaki şekilde,

* Ubuntu
* PCLinuxOS
* OpenSUSE
* Mint
* Fedora
* Mandriva
* Debian
* Sabayon
* Damn Small
* MEPIS

Ubuntu'nun yeni sürümü Dünya üzerinde büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Yepyeni teknolojileri olsun, Linux dünyasına kattıkları kararlılıkları olsun, ve cesur hamleleri (Wubi) ile Ubuntu adından daha çok söz ettirecek gibi.

Distrowatch.com'un listesinde Pardus 64. sırada yer alıyor. Umarız bizim işletim sistemimizde yakın bir zamanda daha yukarılarda yer alır.

ubuntu hakkında biraz daha bilgi vereblir misiniz?

Arkadaşım sana ubuntu hakkında bir sorum olucak hatırlarsan bana daha önce 64 bit türkçe linkini vermiştin.:D
Şimdi ben suse 64 bit baktım aralarında boyut olarak ciddi bir fark var.Biri 4 küsür gb (suse) diğeri ubuntu 700 küsür mb bunun bir açıklaması varmı yani bu kadar boyut farkı neden kaynaklanıyor.

Arkadaşım sana ubuntu hakkında bir sorum olucak hatırlarsan bana daha önce 64 bit türkçe linkini vermiştin.:D
Şimdi ben suse 64 bit baktım aralarında boyut olarak ciddi bir fark var.Biri 4 küsür gb (suse) diğeri ubuntu 700 küsür mb bunun bir açıklaması varmı yani bu kadar boyut farkı neden kaynaklanıyor.

Heh heh çok dikkatlisin :goz:
Sebebi 2 dağıtımın, linuxlarını dağıtma felsefeleridir.Bir tanesi, neredeyse tüm paketlerini tek dvd olarak piyasaya sürüyor ve seçme şansın olmuyor, diğeri ise sana bir kurulum işlemine yarayacak ve en temel programların olduğu bir cd sunuyor.
Ubuntu'nun da DVD versiyonları vardır.Fakat bizler genel olarak, temel sistemi kuruyoruz ve ihtiyacımız olanı daha sonra download ediyoruz :goz:
Ubuntu tüm program deposunu alabileceğin DVD leri sunuyor.Seçim sana ait...

Ubuntu 8.04 için DVD iso larının olduğu link burada

Heh heh çok dikkatlisin :goz:
Sebebi 2 dağıtımın, linuxlarını dağıtma felsefeleridir.Bir tanesi, neredeyse tüm paketlerini tek dvd olarak piyasaya sürüyor ve seçme şansın olmuyor, diğeri ise sana bir kurulum işlemine yarayacak ve en temel programların olduğu bir cd sunuyor.
Ubuntu'nun da DVD versiyonları vardır.Fakat bizler genel olarak, temel sistemi kuruyoruz ve ihtiyacımız olanı daha sonra download ediyoruz :goz:
Ubuntu tüm program deposunu alabileceğin DVD leri sunuyor.Seçim sana ait...

Ubuntu 8.04 için DVD iso larının olduğu link burada

Kardeş bu süper oldu.:D
Şu finaller falan bir geçsin yükleyince burada izlenimlerimi yazıcam. ;)

Geri