uzun, kısa dönem askerlik

sberkil

New member
Reaction score
0
arkadaşlar aralıkta askere gideceğim ; 6 ay er yada 12 ay asteğmen olarak vatan bormuzu ödüyeceğiz. :hhman:

6 , 12 ayı bizim pek seçme sansımız yokmuş , sınava 1. , 2. gün gitsek isteğimiz yönünde bişeyleer değişir mi . elk. mühendisiyim bu uzun kısalığı etkiler mi ?

astteğmenler ne kadar maaş alıyorlar (batıda , doğuda ):goz:

askere gidip gelmiş ardaşlarımızın tavsiyesi nedir ? bilgisi , tecrübesi olanların cevaplarını bekliyorum .. şimdiden teşekkürler

topiğin yeri burasımıdır bilmiyorum ama açacak yerde bulamadım . yanlışsa modlar el atıversin artık :goz:

topiğin yeri hakkında bir bilgim yok ama eğer elk. mühendisi isen büyük ihtimalle seni yedek subay olarak alırlar (ancak ihtiyaca bağlı)
eğer bir işte çalışıyorsan sana benim tavsiyem kısa dönem olarak yapmandır. (şahsen ben 297. Kısadönemdim) 5 ay 10 gün askerlik yapıyorsun ve normal yaşamına dönüyorsun. ancak herhangi bir işte çalışmıyorsan uzun dönem askerlik yapmayı düşün derim (bence) bu arada batıda 1,000.-YTL civarı maaş alıyorlar Komandolar farklı tabi onların bir de tazminatları var Doğuda ne kadar aldıkları hakkında bir bilgim yok.
Ancak senin de dediğin gibi senin uzun dönem kısa dönem arasında bir seçim yapılmasında her hangi bir etkin olamayacak.
Senin için hayırlısı olur inşallah.

arkadas askeriyede bir dayın varsa istedigin gibi yaparsın ama astegmen olarak yaparsan maası ne kadar tam olarak bilmiyorum am aarkadasın dedigi gibi komandolar daha fazla alıyor bir arkadasım vardı doguda bir dortyuz civarında alıyordu yanı oldugun yered baglı maas...

sınawla degılde dahacok senın donemınde 4 yıllık okuyanlarla ılgılıymıs galıba bende arastırıom cunku bana ole dedı buyuklerım anca gıdıpde yetkılı bır agızdan bılgı edınmedım daha

askerliğe merağın varsa paşalar gibi asteğmenlik yaparsın,yok bnm askerliğim kısa olsun hmn bitsin diyosan 6 ay çavuşluk yaparsın
bu hiç değişmez..

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

meslektaşım var komando olrak yapıyor şemdinlide 1 kez msn de konuştuk 1578 ytl veriyorlar dedi :eek: . bizim eleman bi gün bile durulmaz askeriyede dio , çatışmaya filanda girmemiş bizde çatışma yok diyordu .
şimdi masa başı batıda bi yer çıkar askeriyede kalamayız , aldığımız parayıda yeriz işte o zaman boşa geçen aylarıma yanarım .

benim hayalimdi asker olmak , kader işte olmadı. iyikide olmamış mı ne :D

şimdiki işim güzel değil . benim gönlümden geçen uzun dönem para biriktirilecek bi yer , hiç olmasın gelince 2. el düldül çekerim. :)

komando olmak istersem uzun dönem kesin gözüküyor . bana akıl verin arkadaşlar , askerliği şansa bırakmak istiyom bi taraftanda düşünüyom . :hhman:

Ben 303 kd olarak yaptım bence tamamen gittiğin yer ile alakalı nereye düşütüğün bölüğün, komutanlalarınla alakalı şansın iyi olmalı ama 12 ay çok zaman geçmiyor 5 ayda sıkıntıdan patlamıştım ben

277.dönem J.Komd.Astğm.
Hakkari/Çukurca
Hayatımda hem para kazanıp üstüne birdaha göremeyeceğim kadar macera ve başka bi dünyayı görme fırsatım oldu.
Bende kısa dönem istiyor idim ama şans ve yapı itibari ile uzun dönem çıktı bana.
Ama bide işin kurası var.
Kurada çoğunluk doğu şanslı ise batı çıkar.
herşeyin güzel tarafını düşün.Kimse sana burada net konuşamaz.Zaten artık uzun dönemde 1 sene.Ben 16 ay yaptım.pişmanda değilim.Gururluyum adam gibi,delikanlı gibi yaptım ve artık güzel ve övündüğüm bi anı olarak kaldı.
Takma kafana.Git yap gel.pek fazla bişey değişmiyor artık.kısaldığı için.
hayırlı Teskereler

arkadaşım öncelikle Allah sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin bende seninle aynı durumdayım bende aralıkta askere gidecem ve bende elektrik-elektronik mühendisiyim uzun veya kısa dönem yapıp yapmamak bizim elimizde değil ben askeriyede komutanla konuştum öncelikle onlar kendi ihtiyaçlarına göre alıyolar ama büyük ihtimalle biz uzun dönem yaparız

acemi şansım fena değildir , askerlikte şansa kaldı :D . gün geçtikçe beni merak sarmaya başladı . beni erken askere alsalarda kurtulsam mı şu meraktan :p

gittim gördüm ve geldim ....01.06.2007

EN GÜZEL ASKERLİK EN KISA OLAN ASKERLİK

Geri