Vatan demokrasi ile kurtulur

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Vatan demokrasi ile kurtulur

1950 seçimlerinden beri inanış şudur: Halkımız cahildir; kendi gerçek çıkarlarını göremez, daha çok dini etkilerle sağ partilere oy kullanır, dolayısıyla sandıktan “ilerici” bir partinin çıkması mümkün değildir.

Böyle sarsılmaz bir inanç hâkimse, bulunan çözüm de tektir: Demokrasi dışı yollarla, mümkünse askeri müdahalelerle ülkeyi bölme ve şeriata götürme tehlikesi yaratan partileri engellemek.

Ülkeyi ve halkını böyle tahlil ediyor ve “vatanı kurtarmak” gibi bir yüce amaç için uğraştığınıza da inanıyorsanız, doğrudan doğruya “her yol mübah” denilen noktaya çıkarsınız.

Halaskâr zabitan”, kurtarıcı subaylar, 20’nci yüzyıl boyunca başbakan da vurdu, padişah da indirdi çıkardı; başbakan astı, bakan astı, temerküz kampları kurdu.

Onlara göre, bunlar olmak zorundaydı, çünkü bunlar yapılmasaydı “vatan elden gidecek”ti.

Bunlar yapıldığı için “vatanın elden gitmediğine” dair inancın, kimilerinin zihninde hâlâ devam ediyor olduğunun birçok işareti görülüyor.

Ergenekon davası bu işaretler üzerine ortaya çıkmak “zorunda kaldı.”

Geçmişi kaşımaya mevcut hükümet de pek niyetli değildi ama cumhurbaşkanı seçimi, e-muhtıra, suikast planları derken onlar da kendilerini bu işe el atmak mecburiyeti ile karşı karşıya buldular.

Ergenekon’da soruşturma ve dava aşamasında yapılan yanlışlıklar kamuoyunda çok fazla soru işaretinin belirmesine yol açmıştı. Bu soru işaretlerinin artması için bilinçli faaliyetlere girişenler de oldu. Sonuçta dava “rutin”e girmişti.

Ve birden son belge ortaya çıktı. Genelkurmay, bu belgenin kendi bünyelerinde hazırlanmadığını açıkladı. Ama bu, durumun vahametini gidermiyor. Çünkü belgede imzası bulunan subay görevindedir ve “bunu o yazmadı” diye net bir bilgi de verilmemiştir.

Söz konusu belgenin açık bir sonucu derhal ortaya çıktı, AKP ve Fethullah Gülen cemaati “komplo hedefi” olarak bir kez daha “mağdur” konumuna geldi.

Bu mağduriyeti AKP daha önce ciddi bir seçim başarısına dönüştürmeyi başarmıştı. Bir kez daha aynı şey olur mu, şimdiden bilmek mümkün değil.

Ama ortada bir başka gerçek var, kimilerinin hâlâ görmemekte inat ettiği bir gerçek: Ülkeye zarar vereceğinden korkulan parti ve mihraklara yönelik her demokrasi ve hukuk dışı müdahale, sonuçta onların işine yarıyor.

Herkes artık gerçeği görmelidir: “Halaskâr zabitan” dönemi çoktan bitmiştir, demokrasi dışı faaliyetlerle siyasete müdahale her zaman tersine sonuç veriyor. Siyaset, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri içinde yapılmalıdır.

Oktay Gönensin/VATAN

Demokrasiyi size dayasan durmaz.Siz degilmiydiniz Demokrasi ile şeriat aynı yerde olmaz diyenler."Milli hakimiyetmiş.Ne milli hakimiyeti Allah'ın hakimiyet"i diyenler sizler degilmiydiniz.Tabi burada Allah' birebir temsil edilemeyecegine göre yobazlık devreye giriyor.Ya göründüğünüz gibi olun yada oldugunuz gibi görünün.

Adamlar şeriat isteseler en büyük vatan haini imiş gibi tepki görüyor sabetayist görünmez Türk hükümetinden

E adamlar da ne yapsın?Demokrasi,hürriyet,insan hakları gibi sihirli kelimeleri kullanıyorlar.

ergenekoncular herzaman bu ülkenin batmasını istemişlerdir

Vtnsvr

Lütfen kullandığınız kelimelere ve seviyenize dikkat ediniz sizi bu konuda uyarmak istiyorum aklınızda bulunsun !

ya merak ediyorum bu kadar dinci yobaz eskiden yoktu... cebini dolduran dinci yobaz mı oldu ya... sizin babanızın babası erbakan'ın döneminde bile bu kadar yoktu... yoksa o sizin cebinizi doldurmuyormuydu... O vatan yoktu sanki... Vatan Şu an Sizin Cebinize Paraları Doldurularak mı kurtulur çok komiksiniz ya... :goz:

Buradaki uslup gerçekten çok naif(!).

