Vakit Yine Yazdı Yazacağını

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
2pq3zm0.jpg

Vakit yine yazdı yazacağını

İşte o yazı
Vakit’in Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, akıllara durgunluk verecek bir yazı kaleme aldı. Dünkü köşesinde “Ben Isırırım Ama Köpeklerin Yalamasına Bile Müsaade Etmem” başlığını kullanan Arseven, “Önyargılıyım. İtham Müslüman’a yönelikse ‘iftira’ derim, kafire yönelikse ‘doğru’ derim” dedi. Köşesine “Deniz Feneri meselesiyle niye ilgilenmediğimi soruyorlar” diye giriş yapan Serdar Arseven’ın yazısındaki bazı ifadeler şöyle:

MÜSLÜMANI YIPRATMAM: Haksız servet artışı varsa, bunun acısı mutlaka çıkacaktır. Ahirette de dünyada da. O hesapları kendi içimizde sorabiliriz. Bu benim tavrımdır. Ben; bir Müslüman’ı, hele bir fasık saldırıyorken, asla yıpratmam. Üstadın anlayışındayım. Belki kendim ısırırım Müslüman kardeşimi. Lakin köpeklerin yalamasına dahi müsaade etmem. Hele tarassut köpeklerinin asla.

‘İFTİRA’ DERİM: Çifte standartlarım var. Bu çifte standartlar nasıl mı işler? Basit; itham Müslüman’a yönelmişse ‘iftira olduğu önyargısından’ hareketle çıkarım yola. Deniz Feneri benimdir, Ergenekon terör örgütü kahrolası darbe düzeninin.

AZILI DİN DÜŞMANLARI

Arseven’in Ergenekon hakkındaki görüşleri ise, şu şekilde: Ergenekon söz konusu olduğunda ise, bu adamların ne azılı din düşmanı olduklarını bilmemden ve dahası, bu ülkenin kurtuluşunun ancak bu darbeci zihniyeti ortadan kaldırmakla mümkün olacağına dair idrakimden dolayı olayın üstüne giderim.İddianameyi esas alır bindiririm. Bu bu çifte standardı uygularken karşılaştığım birtakım çirkin tavırları göz önünde bulundurmam.

Ali Ekber ERTÜRK

Kaynak

Bu kadarına da pes!

Vakit’in Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, akıllara durgunluk verecek bir yazı kaleme aldı.

Dünkü köşesinde “Ben Isırırım Ama Köpeklerin Yalamasına Bile Müsaade Etmem” başlığını kullanan Arseven, “Önyargılıyım. İtham Müslüman’a yönelikse ‘iftira’ derim, kafire yönelikse ‘doğru’ derim” dedi. Köşesine “Deniz Feneri meselesiyle niye ilgilenmediğimi soruyorlar” diye giriş yapan Serdar Arseven’ın yazısındaki bazı ifadeler şöyle:

MÜSLÜMANI YIPRATMAM: Haksız servet artışı varsa, bunun acısı mutlaka çıkacaktır. Ahirette de dünyada da. O hesapları kendi içimizde sorabiliriz. Bu benim tavrımdır. Ben bir Müslüman’ı, hele bir fasık saldırıyorken, asla yıpratmam. Üstadın anlayışındayım. Belki kendim ısırırım Müslüman kardeşimi. Lakin köpeklerin yalamasına dahi müsaade etmem. Hele tarassut köpeklerinin asla.

‘İFTİRA’ DERİM: Çifte standartlarım var. Bu çifte standartlar nasıl mı işler? Basit itham Müslüman’a yönelmişse ‘iftira olduğu önyargısından’ hareketle çıkarım yola. Deniz Feneri benimdir, Ergenekon terör örgütü kahrolası darbe düzeninin.

AZILI DİN DÜŞMANLARI

Arseven’in Ergenekon hakkındaki görüşleri ise, şu şekilde: Ergenekon söz konusu olduğunda ise, bu adamların ne azılı din düşmanı olduklarını bilmemden ve dahası, bu ülkenin kurtuluşunun ancak bu darbeci zihniyeti ortadan kaldırmakla mümkün olacağına dair idrakimden dolayı olayın üstüne giderim.İddianameyi esas alır bindiririm. Bu bu çifte standardı uygularken karşılaştığım birtakım çirkin tavırları göz önünde bulundurmam.

kaynak

dersiniz dersiniz.bütün pislikleri yapan sizdense ne eder yapar ört pas etmeye çalışırısnız.sizi iyi tanıyoruz. ama ne demiş atalarımız GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ......

en ilginci;
(..)itham müslümana yönelikse iftira derim,
kafire yönelikse doğru derim.(...)

ve bazılarına köpek benzetmesi yapıyor...

dinsiz dindar dediklerim bunlar işte.

