Vatan İçin neden Öleyimki !!!

joker121

New member
Reaction score
0
Sorulduğunda her türk vatandaşından aynı cevap alınır.
Vatanı ne kadar seversiniz ?
Vatan sana canım feda !!!

Geçen gün ben bu konuyu kendime sordum vatan için için ölürmüyüm???
- Vatan için Ölürüm ama neden ???? Vatan için yaşamak varken neden öleyim...

aaa_arton35757-379x2671.jpg

Çevreme baktığımda bu ülkede insanların aslında kendi vatanlarına karşı ne keder sorumsuz olduğunu görebiliyorum. sözde herkez canını veriyor ama kimsenin vatanın çıkarlarını gözettiği yok. vatanın ne malını ne geleceğini düşünen yok. Herkez ilk fırsatta bencilce kendi çıkarları için vatanı satmıyormyu?????

uzun sözün kısası:
Eğer vatan için yaşasaydık zaten vatan için ölmemize gerek kalmazdı...
Vatan için ölürsem sadece o an yararım dokunur ama vatan için yaşarsam yaşadığım her an yararlı olurum.
Bu güzel vatan için ölünmez yaşanır.

Gelin hep beraber bu vatan için yaşayalım....

sen o lafı yanlış yorumlamışsın vatan için ölürüm demek vatan için öliim demek değildir vatan için GEREKTİĞİNDE ölürüm ben ölürüm ama benden sonraki nesil yaşar sorumsuzluk konusunda bi nevze de olsa haklısın amma ve lakin eğer dedelerimiz vatan için GEREKTİĞİNDE ölmeseydi üzerinde yaşayadımız bu topraklar başkalarının olurdu

Hem diğer ülkelerin türkiye ile savaşa girmeye neden korktuklarını düşündün mü hiç çünkü türk askeri GEREKTİĞİNDE vatan için ölür.

sen o lafı yanlış yorumlamışsın vatan için ölürüm demek vatan için öliim demek değildir vatan için GEREKTİĞİNDE ölürüm ben ölürüm ama benden sonraki nesil yaşar sorumsuzluk konusunda bi nevze de olsa haklısın amma ve lakin eğer dedelerimiz vatan için GEREKTİĞİNDE ölmeseydi üzerinde yaşayadımız bu topraklar başkalarının olurdu

Hem diğer ülkelerin türkiye ile savaşa girmeye neden korktuklarını düşündün mü hiç çünkü türk askeri GEREKTİĞİNDE vatan için ölür.

asıl sen beni anlamaışsın son cümleleri iyi oku vatan için yaşarsak vatan için ölmemize gerek kalmaz.....

asıl sen beni anlamaışsın son cümleleri iyi oku vatan için yaşarsak vatan için ölmemize gerek kalmaz.....

Katılıyorum eger herkes vatan için yaşarsa yani üzerine düserke kimsenin zaten bizimle savaşmaya bizim askerimizi öldürmesine gerek kalmaz.....
hee olduki gerektiğinde ölürüz ama vatan için önce yaşayıp vatana yararlı olduktan sonra ölürüm vatanın çıkarlarını gözetmek için... Düşününki ben vatanın malını calıyorum sömürüyorum sonra kalkıp vatan için ölürüm diyorum ???? ne kadar inandırıcı olurr....... Önce vatan için yaşayalım.....

Dediğin doğru kabul edilebilir fakat vatan için yaşayıpta vatan için ölemeyen milletleri de görüyoruz.GEREKTİĞİNDE lafını bi kere daha vurgulamak istiyorum ne demek istediğimi anladın umarım ben senin demek istediğini anladım.

