uLash
Kaleidoscope

USB Belleğinizi NTFS ile Nasıl Formatlarsınız!
Windows XP ile birlikteydi galiba harddisklerimizde NTFSyi kullanmaya başladık.Aradan seneler geçti Flash Bellekler çıktı piyasaya ama bu çok kullanışlı cihazlarımız nedense hala FAT dosya sistemini kullanıyorlardı ve Windows altında biçimlendir dediğimizde NTFS dosya sistemi bir türlü çıkmıyordu.Eches te bunun çözümünü yazdılar geçenlerde ,kendimiz denedikten sonra kullanmak isteyenler için paylaşmak istedk.
İlk önce şunu bilmeniz lazım,usb belleğinizin dosya sistemini NTFSye çevirdikten sonra cart diye çıkartmanız cihazınıza zaarar verebilir.Eğer yok ben uğraşamam “Donanımı Güvenle Kaldır” falan windows geyikleriyle diyorsanız.FAT kullanmaya devam edin cihazınız sağlam kalsın. USB belleğinizi NTFSyle formatlarsanız mutlaka saatin yanında sağ köşede gözüken Donanımı güvenle kaldır öğesinden kaldırmanız gerekiyor.Ona göre ondan sonra benim cihazım bozuldu ver parasını demeyin.
NTFS dosya tipine neden çeviriyoruz peki, NTFS dosya tipi daha küçük parçalardan oluştuğu bir miktar bellek miktarı artışı olabilir.Birde dosya kopyalama işlemlerinde belki bir miktar performans artışı olacaktır.
USB Flash Belleğimi NTFSyle nasıl formatlarım
1. İlk yapmanız gereken USB belleğinizi bilgisayarınıza takın.Sonra Bilgisayarıma sağ tıklayıp.Yönet seçeneğini seçin.
2. Açılan ekrandaki sol menüden “Aygıt Yöneticisi” ni seçin.Bundan sonra sağ tarafta bilgisayarınızın parçaları gözükecektir.”Disk Sürücüleri” grubunun altından USB belleğinizi seçin ve sağ tıklayın.

3. Açılan menüden “İlkeler” tabına geçin.Buradaki ekranda aşağıdada gözüktüğü gibi aşağıdaki seçeneği seçin yani “Performans için en iyi duruma getir.“Tamam deyin ve bu ekrandan çıkın.

4.ve son adım olarak, usb belleğinizdeki gerekli dosyaları yedekledikten sonra.Bilgisayarıma girin.USB belleğinize sağ tıklayın ve Biçimlendir seçeneğini seçin.Karşınıza çıkan seçeneklerden Dosya Sistemi aşağı inen menüsünden NTFS dosya sistemini seçerek Başlat butonuna tıklayın.İşlem bittiğinde usb belleğiniz NTFS ile formatlanmış olacak.Bu kadar

Unutmayın Usb belleğinizi NTFS ile formatladıktan sonra her kullandıktan sonra güvenle kaldırmalısınız yoksa cihazınızda hafıza kayıpları veya dosyalarınızda bozulmalar olabilir.Bizden söylemesi.