sorsan müslümanlar.
sana tonca ayet yazar ve okurlar.

ama sözlerinde müslümanlık yokkk.tavırlarında da...

dini kafalarına göre yaşıyorlar yazıyorlar.

yazık çok yazık bu yazarlara.

adam deniz fenerini savunuyor.
(yetimin mazlumun hakkını yiyen derneği)

ergonokonu lanetliyor..
(daha mahkeme süreci başlamadı kim suçlu kim masum belli değil)

yoooook yooook

sizin adaletinizde
müslümanlığınızda
kendinize...

at gözlüklü zihniyeti kınıyorum.

konular birleştirildi içerik olarak aynı

Adam müslümanlığın tanımını değiştiriyor.
Müslüman olmayanların hakkını yemeyi sevap sayıyor.
Uzatmaya gerek yok yazan kimse kendini Allah sanıyor.

orda bir üstad ölçüsünden bahsediliyor kendim ısırıım kendi adamımı yani işimi hesabımı ben kendim veriirim ama keferenin yalamasına bile izin vermem diyor değilmii...?? üstad gözünü seveyim işte ne ölçü getirmiş..bakın bu lafın altını imzalarım...bende aynı düşünüyorum size neden yalatayım,,ısıracaksam ben ısırıırm tayyibi.. doğan medyası yalanmasın boşuna..

keşke dediği gibi ısırsa hepsi yalıyo tayyibi satışlardan pay mı aldılar nedir??

hiç kusura bakma

keşke dediği gibi ısırsa hepsi yalıyo tayyibi satışlardan pay mı aldılar nedir??

hiç kusura bakma tayyip pat die basbakan olmadi..adamin tarihcesini oku ondan sonra ön yargıda bulun..

hiç kusura bakma tayyip pat die basbakan olmadi..adamin tarihcesini oku ondan sonra ön yargıda bulun..

ben tayyibin tarihcesini çok iyi biliyorum..
evet pat diye başbakan olmadı.
2002 seçimlerinde siyasi yasaklı olupta seçime giremediğini daha sonra Fadıl Akgündüzün Siirt millet vekilliğinin iptal edildiğini daha sonra siirt seçimlerinin iptal edilip fadıl akgündüzden kaynaklanan boşluğa Tayyibin aday olup İNDİRME bi başbakan olduğunu da biliyorumm...

Yani neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum talabanin yanında diz çöktüğünü de bilyorum BAK TARİHİM İYİYMİŞ demi...

“Önyargılıyım. İtham Müslüman’a yönelikse ‘iftira’ derim, kafire yönelikse ‘doğru’ derim”

bravo işte müslüman dediğin böyle olmalı iftira etmekten korkmamalı ,heleki müslüman kardeşini savunuyorsa iftira etmek sevaptır ,demekki kurandada bir yanlışlık/yanlış anlama var iftira eden kardeşinin ölmüş eti yemesi gibidir ayeti yeniden yorumlanmalı ve helal yemek gibi benzer anlamlara çekilmeli...

müslüman dediğin böyle işine geldiği gibi kendine müslüman olmalıdır .
işte hakiki müslüman dediğin böyle olmalı ,Yobaz diyenler bağnaz ,geri kafalı ,örümcek beyinli diyenler halt etmişler ....

ben tayyibin tarihcesini çok iyi biliyorum..
evet pat diye başbakan olmadı.
2002 seçimlerinde siyasi yasaklı olupta seçime giremediğini daha sonra Fadıl Akgündüzün Siirt millet vekilliğinin iptal edildiğini daha sonra siirt seçimlerinin iptal edilip fadıl akgündüzden kaynaklanan boşluğa Tayyibin aday olup İNDİRME bi başbakan olduğunu da biliyorumm...

Yani neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum talabanin yanında diz çöktüğünü de bilyorum BAK TARİHİM İYİYMİŞ demi...

hehehe sdtuslu hafıza tazeledin saol:goz:

ama şimdi bunlar bu tarihede yalan der :) eniyisi ->KAYNAK<- vermeli:hhmanD

burası her agzınıza geleni söylebileceginiz yer degildir bunu neden anlamak istemiyorsunuz

mesajlarını sildigim arkadaslar kuralları aşırı derece ihlal ediyosunuz uyarı hakkınız dolduda geçiyor bile

size son ihtarımdır foruma yakışır bir üslup ile post atınız kahvehane gibi olmasın burası bunu kimse istemez demi

burası her agzınıza geleni söylebileceginiz yer degildir bunu neden anlamak istemiyorsunuz

mesajlarını sildigim arkadaslar kuralları aşırı derece ihlal ediyosunuz uyarı hakkınız dolduda geçiyor bile

size son ihtarımdır foruma yakışır bir üslup ile post atınız kahvehane gibi olmasın burası bunu kimse istemez demi

biz yazıda gördüğümüzü söyledik volkan .