Dinci yobaz vs.

Yobazlık sadece dindarlar has olmasa gerek.Burada da pekçok CHP li yobaz var mesela.

AK Parti'nin söke söke iktidara gelmesini,Abdullah Gül'ün c.başkasını sindiremeyen hala tek parti döneminde yaşadaığını sanan hayalperestler var.

Bence o tip insanların geçmişten günümüze gelmeleri lazım.Artık o devirler geçti.Bir daha gelmesi de mümkün değil.CHP yi bu millet tekrar iktidar yapmaz.Anca darbeyle iktidar olur darbe devri de kapandı.

Arada bir iki çürük elma çıkıyor o albay gibi.Büyükleri de temizlenecek inşallah

bu tablonun iki ana yüzü var bence

birincisi hakikaten boyle bir durum var, belge gerçek, böyle bir plan var..

ikincisi ise birileri yine masum rolünü oynayarak bir süreci hızlandırmayı planlıyorlar..

Vallahi ikisi de birbirinden kötü. iki ucu yağlı kazık..

Buradaki uslup gerçekten çok naif(!).

Dinci yobaz vs.

Yobazlık sadece dindarlar has olmasa gerek.Burada da pekçok CHP li yobaz var mesela.

AK Parti'nin söke söke iktidara gelmesini,Abdullah Gül'ün c.başkasını sindiremeyen hala tek parti döneminde yaşadaığını sanan hayalperestler var.

Bence o tip insanların geçmişten günümüze gelmeleri lazım.Artık o devirler geçti.Bir daha gelmesi de mümkün değil.CHP yi bu millet tekrar iktidar yapmaz.Anca darbeyle iktidar olur darbe devri de kapandı.

Arada bir iki çürük elma çıkıyor o albay gibi.Büyükleri de temizlenecek inşallah

Pes be siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?Her taraf sahte belgeler kaynıyor.Bugün bile iki sahte daha çıktı hala kesin kesin konuşuyorsunuz.İşte buna da yobazlık deniyor.

Pes be siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?Her taraf sahte belgeler kaynıyor.Bugün bile iki sahte daha çıktı hala kesin kesin konuşuyorsunuz.İşte buna da yobazlık deniyor.

Albayın belgesinin sahte olup olmadığı belli değil.TSK hala araştırmada.

Asıl yobazlık hiçbirşey bilmediği halde birşey bildiğini sanıp ısrarcı olmaktır

ya merak ediyorum bu kadar dinci yobaz eskiden yoktu... cebini dolduran dinci yobaz mı oldu ya... sizin babanızın babası erbakan'ın döneminde bile bu kadar yoktu... yoksa o sizin cebinizi doldurmuyormuydu... O vatan yoktu sanki... Vatan Şu an Sizin Cebinize Paraları Doldurularak mı kurtulur çok komiksiniz ya... :goz:

bu nasıl üslup bunasıl seviye
şimdi ben de sana laik kemalist darbeci yobaz dersem uygun olur mu

eğier olur diyorsan sen bilirsin

doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... senin üslubun doğru değil ki... böyle debeleniyorsun...
dinci ile yobaz kelimelerini bir arada kullanıyosan hata ediyorsun he ayrı ayrı kullanıyosan gene hata ediyorsun din alınıp satılmaz dinci lik die bir meslek yoktur dindarlık şahsa munasırdır özürlerini bekliyoruz....

dinci ile yobaz kelimelerini bir arada kullanıyosan hata ediyorsun he ayrı ayrı kullanıyosan gene hata ediyorsun din alınıp satılmaz dinci lik die bir meslek yoktur dindarlık şahsa munasırdır özürlerini bekliyoruz....

Edeble gelen lütufla uğurlanır

Arkadaşın bundan haberi olmasa gerek,habire yobaz aşağı yobaz yukarı konuşuyor

Masallara karnımız tok , demokrasiyi nedense biz göremiyoruz.

Ahmet Taner Kışlalı
Uğur Mumcu
Necip Hablemitoğlu
Turan Dursun
Bahriye Üçok
Ümit Kaftancıoğlu
Muammer Aksoy
Cavit Orhan Tütengil
Gaffar Okkan
Abdi İpekçi
M.Yücel Özbilgin
Onat Kutlar
Eşref Bitlis

Elbette Akan Kan Yerde Kalmaz......

