Usta SERVER yöneticilerine 10 puanlıksoru

brandeiss

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar çalıştığım iş yerinde şöyle bir şey yapılıyor ;

Server üzerinden tek bir bilgisayardan (tabiki bilişimcide) internet dağıtımı yapılıyor yerel Ip nolarıyla birde network ve msn takibi yapan program alınmış önce sadece internet izleniyor sanıyorduk fakat durum öyle değilmiş biz yokken bilgisayarların bu kimlik nosu denilen no lar alınmış ve direkt serverden bu numarayı girerek bilgisayarın içindeki dosyalar vs.. her şeyine bakabiliyor ve her türlü bilginize erişebiliyormuş ayrıca zone alarm ve kaspersky vs bunları algılamıyormuş
şimdi soracağım soru bu nassıl yapılıyor ve yapılabiliyorsa bunu önlemenin yolu varmıdır
varsa detaylı bir anlatım yaparsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür
:vur

ağdaki yada aynı tabandaki msn görüşmelerini kayıt eden prolar var evet
devre dışı bırakmak biraz zor ama sana en kolay yöntemi söliyim fx msn kullan iletiler kaydedilmiyorsa bu programlar genelde %98 online takip ederler (yani gemiş kayıtları değil o an bağlanıp) onların bakmayacığı saatlerde özgürce takıl

ağdaki yada aynı tabandaki msn görüşmelerini kayıt eden prolar var evet
devre dışı bırakmak biraz zor ama sana en kolay yöntemi söliyim fx msn kullan iletiler kaydedilmiyorsa bu programlar genelde %98 online takip ederler (yani gemiş kayıtları değil o an bağlanıp) onların bakmayacığı saatlerde özgürce takıl

hocam teşekkürler ama benim derdim msn değil benim derdim adamın bilgisayarın içindeki dosyaları araştırması , sana özel resimleri , senin e_mail adreslerini karıştırması
bunları nasıl engelleriz onu merak ediyorum

sanırım burrda bu işi bilen yok kendi başımın çaresine bakayım bari

servere login olduğun bir kullanıcı adı ve şifresi vardır muhtemelen. Bunun dışında bilgisayarda local olan bir kullanıcı adı ve şifrede olması lazım. Bu local kullanıcıyı biliyorsan oradan login olarak internet üzerinden istediğin işlemi yapabilirsin. bu local kullanıcıyı bilmiyorsan kullandığın server kullanıcısı pc de admin konumundaysa oradan yeni bir kullanıcı oluşturarak (admin yetkisinde) bu oluşturduğun kullanıcıdan işlemini takip edilmneden gerçekleştirebilirsin. Servera login olmadığından server seni algılamayacaktır.

en kısa yoldan sana kurtuluş yolunu söyleyim eğer tabi deepfreeze yoksa pcde bi daha o sorunu yaşamazsın
belki sen sitemizden bile ayrılmışsındır cvbını alamayınca ama başka biri görürde ihtiyacını halleder diye cvplıycam
arkadaşım o pc servere bağlanırken bilgisayar adı ve çalışma gurbu ismi verilir bu sayede paylaşma açık her ne varsa sende diğer pclerden alabilirsin ama şöyle bişey varki serveri kullanan kiişi ağdaki diğer pclerin gerekli klasörlerini paylaşıma vermez ise tiktin sene giremez pcne tabi cafe programıyla açılıp kapanmıyuorsa eğer msn sohbet günlüklerinin yada resimlerinin olduğu klasörleri paylaşıma vermişse server değil ağdaki herkes bakabilicektir senin pcne.artı aklını kullan sitede ağdaki pclerin konuşmalarını kaydeden prolar var sen kur sen de onların görüşmesini kayıt altına al yapabilirsen tabi
kurtuluş yoluna gelince yapman gereken çok basit bilgisayarın adını ve çalışma grubunu değişmek birde ağ bağlantılarına ipyi otomatik yapıp reset atman ama bunu yaptığın an büyük ihtimalle server başında sağlam bi adam varsa 2 dk da yanında olur :)))) :D

hocam teşekkürler ama şu bahsettiğin proların hangisi olduğunu ve dowload linkini verebilirsen.
bir de kurtulu yöntemini biraz detaylı anlatabilirsen çok memnun olurum

teşekgürler sağol

server gerçekden zor bir olay helal olsun server den anlayan arkadaşlara

Bana kalırsa tüm işlemler için serverdan yetkilendiriliyor arkadaşın kullandığı bilgisayar..
Eğer server login olmazsa işlem yapmıyor, aynı bizim tükkandaki gibi; hiç bir pc server login olmadan işleme başlamaz yan eğer server kapalıysa hiç açma o pc yi...
Şimdi kurtuluşa gelince, pc tamamı ile pc mi yani bir kasası cd romu vb varmı, yoksa direkt servera bağlanan bir monitor klavye bütünümü(örnek ilk zıraat bankası pcleri)..

Eğer komple pc ise
işin kolay hiç bir iz bırakmadan tamamı ile özgür olarak herşeyini yapabilirsin...
Çalışan cd bir işletim sistemi indireceksin.
Prolarını bu işletim sisteminde ki portable yani kurulumsuz olursa iyi olur kullanıp pc resetleyince senin o pc ye girdiğini bile anlayamayacaklar..

kardeşim server adı üzerinde ana makina merkez makina bundan kurtuluşlun yok çünki sırf bu işyeri patronları sahipleri çalışanların ne yaptığını görmek için böle programlara paralar ödüyorlar yani engellenmek zor sen sadece önemli olan dosyalarını resimlerini gizli dosya yap oradan saklamış olursun

üzgünüm ama yapabileceğin hiç bir şey yok. Çünkü server sistemleri normal bir cafe ağı gibi tamamen terminalden oluşmaz ve server sistemleri çalışma grubu ve bilgisayar isminden takip yapmaz ( bu arada cafelerdeki ana makineler dahil terminaldir buda dip not. tek farkı cafe programının bi yerde clientinin bi yerde serverının kurulu olmasıdır. ). ve dağıttığı iplerden bir tanesine her hangi bir cihaz bağlandığında programlar otomatik olarak bağlanan cihazı zehirlemeye başlar. Hiç bir şey yapamazsa internet dağıtıcısı server olduğu için sana net üzerinden gönderilen paketlerden bağlanır ve izler tavsiyem özel bilgilerini bilgisayarda diil flash bellek ortamında tutman belki bu sayede server yöneticisi insafa gelip flash belleğini karıştırmaz :(

Geri