vatanını seven ve sevmeyen aile

balkans41

New member
Reaction score
0
herkese saygılarımı sunuyorum
arkadaşlar ben yıllardır gördüğüm büyük bi felaketi sizlere aktarmak istedim.
ben işim gereği bir çok aile yapısı gördüm ama ortak noktaları olan aile yapıları
nedir bu ortak nokta
kardeşlerim ben yokluk içerisinde büyüdüm.Ve daha küçük yaşlarda inşaatlarda çalışarak hayata atıldım.
şimdi ailelerde görüyorum ki
çocuklara karşı aşırı bi sevgi ve koruyuculuk gösteriliyo.aman çocuğum oradan düşerse diye kucağından indirmeyenler ve herşeyi çocuğunun ayağına getirenler.aman üzülmesin diye çocuğun heristeğini yerine getirenler.oğlu içer gezer tozar gençtir yapar ilerde düazelir diyenler. vs.
ya birsürü yanlış gördüm
bence bunlar hiç hayra alamet değil bugün gazetelerde çocukların ailelerininarkalarında olduğunu bildikleri için her suçu işlemeye meyilli olduğunu hepimiz görüyoruz
peki öbür yanda çocuğu şunu almıyo bunu almıyo diye dedikoduları yapılan imkanları olmadığı iiçin çocuğuna birşey alamayanlar yanlışmı yapıyo
ben onları da gördüm
ben böle büyüdüm
yokluğu biliyorum.Allah kimseyi düşürmesin parasızlığa ama bi yerde de terbiye edilmek için çok lazım olan bişe
ekmeğini helal yolla kazanmak kadar güzel birşey warmı
işte bu ailelerin yapısına bir bakın geçmişte aileleri bunlara neler yapmış
düştüğü zaman bırak düşsün düşsün ki bir daha o düştüğü yerde nasıl hareket edileceğini bilsin. demek çok mu zor.
bırak oyuncak alamasın oyuncağı alması için birşeyleri başarabilmesini anlatmak çok mu zor
soruyorum sizlere böyle büyümek mi daha iyi yoksa her dediğiniz yapıldığı bi ailede büyümek mi
:victory peki hangisi vatanını ve milletini daha çok seviyor hangisi ni yaparsanız geleceğe daha iyi bi evlat yetiştirirsiniz?

Usta sen doğru yoldasın devam et.

kesinlikle katılıyorum
hazır yiyici bir evlat yetiştiren zararı başta kendisine verir
el bebek gül bebek çocuk yetiştirmeyin

emeğine sağlık çok güzel bir konu

bu ailelerin yaptığı en büyük yanlışalrın başında geliyor.. hiç bir zaman çocuğun her isteği yapılmaz zaten yapılmamalı ilerde çocuk o kadar doyumsuz oluyorki artk hiçbişey onu sevindirmiyor ki bi yakınımızın çocuğu bu dyumsuzluk yüzünden 'artk beni hiç bişey mutlu etmiyor ' diyerek intihara kalkıştı

yani çocuğunuzu gerçekten seviyorsanız bazı şeyleri kendisinin çözüm bulmasına izin verin....
kendi iyiliği için...

Şimdi yetiştiriLen ewLatLarın %75 i hazır yiyici deiLmi ?​

Bu işin cocuğu koruyup kollamakla alakası yok. Özellikle el bebek gül bebek büyütüp vatanı sevmiyor hazır yiyor diye bir kanıya varmak bence saçmalık olur...

Tutun. İbrahim Tatlıses. İnşaatlarçalışmış Gençliğinde ezilmiş biri ? Vatana ne faydası var ? Kimlere fayda sağladığını biliyoruz...

Yada Ülkenin Terör sorunu olan kısımlarına bakın Bütün cocuklar aile şevkatınden uzak sosyal yaşamdan dünyadan uzak. Sürekli gelen vurur giden vurur...

Ama birde İstanbul'a bakın Zenginlik belli yer diz boyu fakat üretkenlik yok... Para var sadece yemek için...

Mesele Cocuğu düşünce kaldırıp kaldırmamak değil. Mesele cocuğa düştüğünde nasıl kalkacağını öğretebilmek. Cocuk düştüğünde arkanı dönüp gitmek yada kolundan tutup kaldırmak değil.

Önemli olan ona kalkabilecek cesareti verebilmekte... Yani Hayatı bir nebze olsun iyi anlatabilmekte...

10 Dakika televizyonundan kısıp Bu Milleti Bu Devleti Ve Bunlara Olan sevgiyi aşılayabilmekte...

Gerisi zaten gelir...

ewt bolluk içinedki çocuk ileride çalışmaz bence

Geri