Elinizde bir database var ve bunu SMF'ye çevirmek istiyorsunuz. Peki nasıl olacak? Normal şartlarda, dönüşümünü yapacağınız forumun da çalışır durumda olması gerekir.
Ancak böyle bir imkan yoksa, dönüşümü yapılacak olan veritabanını SMF'nin veritabanına yükleyerek de yapabilirsiniz.
Ben genelde önce kendi bilgisayarımda DB dönüşümü yapıyor, sonra foruma yüklüyorum yeni DB'yi.
Gelelim vBulletin 3x, SMF'ye nasıl dönüşür.
Öncelikle sunucunuz üzerinde vb için bir klasör oluşturun, örnek olarak ben vbulletin oluşturuyorum. Sonra bunun da içinde includes diye bir klasör oluşturun. Sonra bunun da içinde config.php diye bir dosya oluşturun ve içine şunları yazın
Code:
<?php
$servername = 'localhost';
$dbusername = 'kullanici';
$dbpassword = 'sifre';
$dbname = 'veritabani_adi';
$tableprefix = 'tablo_ön_ekiniz';
?>
burada gerekli yerlere gerekli bilgileri girin. Bu arada tablo ön eki demek, vb forumunun kurulu olduğu veritababnında tablo isimlerinin hepsinin önünde bulunan ektir. Ör: vb_members tablosunda önek vb_ dir. Bunu phpMyAdmin veya benzeri bir araçla öğrenebilirsiniz.
Şimdi de SMF 1.0.5 temiz kurulum yapın. Dönüşüm aracı 1.0.5 içindir başka versiyonda çalışmaz.
Şimdi elinizdeki vb veritabanını SMF veritabanına yükleyin. (config.php içine yazacağımız veritabanıdır bu)
Sonra da [Sadece Üyeler Linkleri Görebilirler. Tıklayın ve Üye Olun...] indirin ve sitenizde herhangi bir yere koyun.
Çalıştırdığınızda SMF ve de vBulletinin kurulu olduğu dizinleri soracak. Ör:
/public_html/forum (örnek olarak SMF 1.0.5'in kurulu olduğu klasör)
/public_html/vbulletin (yukarıda örnek olarak bu klasörü oluşturmuştuk hatırlarsanız)
sonra da veritabanı şifrenizi girin ve önünüze gelen her butona basın
dnüşüm işlemi bittiğinde üç şey yapmanızı tavsiye ederim,
1- vbulletinin dönüştürülen veritabanını (örnek olarak vb_ ile başlayan tabloları) yeni veritabanından silmeniz.
2- dönüşüm aracını sitenizden silmeniz.
3- smf sürümünüzü 1.1 rc1'e yükseltmeniz.
İlk ikisi performansınız açısından önemlidir, üçüncüsü opsiyonel
iyi SMF'ler