ustalardan yardım

KRAL REX

New member
Reaction score
0
evet arkadaşlar benim bi sorunum var elimde win 98 var fakat makine boot etmiyor yani cd den başlamıyo ne yapmam gerekli bu konu için makina direkt hdd ile başlıyo ilk bi cd ye bakıyo başlammıyo hdd ye geçiyo bi el atında kurtarın beni bu durumdan

kardes bios ayarlarından cd den baslat var ilk acılısta delete bas gelır yada artık her neyse ordan ayarla cd den baslar

kardes bios ayarlarından cd den baslat var ilk acılısta delete bas gelır yada artık her neyse ordan ayarla cd den baslar

kardeşim güzel diyosunda bu boot işini yazan onu yapmasınıda biliyodur die aklına hiç gelmedimi onuda denedim fakat olmuyor

cd boot geliyo siyah ekranda fakat cd başlamıyo direk hdd ye geçiyo

Cd problemli. yada cdrom.

başlangıçta F8 e bas(çoğu bioslarda aynıdır) boot menüsü açılır ordan cd romu sec işini hallet

elindeki win98 cd si boot lu mu yoksa direk 98 dosyalırını kopyaladın sadece ? boot alması için gerekli sistem dosyalı genelde win98 kurulurken ve ya kurulu olan bir win 98ı isletim sisteminde bulunur ve bir diskete olusturulur elinde eğer bir win98 boot disketi varsa nero ile bootable data disc olustur bu cd nin içine 98 dosyalrını atabilirsin tabi nero senden disket yolu sorucak elindeki 98 disketini disket sürücüye yerlestirmen gerekicek

cd bootable degil... o zaman her hangi bir bilgisayarda bir boot disketi yapacaksin..disketi tak sag tıkla biçimlendiri sec. ms-dos baslangıc disketi olustur de. bu disketi senin bilgisayara tak bilgisayarı bu disketten baslat. dos a girince cd yi tak. cd hangi surucu ise onagir e: veya her neyse iste. win98 turkceyse kur.exe yaz entere bas işlem tamam kurulum basladı..

arkadaşım sen şimdi niye sert çıkışıyosunki o zaman teknik servise götür pc'ni sorma o zaman

Geri