vb.net 2008 access e bağlanma

dream53

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Merhaba,
Visual Studio 2008 'de Access veri tabanına veri kaydetmek istiyorum.Çok araştırdım fakat farklı farklı yollar var bunlardan hangisi en iyisi ve kolayı bun konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Form üzerinde 2 adet text olsun bir buton recordset komutu ile kaydetmeyi gerçekleştirmek istiyorum.Araştırmalarımda en iyisinin o olduğunu öğrenedim.
Sizden ricam bu iki textbox lardan birisi adı diğeride yaşı olmak üzere kayıt gerçekleştirmke istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Tşk.

İlk Önce Insert İçin Boş Bir Procedure Oluşturalım Daha Sonra Oluşturduğumuz Save_Access() Prosedürünü Button_Click Olayında Çağıralım Ve Insert İşlemimiz Gerçekleşmiş Olsun,
Kolay Gelsin.

Protected Sub Save_Access()

' Eğer Veritabanın Debug Klasörünün İçerisinde İse Kullanacağın Yol.
Dim dosyaYolu As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Application.StartupPath & "\\hede.mdb"

Dim cn As New OleDbConnection(dosyaYolu)

Dim strINSERT As String = "INSERT INTO TabloAdın(Alan1,Alan2) VALUES(?,?)"

Dim com As New OleDbCommand(strINSERT,cn)

com.Parameters.AddWithValue("?", TextBox1.Text)
com.Parameters.AddWithValue("?", TextBox2.Text)

If com.Connection.State <> ConnectionState.Open Then
com.Connection.Open()
End If

com.ExecuteNonQuery()

cn.Close()

End Sub

Private Sub btnSave_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnSave.Click

Save_Access()
End Sub

Ekleme - Silme Güncelleme

Projemden ekleme - silme ve güncelleme kodlarını veriyim kendine göre uyarlarsın..access veri tabanımdaki alan adlarını değiştrmiyorum anlarsın sen zaten ..
>Yalnz programda veriler data grid wiev de değil listboxda listeleniyor.. forma bir tane listbox ekleyip adını listboxcontrol 1 yap ve silme ekleme güncelleme için birer tane buton ekle verdiğim komutları click eventine yaz..

silme komutu ....

Dim con As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\databaseadın.mdb")'databasen projenn içinde olmalı
con.Open()
Dim silmesorgusu As String = "Delete from tabloadi where sütunadı='" & ListBoxControl1.SelectedValue & "' "
Dim komut As New OleDbCommand(silmesorgusu, con)
komut.ExecuteNonQuery()
con.Close()

ekleme komutu....

Dim con As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\databaseadin.mdb")
con.Open()
Dim ekleme As String = "insert into tabloadi(sütunadı) values ('" & TextEdit1.Text & "') "
Dim komut As New OleDbCommand(ekleme, con)
komut.ExecuteNonQuery()

con.Close()

güncelleme ...

Dim con As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\databaseadin.mdb")
con.Open()
Dim com As New OleDbCommand
Dim dr As OleDbDataReader
com = New OleDbCommand("Select sütunadi From tabloadi", con)
dr = com.ExecuteReader
While dr.Read
ListBoxControl1.Items.Add(dr("sütunadi"))

End While

Geri