Ve Guti bitti...

gezegen64

New member
Reaction score
0
Beşiktaş'a transferi futbol dünyasında yankı uyandıran İspanyol futbolcu ile yollar ayrılıyor.

..Ve Guti'nin Beşiktaş macerası sona erdi. Carvalhal'ın kadro dışı bıraktığı İspanyol futbolcu yönetime başvurup, "Görüşünüşe göre ne olursa olsun ben oynayamayacağım. Sözleşmeyi feshedelim" dedi; idareciler de ayrılığa yeşil ışık yaktı. Menajeri de sözleşmeyi feshetmek için İstanbul'a geldi.

Guti Hernandez... İsmi ortaya atıldığında geleceğine kimse inanmadı. Real Madrid'ten törenle uğurlandı, Beşiktaş'a imzayı 15 bin kişi önünde attı. Schuster döneminde hemen hemen her oynadığı maçta alkışlandı, takıma liderlik yapmaya başladı. Ancak yaşadığı sakatlık kadar hızlı gece yaşamı da performansını olumsuz yönde etkiledi. Magazin basınının manşetlerinden düşmeyen Guti, Schuster'in de gönderilmesinin ardından gözden düştü. Geçen sezon sonunda "Ayrılabilir" söylentileri tavan yapan tecrübeli futbolcu, Kayseri'deki kupa zaferinin ardından bir sezon daha kalacağını açıklamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Carlos Carvalhal'ın takımın başına geçmesiyle birlikte Guti de tam anlamıyla 'tribün topçusu' oldu. Portekizli'yle yıldızı barışmayan İspanyol yıldız, bu sezon boyunca sadece 3 maç oynayabildi.

'Beni asla oynatmayacak'
Bu duruma çok içerleyen Guti, Gençlerbirliği maç kadrosunda da yer alamadığını görünce yönetime başvurdu. "Yaşım ilerledi. Futbol oynamak istiyorum, ama şans verilmiyor. Sağlıklıyım, ama görünüşe göre ne yaparsam yapayım kadroya giremeyeceğim. İdmanlarda hırslı çalışıyorum, geceleri dışarı çıkmıyorum. Ama ne olursa olsun oynayamıyorum. Beşiktaş büyük bir kulüp, burada şampiyonluklar yaşamak isterdim, ama olmadı. İzin verirseniz ayrılmak istiyorum" dedi. Yöneticiler de yıllık 2.7 milyon Euro alan Guti'nin bu isteğine olumlu yanıt verip, "Milli takım arasında iyice düşün. Zamanın var. Eğer İstanbul'a döndüğünde fikrin değişmezse sözleşmeni feshederiz" dediler. Ancak buna rağmen Guti'nin menacerinin dün İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.

Amerika'ya gitmezse futbolu bırakacak
35 yaşındaki Guti Hernandez, daha önce yaptığı açıklamalarda futbolu bırakmayı düşündüğünü dile getirmişti. Ancak İspanyol oyuncuya Amerika'nın LA Galaxy takımının talip olduğu biliniyor.

Beşiktaş'la yollarını ayıran ve sözleşmesini önümüzdeki günlerde feshedecek olan Guti Hernandez'in geleceği hakkında alacağı karar merakla bekleniyor. İspanyol futbolcu, Kayserispor maçının ardından bir açıklama yapmış ve sezon sonunda futbolu bırakabileceğini dile getirmişti. Ancak buna rağmen Guti'ye, Thierry Henry ve Rafael Marquez'in formasını giydiği LA Galaxy takımının talip olduğu biliniyor. İspanyol yıldızın ailesiyle de görüşüp geleceği hakkında karar alması bekleniyor.

Başarıları
Beşiktaş'ta bir sezona damgasını vuramayan Guti, derbilerde ise farkını ortaya koydu. Schuster döneminde Kadıköy'deki Fenerbahçe, Ali Sami Yen'deki Galatasaray maçlarının yıldızı İspanyol futbolcuydu. İki karşılaşmada da birer gol atan Guti, İnönü'deki Bursaspor karşılaşmasının da tartışmasız bir numarasıydı. Fiyapı İnönü Stadı'nda geçen sezonki Bursaspor mücadelesinde resital sunan Guti, Beşiktaş formasıyla Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırmasını bildi.

Vukuatları
Oynadığı futbol kadar vukuatlarıyla da Guti manşetlerden düşmedi. Alkollü bir şekilde direksiyona geçen ve bir otobüse çarpan İspanyol futbolcu, daha sonra gazetecilerle tartıştı. Ehliyeti alınan Guti, daha sonra da bir çok kez magazin sayfalarında yer aldı. Ayrıca sosyal paylaşım sitesi twitter'dan yaptığı açıklamalarla da, Türkiye'deki alışıldık futbolcu kimliğinin ötesinde bir görüntü çizdi.

Kankaları çok üzüldü
Guti Hernandez'in ayrılık kararı sonrasında, takımdaki en iyi arkadaşları Ersan Gülüm ve Simao Sabrosa'nın büyük üzüntü yaşadıkları belirtildi. Cumartesi günü idarecilerle masaya oturup, ayrılmak istediğini belirten Guti olumlu yanıt alınca; Simao ve Ersan twitter hesaplarından, "Bizim için çok üzücü bir gün" ifadelerini kullanmışlardı. Bir süre önce Guti'nin twitter hesabında da takım arkadaşı Simao'yla idmandan bir fotoğrafları bulunuyordu.

kaynak

Geri