usb okumama sorunu

karakaptan

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bende 16 gb bir kingston marka flash bellek varbenim bilgisayarda bu flash belleği görmüyoraynı marka fakat 4gb bi flash bellek takıyorum onda sorun yokve bu 16gb flash belleği başka bilsayarda denedim onda hiç sorun olmuyorbenm bilgisayarda bu flash belleğe bişey kopyalamaya kalktığım zaman kopyalamıyorbaşaka bilgisayardan içine bişey atıyorum (yaklaşık 3gb) dosya-mp3 vs benim bilgisayara getirip taktığımda içini boş gösteriyor
bunun sorunu neden kaynaklabıyor acaba
BİLEN ARKADAŞLAR YARDIM ETSİN LÜTFEN ACİİİLLLL
YA DEĞİLSE 16 GB LIK FLASH BELLEK ÇÖPE GİDECEK

ama kardeş başka bilgisayarda sorun çıkarmıyor.

sorun şöyle aslında : benim pc de flash belleğe bişey kopyalama çalıştığım zaman örneğin 750 mb lık bi dosya, 50 mb falan kopyalıyor sonra bekliyor uzun süre. sonra kopyalama süre aşımı diyor.

başka pc lerde denedim aynı olayı onlarda sorun yok. ve o pclerde 3gb dosya kopyaladım takır takır kopyalıyor.
getirip benim pc ye taktığım zaman o dosyaları göstermiyor.
benimde aklıma geldi virüs olduğu ama defalarca biçimlendirdim. olmadı.

bu programı az önce denedim ama flsh belleği taramıyor bu.?

sorunun cevabı iki aşamalı olabilir. Birincisi usb konnektörlerinin tam olarak çalıştığından eminmisin.

İkincisi Kingston ların bazı tiplerinin bazı işletim sistemleriyle ciddi sorunları çıkıyor. Örneğin windows vista veya XP Home edition veya XP pro SP1, SP2 kullanıyorsan bu 16GB lık ile sorun yaşaman doğal. Bu konuda diğer denediğin makinaların işletim sistemi Service Pack sürümlerine dikkat et.

Son olarak üzülerek söylemeliyim ki bu markanın problemli ürünlerinden birini almışsın. Bu üründen en çok gelen şikayetler; bir yerde kopyalananın diğer yerde görünmemesi, hiç algılanamama ve sürekli biçimlendirilmemiş uyarısı vermeleri.

Umarım yardımcı olur.

Geri