yazıda açıkça bölücülük ve sistem düşmanlığı var . böyle yazıların burda yayınlanmasına müsade ediyorsanız bizim de gördüğümüzü özetlememize müsade edin . biz ne forum üyelerine hakaret ettik nede genelleme yaptık . biz konuda verilen mesajı gördüğümüzü özetledik . biz kahvede olsaydık şimdi ana avrat bastıydık kalayı yazara . küfretmiyorsak yada hakaret etmiyorsak kahvede olmadığımızın bilincindeyiz demektir . yazılarımızda da ne forum üyelerine nede kimseye hakaret olmadığına göre neden silindiğini öğrenmek isteriz .

not :yazacağın mesajıda azarlar gibi yazmazsan cevap vermeyiz .sadece bizi bilgilendirmen yeterli

birlik beraberliği istediğini söyleyen sen ne hikmetse birliğimizi bozacak bu tür yazılara duyduğumuz öfkeyi anlamıyorsunuz .hakaret de etmedik . ayrıca bu yazar ve zihniyetine ne söylesen az ama biz ağır bisey de söylemedik

arkadaslar müslüman müslümaın dostusur

arkadaşlar herşeyden önce bu foruma saygınız olsun ve de müslüman müslümanın kardeşidir kardeşler biribirine hakaret edemez ne kadar ayıpları varsa birbirlerin ayıplarını örterler saldırı içten ve dıştan yapılsa bile bu konuda sizi düşünmeye davet ediyorum belki bazı müslüman kardeşlerimiz bu konuda ileriye gitsede din konusunda din kardeşini savunmak ve Allahın bize hediye ettiği bu yüce dini küçültmemiz değil elimizden geldiğince büyütmemiz gerekir... ayrıca hepimiz bu ülkede yaşıyor ve Elhamdüllilah müslümanız diyorsak kendi dinimizi kaosa sürüklemek ve hakaret etmek isteyen yahudi zihniyetli insanlara karşı dimdik durup savunmamız gerek... isterseniz bir yahudi veya hristayana aynı ithamda bulunsanız size kendi dininden bi insanı kanının son damlasına kadar savunur neden biz de savunmuyoruz?.. Müslümansanız eğer dediklerimi dikkate alınız ve elinizden geliyorsa bu kadar ileri giden bi kardeşi sözlü veya yazılı uyarınız belki bi hata içindedir ama dini savunmak ayıp ve günah değildir saygılarımla hepinizi sevgi ve saygıya davet ediyorum.. Tüm müslüman kardeşlerim Allaha emanet olunuz..

biz yazıda gördüğümüzü söyledik volkan .

yazıda açıkça bölücülük ve sistem düşmanlığı var . böyle yazıların burda yayınlanmasına müsade ediyorsanız bizim de gördüğümüzü özetlememize müsade edin . biz ne forum üyelerine hakaret ettik nede genelleme yaptık . biz konuda verilen mesajı gördüğümüzü özetledik . biz kahvede olsaydık şimdi ana avrat bastıydık kalayı yazara . küfretmiyorsak yada hakaret etmiyorsak kahvede olmadığımızın bilincindeyiz demektir . yazılarımızda da ne forum üyelerine nede kimseye hakaret olmadığına göre neden silindiğini öğrenmek isteriz .

not :yazacağın mesajıda azarlar gibi yazmazsan cevap vermeyiz .sadece bizi bilgilendirmen yeterli

birlik beraberliği istediğini söyleyen sen ne hikmetse birliğimizi bozacak bu tür yazılara duyduğumuz öfkeyi anlamıyorsunuz .hakaret de etmedik . ayrıca bu yazar ve zihniyetine ne söylesen az ama biz ağır bisey de söylemedik

mesajın uygunsuz hem hain ilan ediyorsun bu büyük ithamdır hem köpek yerine koyuyorsun buda hakarettir ayrıca tehtitte var yani mesajın bastan ayaga foruma aykırı o yüzden sildim digerleri seninkindende beter ayrıca

bak güzel kardesim bana başka konularda tartıstıgımız seylerle gelme o konu ayrı bu konu ayrı

ve bu tarz seyler için konuları tercih etmeyiniz pm yolu daha uygundur konuyu bostan yere sabote ediyorsunuz...

KöpeKLeRe YaLaTMaM

Eskiden bu kadar sert ve ajitatör gibi konuşmazdı... Son gördüğümde Çapraz Ateş’e konuktu, üslubu değişmişti, daha sert, daha radikal, daha uzlaşmaz, daha öfke dolu konuşuyordu...