"niçin kaçıyorsunuz, dedim. 'efendim düşman...' dediler. nerede? işte diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler. düşmanın bir avcı hattı kemali serbestiyetle ileriye doğru yürüyordu. demek ki düşman bana, benim askerlerimden daha yakındı ve düşman benim bulunduğum yere gelse, kuvvetlerim pek fena bir vaziyete düşer olacaktı. kaçan efrada, düşmandan kaçılmaz, dedim. 'cephanemiz kalmadı...' dediler. cephaneniz yoksa süngünüz var, dedim ve süngü taktırdım, yere yatırdım. bu efrat süngü takıp yere yatınca, düşman efradı da yere yattı. kazandığımız an bu andır."

Atatürk bu sırada postasıyla birliklerine derhal conkbayırına hareket emri vermiş olduğundan conkbayırı düşmeden yetişen 57. alay, Mustafa Kemal'den savaşın kaderini değiştirecek bir emir alıyordu: "size ben taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar kaim olabilir."

vatan için canını feda etmek budur.......

hepimiz bu vatan için yaşıyoruz ama vatan için canını vermeyi göze alamıyorsan bu vatanda yaşayamazsın zaten.....nedeni ise el oğlu yarın gelir vatanına girer seni yaşatmaz....örnek Irak....onlar vatanları için ölmeyi göze alamadılar sonları bı oldu............

Ama bir detayı unutuyorsun;
Üzerinde yaşama şansı bulduğun toprakları yeniden vatan yapabilmek için yüzbinler gözünü kırpmadan canını feda etti.

Gerekirse can feda edemezsen yaşayacak vatan bulamazsın

Bende vatan icin gerektiginde ölürüm hemde hic dusunmem ama su vatanin haline bakin, 1 kere bakin

Sorulduğunda her türk vatandaşından aynı cevap alınır.
Vatanı ne kadar seversiniz ?
Vatan sana canım feda !!!

Geçen gün ben bu konuyu kendime sordum vatan için için ölürmüyüm???
- Vatan için Ölürüm ama neden ???? Vatan için yaşamak varken neden öleyim...

aaa_arton35757-379x2671.jpg

Çevreme baktığımda bu ülkede insanların aslında kendi vatanlarına karşı ne keder sorumsuz olduğunu görebiliyorum. sözde herkez canını veriyor ama kimsenin vatanın çıkarlarını gözettiği yok. vatanın ne malını ne geleceğini düşünen yok. Herkez ilk fırsatta bencilce kendi çıkarları için vatanı satmıyormyu?????

uzun sözün kısası:
Eğer vatan için yaşasaydık zaten vatan için ölmemize gerek kalmazdı...
Vatan için ölürsem sadece o an yararım dokunur ama vatan için yaşarsam yaşadığım her an yararlı olurum.
Bu güzel vatan için ölünmez yaşanır.

Gelin hep beraber bu vatan için yaşayalım....

kurtuluş savaşında veya diğer önemli savaşlarda şehitler
ay ben şimdi ölmiyim 40yıl sonra işe yararım deselerdi ohooooooooooo!:vur

en iyisi yaşamk nasılsa bi ara ölürüz :)

Bende vatan icin gerektiginde ölürüm hemde hic dusunmem ama su vatanin haline bakin, 1 kere bakin

Bozulmuş

On bir yıl sonra gördüm yurdumu
Toprağı bozulmuş,taşı bozulmuş
Açamadım kimselere derdimi
Halkın yüzde yetmişbeşi bozulmuş

Edirne'den Van'a Van'dan Mersin'e
Muğla'sından başla yürü Kars'ına
Kapılmayan yoktur para hırsına
İzmir'i ,Konya'sı Muş'u bozulmuş

Haramı helali incele de bak
Ya aptal diyorlar ya avanak
Haram dolu haram tencere tabak
Ekmeği bozulmuş,aşı bozulmuş

İyi varsa alınmasın sözüme
İyi miyi görünmedi gözüme
Bakarak kararmış üzüm üzüme
Kurunun yanında yaşı bozulmuş

Köprünün altından çok sular akmış
İyiler yerine lükse bırakmış
Sevdalar fuhuşa sekse bırakmış
Gönüllerin artık düşü bozulmuş.

