Van’da 6.6 şiddetinde deprem

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
Van’da 6.6 şiddetinde deprem

23 Ekim 2011

Van’da 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

Van’da, merkez üssü Tabanlı yerleşkesi olan 6.6 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre deprem yerin 5 kilometre altında meydana geldi.
Bepremde, bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor.

KAYNAK​

İNTERNETHABER- Van'ın merkezine 30 kilometre uzaklıktaki merkez üssü Tabanlı Köyü olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle kentteki binalardan bazıları çöktü. Artçı depremler sürüyor.

Deprem saat 13.41 sıralarında meydana geldi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Deprem nedeniyle can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bilgi ise henüz bilinmiyor.

HİSSEDİLEN İLLER

Depremden Diyarbakır, Batman, Şırnak, Muş, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Siirt, Mardin ile Irak'ın kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleşim birimlerinde de hissedildi.

İlde elektriklerin kesildiği ve telefon sisteminin tamamen çöktüğü ilk gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ABD 7.6 DEDİ

Kandilli Rasathanesi'nin 6.6 olarak açıkladığı Van Tabanlı'daki depremin büyüklüğünü ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise 7,6 olarak açıkladı.

Depremin büyüklüğü, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nde 7.0 olarak ölçüldü.

KIZILAY YOLA ÇIKIYOR

Kızılay, kriz merkezi oluşturdu, yardım yola çıkıyor.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak : Van'da 6.6 ÅŸiddetinde deprem meydana geldi

İŞte depremİn yarattiĞi yikimin fotoĞraflari...

15.jpg

Allah yardımcıları olsun ..

Allah yardımcıları olsun

Can kaybı fazla olmaz inş. Allah yardımcıları olsun..

Şehirde durum baya kötüymüş.Çevre illerden de hissedildi.
Yakınlarınız varsa arayın mutlaka.

size bunları yazarken bile artçı sarsıntılar devam ediyo..dışarısı soğuk, mecburen içerdeyiz..bi dışarı bi içeri girip çıkıyoruz sürekli..van merkez'de durum genel olarak iyi..yıkılan bina sayısı az ve hasarlar küçük çapta..en azından elektriği olan birkaç mahalle var..erciş kazasında durum çok kötüymüş..yıkılan bina ve ölen insan sayısı sürekli artıyor..Allah yardımcıları olsun..

Ölü sayısının 700 ü bulacağı söyleniyor.

Ölü sayısı 85 e yükselmiş.

Van'da, merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü merkezli 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde çok sayıda bina çöktü. Depremde şu ana kadar ilk belirlemelere göre 100'e yakın kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla kişi de yaralandı...

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 100'E YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İlk belirlemelere göre deprem sonrası yıkılan binaların altından 100'e yakın kişinin cesedinin çıkarıldığı, 500'den fazla kişinin de yaralı olarak hastanelere müracaat ettiği öğrenildi.

size bunları yazarken bile artçı sarsıntılar devam ediyo..dışarısı soğuk, mecburen içerdeyiz..bi dışarı bi içeri girip çıkıyoruz sürekli..van merkez'de durum genel olarak iyi..yıkılan bina sayısı az ve hasarlar küçük çapta..en azından elektriği olan birkaç mahalle var..erciş kazasında durum çok kötüymüş..yıkılan bina ve ölen insan sayısı sürekli artıyor..Allah yardımcıları olsun..

seni gördüğüme sevindim otlupeynir. merak ettiğim iki kişiden biriydin. inşallah diğeri de gelir.

Allah yardımcınız olsun.

seni gördüğüme sevindim otlupeynir. merak ettiğim iki kişiden biriydin. inşallah diğeri de gelir.

Allah yardımcınız olsun.

Haddim olmayarak merak ettiğiniz kişi Seydiali ise bildiğim kadarıyla o şehir dışındaydı Van' da değildi

Haddim olmayarak merak ettiğiniz kişi Seydiali ise bildiğim kadarıyla o şehir dışındaydı Van' da değildi

estağfurullah canım ne demek haddim olmayarak : )

evet seydiali. şehir dışında olduğunu biliyorum ama bir süredir denk gelip konuşamadık dönüp dönmediğini bilmiyorum. umarım ailesi de kendisi de iyidir.

Allah yardımcınız olsun.

teşekkürler hocam..düşünmen bile yeter..ben iyiyim..kötü olan erciş'te ki arkadaşlarımın yakınlarından ölenler olduğunu öğrenmiş olmam..Allah sabırlar versin..

estağfurullah canım ne demek haddim olmayarak : )

evet seydiali. şehir dışında olduğunu biliyorum ama bir süredir denk gelip konuşamadık dönüp dönmediğini bilmiyorum. umarım ailesi de kendisi de iyidir.

Bayrama dönecek diye biliyordum umarım kendisi de ailesi de iyidir.
Yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyorum. Hepsinin tekrar Allah yardımcıları olsun çok zor

teşekkürler hocam..düşünmen bile yeter..ben iyiyim..kötü olan erciş'te ki arkadaşlarımın yakınlarından ölenler olduğunu öğrenmiş olmam..Allah sabırlar versin..

Allah rahmet eylesin inşallah. sabır versin.

Allah yardımcıları olsun, Yarabb`im korusun onları inşa Allah .

Geri