kesinlikle olur :=))
w133' Alıntı:
jandarma olunca rahat edersin büyük ihtimal...
Askerin aptaLI piyade...Piaydenin aptalı Komando..Komandonun salaşı Jandarma olur derler...askerliklerini yapanlar...(işin esPrisi..)
Güzel yurdumun insanı gibi Askerlik mesleğinin değerlerini herşeyin üstünde tutan hicbir millet görmedim 10 yILLIK deneyimim boyunca...
size kücük bir anekdot :
YIL 1996 yer Kosova Barış Kuvveti (KFOR)..
Bir asker ;ismi kendi gibi CESUR....Türk kültürüne sonsuz bağlı..Aile terbiyesini sonuna kadar almış,Büyüklerinden çok şeyler öğrenmiş...Atasına saygılı..Toplumun bilgin kişilerinin yanında çay içmiş...Hava teneffüs etmiş bir delikanli CESUR::
CEsur bu özelliklerine askerlik mesleğinin değerlerinin yanında MUtlak iTaat kavramını eklemiş,tertipleri ve alt devreleri tarafından farkını göstermiş bir genç...
O ki Komutanları tarafından ''ismine Layık,civanmert,yiğit asker'' yakıştırması yapılmış delikanlı...
Başarılarının ödülü Komutanın habercisi olmak oldu,Kısa sürede....
Mardinin bağrından böyle bir yiğit çıkmasına belkide Analar göz süzüdler yaşlarla dolu bir şekilde...
CEsur Komutanlarının bir dediğini 2 etmedi hicbir zaman,ne emredildiyse zamanında bazen de zamanından önce yaptı,atikliğiyle....
Nerede birisinin yardıma ihtiyacı olduğunda CEsur ordaydı...Eli kanayanı revire götürürken yolda bayılsa da ,ayıldığında hemen arkadaşının durumunu soracak kadar civanmert..
CEsurla ilgili en güzel ve de latif anım:
Gece çadır muhabbetlerinin birinde yan Bölük Komutanı Amerikalıların KIyafetlerini beğendiğini dile getiriyordu..En çok da UYKU tulumlarını..Biz de bizim kıyafetlerimizi övüyorduk...Yakından görmedik detayları tartışamayız dedim...
Yan bölük Komutanı Yzb.CemiL şimdi anlarız dedi...Şaşkınlıkla onu izledik ne yapcağını merak ederek..
Cemil Yzb..Çadırın dışından işaret etti bir askere içeri gel diyerek...
Gelen bizim Cesurdu...Herzamnki beyefendiliğiyle ''emret gomtanımm'' dedi Cesur..
Cemil Yzb. bize bakarak yandaki Amerikalıların çadırına gidip bir UYKU tulumu al gel bakalım CEsur dedi...
Cesur kendinen beklendiği gibi ''Emredersin gomtanım...dedi ve gitti..
Bizçaylarımızla mıhabbeti derinleştirdik...yaklaşık 30 dak. sonra çadırın dışından '' ahh uhh'' sesleri...şaşırdık birbirimize baktık...
Gelen Cesur du ..Omzunda sırtlandığı bir uyku tulumuyla...Biz şaşkınlıkdan bakakaldık...CEsur omzundaki uyku tulumunu bir hamleyle yere attı...''Emriniz başım üstüne Gomtanım..
Biz şaşkınlıkla hala olan bitene anlam veremiorduk...Bu arada Uyku tulumu titremeye başladı, içinden ''ohh My God'' sesleri...
Uyku tulumunun fermuarı yavas yavas acılmaya başladı...içinden Bir zenci Amerikalı asker cıkıverdi..MAsmavi Boxer ıyla...Bizi gördüğü gibi aynen dışarı....
Biz hala olayın şokundayız...CEmil Yzb. sordu Cesur a..
Oğlum Naaptın sen Cesuurrr??
CEsurun cevabı ilgincdi...
'' Vallah Gomtanım ÇIK dedim ÇIKMADI...Çık dedim Çıkmadı..BEn de gaptım geldim Gomtanım...''
Karnımıza ağrı girdi gülmekten...!!!
Yani Türk askeri (Er den Mareşale kadar herkes Askerdir) kadar itaatkar bir millet yoktur...
''Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır..Toprak uğrunda ölen varsa ancak Vatandır.''