Bir kahveye kırk yıl hatır yok şimdi
Ne kırk yıl kırk saniye çok şimdi
Hatıra gönüle karın tok şimdi
Gaddar olmayanın işi bozulmuş

Vatan vatan tabii vatan vatan da
Esrar satan da var,karı satan da
Çıkıyorlar akşam güneş batanda
Erkekler değişmiş,dişi bozulmuş.

Vatan için millet için döğüşmüş,
Mana için maddeyle boğuşmuş
İnsanlarda bile ölçü değişmiş
Bozulmaz dediğim kişi bozulmuş.

Baştakiler ne yaparsa elbette
Aynısını yapacaktır millette
Ah Arif ah,vatanımız cennet de
Velakin balığın başı bozulmuş.

Ozan Arif

önce vatan için yaşayacaksın gerektiğindede vatan için öleceksin budur türk olmak

Kardeş senin yaptığında.. Neyse..

Vatanın selameti için canla başla çalışırız..canımız bahasınada olsa.. (en az sende bizim kadar biliosun oradaki kastı da, tahminim canın sıkıldı ve kelimelerin lügat ve ıstılah manası farkından doğan ayrıma takılır oldun. :D)

ii geceler..

Bozulmuş

On bir yıl sonra gördüm yurdumu
Toprağı bozulmuş,taşı bozulmuş
Açamadım kimselere derdimi
Halkın yüzde yetmişbeşi bozulmuş

Edirne'den Van'a Van'dan Mersin'e
Muğla'sından başla yürü Kars'ına
Kapılmayan yoktur para hırsına
İzmir'i ,Konya'sı Muş'u bozulmuş

Haramı helali incele de bak
Ya aptal diyorlar ya avanak
Haram dolu haram tencere tabak
Ekmeği bozulmuş,aşı bozulmuş

İyi varsa alınmasın sözüme
İyi miyi görünmedi gözüme
Bakarak kararmış üzüm üzüme
Kurunun yanında yaşı bozulmuş

Köprünün altından çok sular akmış
İyiler yerine lükse bırakmış
Sevdalar fuhuşa sekse bırakmış
Gönüllerin artık düşü bozulmuş.

Bir kahveye kırk yıl hatır yok şimdi
Ne kırk yıl kırk saniye çok şimdi
Hatıra gönüle karın tok şimdi
Gaddar olmayanın işi bozulmuş

Vatan vatan tabii vatan vatan da
Esrar satan da var,karı satan da
Çıkıyorlar akşam güneş batanda
Erkekler değişmiş,dişi bozulmuş.

Vatan için millet için döğüşmüş,
Mana için maddeyle boğuşmuş
İnsanlarda bile ölçü değişmiş
Bozulmaz dediğim kişi bozulmuş.

Baştakiler ne yaparsa elbette
Aynısını yapacaktır millette
Ah Arif ah,vatanımız cennet de
Velakin balığın başı bozulmuş.

Ozan Arif

Kardeş sence bu bozulmanın ana sebebi ne.. bizi eskide olduğu gibi dürüst ve ayarlı olmaktan alıkoyan...?

hemde ne bilinç coca cola hamburger vs.koskoca rusya neyle yıkıldı beyler bi coca cola bi hamburger
unutmayalım etrafınıza bakın giyim tarzımız oturuşumuz kalkışımız sokaklarda şevişenler bu vatan için ölmeyin ama bilinçlenin vatanı vatan yapmak için...

Vatan için sadece yaşanmaz veya ölünmez..

Arkadaşların dediği gibi ... gerektiğinde hangisi icab ediyorsa ...

Ölümse ölüm,yaşamsa yaşam..

Senin dediklerini düşünürsek , herkes savaştayken sen evdesin , evde elinde Türk bayrağı sallayaraktan .. vatan için yaşadığını düşünebilirsin..böyle bir ruh haliyle savaşa gitmenden iyidir evde durman ..

Geri