ustalar sanal işletim sistemi hakkında yardıma ihtiyacım var

hrdss

New member
Reaction score
0
laptopumda vista yüklü. xp ile beraber çalışsın istedim bunun nasıl olacagı konusunda yardımda aldım ama beceremedim. bi arkadasım vistada xpyi bi programmış gibi çalıştırabileceğimi bunada sanal işletim sistemi dendigni söyledi. böylece vistada calıştıramadıgım programları xp de calıştırabileceğimi belirtti. gerçekten böyle bi şey varmı. varsa bunu nasıl yapacagım konusunda yardımcı olabilirmisiniz. saygılar ve şimdiden bol bol teşekkürler

laptopumda vista yüklü. xp ile beraber çalışsın istedim bunun nasıl olacagı konusunda yardımda aldım ama beceremedim. bi arkadasım vistada xpyi bi programmış gibi çalıştırabileceğimi bunada sanal işletim sistemi dendigni söyledi. böylece vistada calıştıramadıgım programları xp de calıştırabileceğimi belirtti. gerçekten böyle bi şey varmı. varsa bunu nasıl yapacagım konusunda yardımcı olabilirmisiniz. saygılar ve şimdiden bol bol teşekkürler

virtualbox kullan hem türkçe desteği de var
kullanımı gayet kolay bir arayüzü var
çocuk oyuncağı

sadece xp değil istediğin sistemi istediğin sayıda yüklersin :durdurun

virtual evet herşeyi kurabilirsin fazladan ram ister ama

iki konu açmışsın orda mı cevap verelim burdamı :eek:

ilk başta ben de çok zorluk çekmiştim zamanla alıştım

eğer yanlış anlamadıysam CD okuyucu veya USB bellek üzerinden program yükleyemiyon öylemi
CD okuyucuyu tanıtmak icin Virtualbox u çalışştır CD/DVD Rom üzerine tıkla
CD/DVD Rom sürücüsünü bağla işaretle ve Tamam deyip çık

veya USB belleğin varsa ilk önce Setupı USB belleğe yükle sanal xp yi çalıştırıp USB belleği virtual sistemine tanıt
sonra da USB üzerinden sanal xp ye istediğin programı yükle

kolay gelsin :victory

kensi sorumu kendim cevaplayım. evet bununla ilgili programı forumda buldum ve yükledim.programın adı microsoft virtual pc. sanal bir disk oluşturup bu diske xp yükledim. vistada calışmayan nedcad programınıda xp ye kurdum ve gayet guzel sorunsuz calıştı. tek bir sorunum var bununda cözümü varmı bilmiyorum ama sanal diskteki xp cok agır calısıyor ve mause hareketlerinide kontrol altında tutmakta cok zorlanıyorum. sanırım bu sorunun kaynagındada virtual pc var. cunku forumlarda okudugum kadarıyla sanal makine oluşturmak için en iyi program VMware Workstation imiş. kota sorunum oldugu için bu programı kurup deneyemedim. bi dahaki ay kota sıfırlanınca bu programı indirip deneyecegim. ozamanki degerlendirmemi yazarım. yardımlarınız için teşekkürler

VMware Workstation yükledim ve bu programla sanal makineyi kurup xp yükledim. iki veya daha çok işletim sistemi kurmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.mükemmel çalışıyo

Geri