Uzak Durmanız Gereken 5 Sos

TuBeRCuLuM

Active member
Katılım
31 Ağu 2007
Mesajlar
3,828
Reaction score
0
Puanları
36
alfredo1.jpg


Yemeklerin tadını tuzunu bazı soslara borçluyuz evet haklısınız ama bu soslar neredeyse ana yemek kadar kalorili ve tehlikeliler. Kilo almamak için uzak durmamız gereken 5 sos ne?


Uzak dururken tadından birşey kaybetmeden benzer soslarla nasıl yemeği leziz bir hale getireceğinizin reçetesi.

alfredo.jpg


Alfredo sos

Yarım fincanında 22 gram yağ var ve bunun yarısı doymuş yağ.

Daha sağlıklı öneri: Az-yağlı Alfredo. 2 kap soya sütünü kısık ateşte ısıtın. Altı yanmasın diye durmadan karıştırın. 1 yemek kaşığı süt tozu ekleyin, yarım fincan parmesan peyniri, biraz tuz ve biberle karıştırın. Peynir eriyene ve süt katılaşana kadar pişirin. Fazla yağların yarısını atmış olacaksınız.

salad-dress.jpg


Tam yağlı salad sos

Oldukça kalorili ve yağlı bir sostur.

Daha sağlıklı öneri: 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını 1/4 soğuk suda çözün. Bunu daha önceden kaynamış suyunuza ilave edin. Bir diş sarımsak katın, 1 kaşık kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1/4 balsamik sirke.

holandaise-sos.jpg


Hollandaise sos


Bu zengin sosta yüksek miktarda yumurta bulunur, ve içindekiler oldukça kalorilidir.

Daha sağlıklı öneri: 4 ölçek tofu ekleyin, 4 çay kaşığı limon suyu, bir tutam tuz ve biber, 1 kaşık kapari ekleyip bunları blenderdan geçirin. Sıvılaşana kadar karıştırın.

bolognese-sos.jpg


Bolonez sos


Bu tam yağlı et sosunda bir düzene sosis, biftek ve bolca yağ var.

Daha sağlıklı öneri: Orta ateşte bir kaşık zeytinyağını ısıtın. Bir diş sarımsak doğrayın, yarım soğan birde. Biraz daha zeytinyağı ekleyerek karıştırın. 5 dakika sonra, 2 adet domatesi ezip koyun ve karıştırın. Biraz kekik ve kuru fesleğen atın. Tuz ve biberi ayarlayın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.

et-suyu.jpg


Et suyu

Beyaz etle çok güzel gitsede adeta bir gut bombasıdır.

Daha sağlıklı öneri: İki kutu az yağlı et suyu alın, ve kaynatmaya başlayın. Bir çay kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın, 1/4 su dökün. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Şimdi kaynadıktan sonra neredeyse tüm yağnı kaybettiniz hem de güzel tadı uçup gitmedi bile.
 
tamam dururuz:)
 
Geri
Üst