Uzlaşma Sağlandı

Börteçine9

New member
Reaction score
0
AKP ve MHP arasında yürütülen türban görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. İki parti yetkililerinin Meclis'teki görüşmelerinde, Anayasa'nın 10 ve 42. Maddeleri ile YÖK Kanunu'nun ek 17. Maddesinde düzenleme yapılması konusunda mutabakata varıldı.-AKP ile MHP arasında 5 saat süren türban görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. Yoğun görüşme trafiğinde, iki parti Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleri ile YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesinde yapılacak düzenleme konusunda anlaştı.

Anayasa ve yasa değişiklik teklifleri, iki partinin ortak önerisi olarak Meclis'e sunulacak. -İki parti arasında sağlayan uzlaşmaya göre, Anayasa'nın 10. maddesi “Devlet organları ve idare makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır”, 42. maddesi ise “kimse, kanunda açık yazılı olmayan hiçbir sebeple, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” şeklinde düzenleniyor.

AKP ve MHP arasındaki türban görüşmelerinde öne çıkan önemli unsur ise, YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesine yönelik düzenleme oldu. Madde, yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydıyla, yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet serbestisi tanırken, “Hiç kimse, başının örtülü olması sebebiyle, yüksek öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz ve bu yönde, uygulama ve düzenleme yapılamaz. Ancak başın örtülmesi, kişinin yüzü açık ve kimliğinin tanınmasına imkan verecek ve çene altından bağlanacak şekilde olması gerekir” ifadesi yer aldı.

adreslerine itina ile kına yollanır :durdurun

kendilerine yandaş arıyorlardı zaten onuda buldular tam oldu artık ülkeyi dört bir tafartan sömürmeye, satmaya hız kazandırırlar artık kimseden çekinme diye birşeyde kalmadı herşey kötüye gidiyor ama dur deme zamanı geldiii !!!
ATAM KURTAR BİZİ

Başörtü sorunu kalktı ya ülke sömürülmeye başlanır ne alaka birader :durdurun

hele şükür dertler bitecek bacılarımız rahat edecek...

Kapıcı Fena Kapakladı :D:D

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup konuşmasında başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda yapılan çalışmalarda değindi. Bahçeli, CHP lideri Baykal'ın açıklamalarına da sert çıktı. Baykal'ın yaptığı istismar ve tahrik çabasıdır diyen Bahçeli, 'Sayın Baykal'dan alacak en ufak bir dersimiz yoktur.' dedi

kendilerine yandaş arıyorlardı zaten onuda buldular tam oldu artık ülkeyi dört bir tafartan sömürmeye, satmaya hız kazandırırlar artık kimseden çekinme diye birşeyde kalmadı herşey kötüye gidiyor ama dur deme zamanı geldiii !!!
ATAM KURTAR BİZİ

yaf öyle bi tarz kullanmışsınki sanki ak..partisi sazan arıyorduda bulmuş gibii...nasıl yanii yandaş arıyorrduu...ak...partisinin yandaşa ihtiyacı hiçbir zaman olmamıştır olmazda zaten ak..partisi her türlü argümanı rahatlıkla kullanabilir bu zataen açık değilmi...yani mhp nin yandaşlığına ihtiyacı olmazz ..ak..partisi için her şey kullanılabir biraz mantıklı olalım diimiii

şunu merak ediyorum.. seçimlerden önce tayyip erdoğana laf atıp her yerde bas bas bağıran tayyip erdoğanın hiç bir hareketini tasvip etmeyen devlet bahçeli şimdi nasıl oluyorda tayyip erdoğan ve partisiyle eşdeğer fikirler alıp beraber çalışıyor..

sizcede bi ikilem yokmu.. diğer bir tabirle bu ne perhiz ne lahana turşusu

Universitelerden basortusu gibi sacma bir yasak olamaz ben yurt disinda kaliyorum inanin bana bas ortulu birakin ogrenciyi hocalarimiz var hemde gayet basarili yabanci uyruklu birde ben boyle tarismalari okyunca cildiriyorum universitelerde basortusu serbest olunca ne olcak T.C yikilacak mi bazi kesimler nedense laiklik elden gidiyor gibi sacma sapan takintilari var bu ulke o kadar mi basit yikilacak ya

Adi ne olursa olsun siyasi partiler bunu desteklemeli ayrica ogrenci afina tam destek vermeliler

şunu merak ediyorum.. seçimlerden önce tayyip erdoğana laf atıp her yerde bas bas bağıran tayyip erdoğanın hiç bir hareketini tasvip etmeyen devlet bahçeli şimdi nasıl oluyorda tayyip erdoğan ve partisiyle eşdeğer fikirler alıp beraber çalışıyor..

sizcede bi ikilem yokmu.. diğer bir tabirle bu ne perhiz ne lahana turşusu

Hayır hiç bir ikilem yok.Mhp 98 yılında da taslak vermişti ama meclisdekiler bunu kabul etmemişlerdi :goz: rteyle eleştirdiği yönlerde birleşmedi ama siz bunu anlayamıyorsunuz

bir tanede bahçeli giysin başörtüsü

iyide kadın olsaydı mantıklı olurdu ...sakal bıraksa olmazmı ozamanda köse dersin şimdi..:D
yaff bırakın, bu garibanı eleştirmeye değmez kendince rızık(oy) arıyor.. yoksa dün başka bu gün başka olmasına mantıklı bi açıklama getirilebilirmi...bence kendi haline bırakmalı :D

siyaset=dün başka bu gün başka olmaktır. tükürdüğünü çabuk yalayan en başarılı siyasetçidir ne kadar çabuk yalarsa o kadar iyidir..iyi siyasetçi nabza göre şerbet verir sıkıyı görünce esas duruşa geçerek selam verir..

yaff sanki dtp liler daha bi şerefli gibi geldi bana...adamların ne olduğunu biliyoruz saklamıyorlarda biz buyuz diyorlar

Geri