Dinci Yobaz Her Zaman Kullanıyorum Hata Etmiyorum.. Çünkü Sözlerin Nereye Gittiği Gerçekten Açık Ve Net... Dinci (Dinini Düzgün Bi Şekilde Yaşayan'a Denmez. Ona Dindar Denir..) Dinci (Dini Sömüren Onun Üzerinden Siyaset Yapan Her Alanda Onu Kullanana Denir. Yobaz'da Dinci'nin Peşinde Gidendir..) Özür Dilenecek Bişey Olmadığından Böyle Bişey Bekleme :goz:

Dinci Yobaz Her Zaman Kullanıyorum Hata Etmiyorum.. Çünkü Sözlerin Nereye Gittiği Gerçekten Açık Ve Net... Dinci (Dinini Düzgün Bi Şekilde Yaşayan'a Denmez. Ona Dindar Denir..) Dinci (Dini Sömüren Onun Üzerinden Siyaset Yapan Her Alanda Onu Kullanana Denir. Yobaz'da Dinci'nin Peşinde Gidendir..) Özür Dilenecek Bişey Olmadığından Böyle Bişey Bekleme :goz:

evet bide bunların bedenci türkçeci versiyonları var değilmi o zaman bedenci beden eğitimini sömüren öğretmene Türkçe ci türk dilini sömüren insanlara demir değilmi?:durdurun
ne güzel kafanıza göre kelime türetip lugata doğru gibi ekliyorsunuz benim bildiğim dinci kelimesini kendinde oluşmuş ve marksist ateist yaklaşımlarla bi türlü yerini dolduramadığı manevi boşluğunu ve bunun acısını dini ve dine sarılanları aşşağılayıp küçük görerek giderebileceğini zanneden zavallı insancıkların tabiri genelde (lafım meclisten dışarı) ama her ne olursa olsun dinci kelimesi yanlış türkçeyi ve islamı dejenere eden bir kelimedir ... kullanımı hatalı ve yanlıştır özürlerini hala beklemekteyiz

evet bide bunların bedenci türkçeci versiyonları var değilmi o zaman bedenci beden eğitimini sömüren öğretmene Türkçe ci türk dilini sömüren insanlara demir değilmi?:durdurun
ne güzel kafanıza göre kelime türetip lugata doğru gibi ekliyorsunuz benim bildiğim dinci kelimesini kendinde oluşmuş ve marksist ateist yaklaşımlarla bi türlü yerini dolduramadığı manevi boşluğunu ve bunun acısını dini ve dine sarılanları aşşağılayıp küçük görerek giderebileceğini zanneden zavallı insancıkların tabiri genelde (lafım meclisten dışarı) ama her ne olursa olsun dinci kelimesi yanlış türkçeyi ve islamı dejenere eden bir kelimedir ... kullanımı hatalı ve yanlıştır özürlerini hala beklemekteyiz

Bak Sana Anlamlarını Gönderiyorum Oku Olur Mu..

yobaz (nedir)
Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse)
Örnek: Bu memleketi de dört buçuk yobaza bırakamayız. A. Gündüz
Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).
Kaba saba, inceliksiz (kimse).
Bigoted. uncultured. bigot.
Bigoted. puritan. sectarian. dangerous. religious fanatic. bigot. fanatic. fanatical.

http://www.nedirnedemek.org/yobaz_herif_nedir

Dinci nedir

Tanımı/Anlamı

Dinî görüşleri her alana yaymak isteyen kimse. (Yani Misyonerlik Oldu Mu Gericilik.. )

http://www.anlambilim.net/dinci-nedir-18400.htm

Bana Cevap Verirken Belgeler'e Dayan Havadan Sudan Bağlanma Bana Kitlenme Yani Her Post'uma Cevap Vermek İçin... :goz:

Bak Sana Anlamlarını Gönderiyorum Oku Olur Mu..

yobaz (nedir)
Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse)
Örnek: Bu memleketi de dört buçuk yobaza bırakamayız. A. Gündüz
Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).
Kaba saba, inceliksiz (kimse).
Bigoted. uncultured. bigot.
Bigoted. puritan. sectarian. dangerous. religious fanatic. bigot. fanatic. fanatical.

http://www.nedirnedemek.org/yobaz_herif_nedir

Dinci nedir

Tanımı/Anlamı

Dinî görüşleri her alana yaymak isteyen kimse. (Yani Misyonerlik Oldu Mu Gericilik.. )

http://www.anlambilim.net/dinci-nedir-18400.htm

Bana Cevap Verirken Belgeler'e Dayan Havadan Sudan Bağlanma Bana Kitlenme Yani Her Post'uma Cevap Vermek İçin... :goz:

Dinci ve Dindar arasındaki farkları islam alimi Y.Nuri Öztürkten daha iyi açıklayanı tanımıyorum.

Adam sırf Dinci ile Dindar arasındaki farkı göstermek için kitap yazdı Kitabın adıda Allah ile kandıranlar din ile kandıranlar peygamber ile kandıranlar.

Yobazlık ise Dincilik ile birleştiğinde çok tehlikeli bir virüs gibi topluma zarar veriyor sosyal yapıya medeniyete zarar veriyor bu hastalığın ilacı henüz bulunmadı ama bu tip vakaları karantina altında tutmalı yada itlaf edilmelidir.

Geri