Ustası Bulsun..

boyraz

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba, sistem yeni kuruldu fakat (1-2 hafta sonra) hdd nin c bölümü boş gözü yor başka bilgisayara hdd taktığımda c ye girişte hata veriyor ve c açılmıyor bana kesin cvp verecek tabir caizse bir yiğit arıyorum.. şimdiden teşekkürler. :)

tavsiyen için saol ama sorun autorn.inf virüsü değil dediğim gibi sistem hiç açılmıyor, hdd yi başka makinaya taktığımda c bom boş gözüküyor tıkladığımda ise hata verip açılmıyor klasör.

hocam sanırım hdd in medyası bozulmuş yada uçmuşformat atıp tekrar kurman gerekiyor. eğer hdd markası w.d. ise değiştirmeni öneririm.

hiç kasma dai... mevzu basit... Low level format atıcaksın... (harddiskin garantısı warsa götür) nedir low level format hard diski fabrika ayarlarına dondurmek olarak açıklayabılırız...

Önemli: bu formattan sonra eskı dosyalarına ulasma ımkanın yok..!!

nasıl yaparsın elinde dos tabanlı genelde teknık servıslerın wazgecılmezı olan hiren's boot cd ile yapabılırsın... içerisinde maxtor HDD firmasının uretımı olan bır yazılım mevcut.. bunu kullanarak hard diskini formatlicaksın(dikkat edilmesi gerekn en önemli husus şu elektiriği kesme formatı iptal etme(Hard diskine veda edersin %80 ihtimalle) bunu yaparsan daha sonra sıfırdan yenı bır işletim sistemi kurarak HDD'nı kullanabılırsın...

kesin sonuc alabılecegın bır yontemdır.. Ben sıkca bunu yapıyorum.. tamire gelen hard diskleri kurtarmak için tek şans budur genelde : ))

dostum sorun harddiskte bence ya bozuktur yada bozuk sektörler olduğundan okuyamıyordur.Checkdisk yaptıktan sonra bunu çözen yazılımlar mevcut birde bu tarz birşey dene çözülebilir.

Geri