Vücut Geliştirme İle Merak Ettikleriniz

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
1 - Vücut Geliştirme Yaşı Nedir?
Vücut geliştirmenin yaşı, zamanı, yeri yoktur herzaman yapılabilir ama 10 yaşında başlayıp kondisyon çalışmak ve 13 yaşında kendini pek kasmadan çalışmak ileride size çok iyi avantajlar sağlıyacaktır!
2 - Vücut Geliştirmenin Boy Uzamasına Zararı Varmıdır?
Ağırlık çalışmanın boy uzamasına zararı vardır!.! Fakat çok ağır çalışmadıkça hiç bir zararı olmaz!
3 - Piyasada satılan haplar veya tozlar sağlıklımıdır?
Kesinlikle sağlıklı değildir. Sadece antremandan 1 - 1.30 saat önce protein tozu almak sağlığınıza zarar vermez! Fakat diğer tozlar bu sporu bıraktığınızda size çok zarar vericektir mesela yaptığınız doğal olarak yaptığınız vücut bıraktıktan 2 yıl falan kalır fakat piyasadaki ürünleri kullanırsanız en fazla 3 ay dayanır vücudunuz!
4 - Evde vücut geliştirilirmi?
Tabiki istedikten sonra neden olmasın ama bu işe başlamadan önce baya bir araştırma yapmanızı öneririm eve bir dambıl seti alarak ve düzenli çalışarak istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz. Ama salondakiler kadar iyi bir vücuda sahip olmayı sakın aklınızın ucundan bile geçirmeyin
5 - Vücut geliştirmenin ne gibi bir faydası vardır?
İnsanın kendine özgüvenini getirir mesela bir gün aynada kendinize bakarsınız vay be ben neymişim diyebilirsiniz Daha sonra size çeviklik ve kuvvet kazandırır.
6 - Vücut geliştirmenin kalbe zararı varmı?
Kesinlikle yok.. Aksine Faydası Var..
7 - Bu sporu bıraktıktan sonra vücudum sarkarmı?
Cevabı hayır.. Piyasada satılan bazı besinleri kullanmadıktan sonra kesinlikle sarkmaz!

normal atletik bi vücuda sahip olmak herzaman iyidir ama kasları abartılı şekilde geliştirmek cok zararlı..kaslarını geliştirmiş olan bi insanın ölene kadar o kasları koruması gerekir. aksi taktirde çalışılmazsa yapılmış olankaslar eriyerek vücuda daha zararlı hale gelir..herşeyi dozajında bırakmak en güzeli...

Bilgi iÇin TeşekkürLer
Benim çalışma şeklim şu ; akşamları spor aletlerine gitmek,15 barfiks çekmek,eve geldiğim zamanda 30 şınav ve 50 mekik çekmek. 15 yaşımdan beri bunları yapıyorum gerçekten çok faydasını gördüm

£vet 2 yıL Kadar Vucut geLiştirmeye gittim.
Çok faydasını gördüm açıkçası
Mecburiyetten 4 ay kadar ara weermiştim yakında tekrardan başLıyacağım
Hap kuLLanmadıkça Tavsiye ediLir !

yaa bende bi ara body 'e gidiyodum ama kilo alamama yüzünden bırakktım tozlara falanda güven olmadıgından ne yapacagımıda bilmiyorum saglıklı nasıl kilo alıp spora devam edebilirim

Ben kendimi bildim bileli bu sporu yapıyorum.Disiplin ve özveri isteyen bir spor ama zamanla kendinize olan güveniniz çok artıyo herkese tavsiye ederim

normal atletik bi vücuda sahip olmak herzaman iyidir ama kasları abartılı şekilde geliştirmek cok zararlı..kaslarını geliştirmiş olan bi insanın ölene kadar o kasları koruması gerekir. aksi taktirde çalışılmazsa yapılmış olankaslar eriyerek vücuda daha zararlı hale gelir..herşeyi dozajında bırakmak en güzeli...

İstesende abartı vücudun olmaz zaten =) öyle herkesin elde edebileceği birşey değil.Ayrıca,Fitness sporu nankör değildir.Vücut nankördür.Koşu yapsakta tenis oynasakta belirli süre bırakmak vucudu hamlaştırır.Düzenli olarak hergün koşu yapan bir insan 1 hafta bıraksa bile formunu kaybeder.
Fitness keisnlikle yapılması gereken bir spordur,insanlar yalanınca vücudundaki kasların %30 unu kaybetmektedir.Bu yüzden titremeler,halsizlikler meydana gelir.Kesinlikle Kaslarımıza ve Kemiklerimize iyi bakmalıyız.

arkadaşlar ben göbeği eritmek i.in gittim 1.5 ay sonunda hayvan gibi oldum 8 kilo almışım...kısacası göbek dahada arttı..

body sprou insan için cok sağlıklı ben yapıyorum 2 sene oldu arkadasın kilo alamama gibi sorunu varmıs sanırım onun için brotoin alması lazım yani 'tavuk balık yumurta' sabahları ac karnına özellikle ciğ yumurta içmen lazım acıklayıcı olmusumdur umarım

Geri