Uyuşturucudan oğlu ölen baba: Keşke evladıma dinini öğretseydim

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Uyuşturucudan oğlu ölen baba: Keşke evladıma dinini öğretseydim

Arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu kullanırken hayatını kaybeden 19 yaşındaki Şeref Çallıer'in babası büyük üzüntü yaşıyor. Oğlunun son derece saf ve temiz bir insan olduğunu söyleyen Göksel Çallıer, "Keşke evladıma biraz din eğitimi verebilseydim." dedi.

manevi_k.jpg
Göksel Çallıer, ailelere çocuklarının yanında değil içki, sigara bile içmemelerini tavsiye etti. Uyuşturucu konusunda ailelerin dikkatli olmasını isteyen acılı baba, çocuklarının yanında değil içki, sigara bile içilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kendisinin yaşadığı acıyı başkalarının çekmemesini dileyen Çallıer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yavrularınızı zararlı alışkanlıklara özendirmeyin. Aileler, hafta sonlarını çocuklarıyla birlikte geçirsin. Yazlıklara, tatile çıkıp çocuklarını şehirlerde yalnız bırakmasınlar ve dinî eğitim versinler. Keşke oğlumu manevî yönden eğitseydim. Aslında yapmaya çalıştım; ama başaramadım." Önceki gün sabaha karşı bir otel odasında hayatını kaydeden Şeref Çallıer'in naaşı, dün İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Narlıdere ilçesine götürüldü. Cenaze, ikindi namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Enerji içeceği ve alkolle birlikte uyuşturucu alan gençlerden Şeref Çallıer, önceki gün bir otel odasında hayatını kaybetmişti. Sabah uyandıklarında arkadaşlarının cansız bedenini bulan üniversite öğrencisi iki genç, polis tarafından ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Oğullarının ölüm haberi sonrası yaşadığı şoku üzerinden atamayan acılı baba Göksel Çallıer, oğlu Şeref'in son derece saf ve temiz bir insan olduğunu söyledi. Türkiye'de uyuşturucu hapların sahtesinin bile yapılarak piyasaya sürüldüğünü ve bazı bakkallarda bu hapların satılabildiğini iddia eden Çallıer, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu uyuşturucu hapların sahtesini bile yapıp içine fare zehiri katıyorlar. Bu hapların bu kadar rahat satılmasına anlam veremiyorum." diye konuştu.

İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Narlıdere ilçesine götürülülen Şeref Çallıer'in cenazesi, burada ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Olay, önceki gün sabaha karşı bir otelde meydana gelmişti. Ayakkabı imalatçısı babasının yanında çalışan Şeref Çallıer, İstanbul'da özel bir akademide mutfak bilimleri bölümünde okuyan arkadaşı Ç.K. (19) ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Makina Bölümü öğrencisi Ç.S. (19), ile birlikte gece yarısı otele gitmişti. Otelde oda tutan 3 arkadaş, odaya çıkıp enerji içeceği ve alkol ile birlikte roche, ecstasy uyuşturucu hap ve esrar içmiş, Çallıer sabaha karşı hayatını kaybetmişti. Polis gençlerin uyuşturucuyu aldıkları yerin tespiti için harekete geçti.

adam can kaybiyla dinin ne kadar önemli olduguna vakif oluyor .. ins baska kisiler ölmeden bunu yerine getirirler ...

"Enerji içeceği ve alkolle birlikte uyuşturucu alan gençlerden Şeref Çallıer"

kimse kusura bakmasın ama resmen intihar etmiş,
Allah rahmetle elesin bile diyemiyeceğim!

ailesi için üzüldüm ama :(

Kimse kusura bakmasın ama bunun dinle diyanetle alakası yok saldım çayıra mevlam kayıra dersen evladın alkolikte olur uyuşturucu müptelasıda.Çocuğunla az ilgilensen onun gelişimine katkıda bulunsan dininide öğrenirdi efendi de olurdu.19 yaşında çocuk otel odalarında sürtüyor ben 28 yaşındayım aileme haber vermeden biryere gitmem.10 dakka geciksem telefonum çalar hemen nerdesin diye.İskele babası olacağına gerçek baba olsaydın da evladının cenazesini kaldıracağına düğününe gitseydin.

aklı basına gelmıs bundan sonra sadece kendı evladına degıl baska ınsanlarada ornek olur..

ancamı dinin önemini anlaya bildin geçti bolunun pazarı .....

Gençliğin bu tarz boşluklara düşmesi bence tamamen dini boşluktan kaynaklanıyor -

geç olmuş ama anlamış

yaa arkadaslar valla bunlar gercekten intihar etmişler baska birşey denilmezz daha içilecek yutulacak birşey bırakmamıslar .allah rahmet eylesin ....ama bence dinle eğitimle alakası var ..eğer dininden haberi olsaydıı o cocugun bunların günah oldugunu bilirdi..kiii o adam da dinden haberii olsaydıı cocugunu öle saldım cayıra şeklinde büyütmezdi

"Keşke evladıma biraz din eğitimi verebilseydim." herşeyi acıklıyoo ...

"Keşke evladıma biraz din eğitimi verebilseydim." dedi. bu herşeyi acıklıoo ........şöylede bı gercek var okullarda verılen yada verılmeye calışılan yada başka değişle sadece göstermelik olan din derslerinden cocuklarımız nası yararlanırlar

öbür yandan cıkan yasayla ortaokulu bıtırmemiş cocukların kuran kurslarına verılmesı okutulması kesınlıkle yasak
bu sanırım 8. sınıfa tekabul edıyorkı yaş olarakda 14 15 yaş cıvarı oluyoo ...bu yaşdakı cocuk asi ve ergenlık cağında oldundan bu cocuğa dınle ılgılı herhangı bı bılgı ve en önemlısı dıne uygun bı yaşayış tarzı benımsetemezsın
toplumumuzun bu hale gelmesındekı en önemlı nedenlerden bırırde bu hususdur dikkatle araştırılması gereken bı konu

Bilerek dinden uzak, dini bilgilerden mahrum ya da dinini yanlış bilen
bir nesil yetiştirilmeye çalışılırken zaten bu baba kendi çırpınışlarıyla
ne kadar etkili olabilirdi. Din eğitimi almış bir insanın dinen kendini
uyuşturan şeylerin haram olduğunu bilmesi ile bu gibi şeylerden
uzak durması gerektiğini bilirdi. Hani dinle ne alakası olabilir
diye düşünebilirisiniz. . . .

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
"Enerji içeceği ve alkolle birlikte uyuşturucu alan gençlerden Şeref Çallıer"

kimse kusura bakmasın ama resmen intihar etmiş,
Allah rahmetle elesin bile diyemiyeceğim!

ailesi için üzüldüm ama :(
arkadaşlarda içiyor. vodka+burn karıştırıp içiyorlar, halada yaşıyorlar. ama uyuşturucu yok tabi

Geri