Sen niye bu kadar sertleştin... Böyle değildin...” dedim program çıkışı...

“Öyle gerekiyor” gibisinden bir şeyler söyledi zaten gitmek üzereydi, el sıkışarak vedalaştık...

Önceki gün Vakit’teki köşesinde Deniz Feneri meselesiyle niye ilgilenmediğini şöyle açıklamış:

“Önyargılıyım... İtham Müslüman’a yönelikse ‘iftira’ derim, kâfire yönelikse ‘doğru’ derim...

Haksız servet artışı varsa bunun acısı mutlaka çıkacaktır...

Ahirette de dünyada da...

O hesapları kendi içimizde sorabiliriz...

Ben bir Müslüman’ı hele bir fasık saldırıyorsa, asla yıpratmam...

Belki kendim ısırırım Müslüman kardeşimi...

Lakin köpeklerin yalamasına dahi müsaade etmem...

Hele tarassut köpeklerinin asla...

Çifte standardım var...

Deniz Feneri benimdir...

Ergenekon terör örgütü, kahrolası darbe düzeninin...”

Çifte standardını, hayatı Müslümanlar ve Müslüman olmayanlar diye gördüğünü, ıkınıp sıkınmadan, lafı evirip çevirmeden söylüyor...

Şimdi bütün aklıevveller Serdar Arseven’e saldıracaklardır...

“Pes vallahi bu kadarı da olmaz...” diyecekler, ‘Deniz Feneri’ne susarım, Ergenekona çakarım.’

Oysa demokrasiden anlayanlar için Serdar Arseven’in böyle konuşması değil, “Bu görüşün iktidar olmasıdır” sakıncalı olan...

Demokraside Serdar Arseven’ler olabilir...

Demokraside olmayacak şey Serdar Arseven’in düşünce tarzının iktidar olmasıdır...

Çünkü bu düşünce iktidar olursa demokrasi demokrasilikten çıkacak, diktatoryaya dönüşecektir...

Şöyle ki:

1) Serdar Arseven, hayatı “gerçek Müslümanlar ve gerçek Müslüman olmayanlar” diye ikiye ayırarak, bir kesimi kendinden sayarken, diğer kesimi alabildiğine ötekileştiren, düşmanlaştıran, kendisine yabancılaştıran bir bakış açısını yansıtmaktadır...

2) Elbette demokratik değildir, totaliterdir...

Kendinden saydıklarıyla, “karşı”dan saydıkları, arasına kesin kırmızı çizgiler koyan, ötekine neredeyse her saldırıyı mübah sayarken, kendisinden saydığını her saldırıya karşı korumaya alan bir bakıştır...

3) İnsanları ‘gerçek Müslüman ve gerçek Müslüman olmayan’ diye ayıran anlayış, çifte standart gereğince ikincilerin yaşam alanlarının gittikçe daraltılmasıyla da sonuçlanacaktır elbet...

Mahalle baskısı ya da çoğunluk baskısı denilen şey tam da bu çifte standarttan kaynaklanan ve ötekilerin yaşam hakkını sınırlayan anlayışın uzantısıdır...

Ve fakat:

4) Serdar Arseven zaten “demokrasiye inanmadığını ve demokrat sayılmayacağını” ısrarla vurguluyor...

O zaman ona “vay anasına sayın seyirciler” demenin âlemi yok...

Onlar demokratım demedi ki, soruyorsunuz sen biçim demokratsın diye...

5) Konu şudur...

Demokrasi Serdar Arseven’in çifte standartlı, antidemokratik düşüncelerini söylemesini de tolere eder, Türkçesiyle hoşgörür...

Demokrasinin tolere edemediği şey çifte standartlı antidemokratik düşüncenin iktidarda seslendirilmesi ve uygulanmasıdır...

6) Tehlikeli olan, “Deniz Feneri benimdir... Ergenekon terör örgütü kahrolası darbe düzeninin” diyen anlayışın tam da bu anlayışın iktidar tarafından benimsenmesidir...

Tehlike, iktidarın bu anlayışa kaymasındadır...

İktidar aynı zamanda uygulama mercii olduğu için, demokrasi bunu tolere edemeyecek, rejim diktatoryaya kayacaktır...

Türkiye’nin yaşadığı tehlikenin bam teli burasıdır...

Gerçek demokratların, zibidi müsvedde demokratlara anlatmaya çalıştığı da budur.

Demokrasi ile teokrasi, Avrupa demokrasisi ile Saddam veya Tahran demokrasisi arasındaki derin fark da burada yatmaktadır...

Omurgasız ‘tardigrad’lar ve müsvedde demokratlar bunları anlayamazlar...

Reha MuhTar - 13.09.2008

konular birleştirildi içerik olarak aynı

Geri