Ve türkiye dünya lideri ama ...

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
meclis001.jpg

VE TÜRKİYE DÜNYA LİDERİ...
AMA MİLLETVEKİLİ MAAŞINDA!

DÜNYA parlamentoları arasında yapılan bir araştırmada, milletvekili maaşının milli gelire oranı en yüksek ülke Türkiye çıktı.

Milletvekili maaşlarında dünyada ilk sıradayız
Dünya parlamentoları arasında yapılan bir araştırmada, milletvekili maaşının milli gelire oranı en yüksek ülke Türkiye çıktı. Kişi başı 10 bin dolar milli geliri olan Türkiye’de milletvekilleri 5 bin 600 dolar ücret alıyor. Maaşın milli gelire oranı da yüzde 56’ya ulaşıyor. Bu oran İtalya hariç birçok ülkede, yüzde 15’in altında bulunuyor.

Bazı ülkelerde vekil maaşları

AB tarafından yapılan araştırmaya göre bazı ülkelerde vekil maaşları şöyle:

NORVEÇ: Kişi başı milli geliri: 98 bin dolar. Milletvekili maaşı: 7 bin 500 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 7.6.
İSVİÇRE: Kişi başı milli geliri: 65 bin dolar. Milletvekili maaşı: 4 bin 200 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 6.4.
DANİMARKA: Kişi başı milli geliri: 64 bin dolar. Milletvekili maaşı: 5 bin dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 7.8.
FİNLANDİYA: Kişi başı milli geliri: 52 bin dolar. Milletvekili maaşı: 4 bin dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 7.6.
HOLLANDA: Kişi başı milli geliri: 52 bin dolar. Milletvekili maaşı: 5 bin 660 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 10.8.
AVUSTURYA: Kişi başı milli geliri: 50 bin 500 dolar. Milletvekili maaşı: 8 bin 100 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 16.
BELÇİKA: Kişi başı milli geliri: 47 bin dolar. Milletvekili maaşı: 5 bin 64 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 10.6.
İNGİLTERE: Kişi başı milli geliri: 46 bin 500 dolar. Milletvekili maaşı: 6 bin 200 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 13.3.
FRANSA: Kişi başı milli geliri: 46 bin dolar. Milletvekili maaşı: 4 bin 648 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 10.
İTALYA: Kişi başı milli geliri: 40 bin dolar. Milletvekili maaşı: 9 bin 150 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 22.8.
İSPANYA: Kişi başı milli geliri: 37 bin dolar. Milletvekili maaşı: 2 bin 312 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 4.
TÜRKİYE: Kişi başı milli geliri: 10 bin dolar. Milletvekili maaşı: 5 bin 600 dolar. Maaşın milli gelire oranı: Yüzde 56.

Kaynak

Ekli dosyalar

• meclis001.jpg
    meclis001.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 12,557
süper bir araştırma olmuş.sen millet vekiline 5600 dolar verirsin ama öğretmenine 1000 doları çok görürsün.bu ülkede öğretmen olduğum için utanıyorum..

Maaşlar böyle devam ettiği sürece,meclistekiler halktan kendini soyutladığı sürece çok beklersiniz ki ülke gelişsin.
Türkiye zaten olsa olsa bu gibi şeylerde 1.ci olur

süper bir araştırma olmuş.sen millet vekiline 5600 dolar verirsin ama öğretmenine 1000 doları çok görürsün.bu ülkede öğretmen olduğum için utanıyorum..

bende muhasebeciyim bende maaşımdan memnun değilim ama
öğretmen arkadas gibi 5 gün yerine 6 gün çalısıyorum
3 ay tatil resmi tatillerde dinlenmiyorum
kamu da değilim işten ne zaman cıkarılıcaz süphesi var içimizde ama yine şükürler olsunki bu ülkede utanmıyorummmm ...

verilen rakamlarla bizim ülkemiz arasında dağlar kadar fark var lütfen buna dikkat edelim

adamların geliri 30-40bin$ aldıkları maaş bizimkinden fazla ama koymuyor

ki bırakın onu bizim vekiller sürekli seçim yöresini gezmeli ve varsa para isteyeni yardım isteyeni sürekli vermek zorunda ama avrupada bu yok

geçmişte bi vekil işey demişti ;
eğer maaşı var diye mv. olacaksanız sakın olmayın , aç kalırsınız :goz:

yazıklar olsun be, bizim burada aclıktan nefesimiz koksun onlar orada paraya para demesinler
gerçi tayyip bunu da halleder.

ben 30 yasındayım bu yasıma kadar ülkemiz sömürülmüş halada sömürülüyor çözüm için hiçbişey yapılmıyor yaptıkları tek şey kendilerinle dalaşmak.

aldıkları her kuruş hepisinede zehir zukkum olsun

eğer benim hakkım varsa (ki var esnaf olarak vergimi veriyorum) hakkımı hiç birisinede helal etmiyorum.ne şimdikilere nede daha evvelce m.vekili olmuş vs. insanlara

ülkemin bütünü için geleceğimiz için ne iş yapmışlarda şimdiye kadar bu yüksek maaşları alıyorlar :( XxxXx

tekrarlıyorum altını çizerek aldıkları her kuruş zehir zukkum olsun eski ve yeni hepsine de :( Xxxxxx

olmaz onlara yetmez biraz daha zam lazım onlara.malum memlekette enflasyon var demi ama...

açlıktan ölüyorlar bu aralar çok ihmal ettik
milletvekillerimizi:scared:
hepsine birer makam arabası,hatta birkaçına burs verebilirim ne de olsa ocakta burslar
200 tl oluyor:blink:

Geri