Usb‘den Format Atma... ( CD‘ye Son...)

CıngıL Beng

target Love
Reaction score
0
usbmemorysticktodvd150x.png

Artık CD / DVD'den format atmaya son... CD sürücünüz bozuk veya elinizde bir Format Cd'si yoksa sorun değil çünki Usb Flash'ınızdan atabilirsiniz ...

Önce Usb Bellek ile Xp kurmak için nelere ihtiyacımız var .

*Usb Bellek (en az 1 Gb ) - (Windows 7 için 4 gb )

*WinToFlash programı ...

Wintoflash programını indir.

*Windows Kurulum Dosyaları ...

Adım Adım Gidelim ...

Öncelikle WinToFlash programını çalıştırıyoruz...Karşımıza böle bir ekran geliyor ve yeşil kareye basarak ilerliyoruz...

11111qd.jpg

Karşımıza bu şekilde bir ekran çıkacak ve burdan ;

1.Seçenekte Windows Klasörünün Yerini Göstereceğiz...

2.Seçenekte Usb Flash Belleğimizin Yolunu Göstereceğiz... Hanqi Harf ise !

Sonra İleri tuşuna basacağız...

win-to-flash.jpg

Ve bu işlemde Dosyalarımızı Flasha kopyalıyor...Tahmini Süresi 3 - 5 dk arasıdır ...

wintoflash-6.jpg

Son olarak işlemimiz bitmiştir ve artık Pc'nize Format atabilirsiniz .. :D

wintoflash-7.jpg

Eğer Windows 7 kuracaksanız ... Yukarıdan Gelişmiş Mod'a tıklayın... ( Advanced Mode)

wintoflash-1.png

Ve buradan Hanqi işletim sistemini kuracaksanız işaretleyin ve Run (Çalışır'a ) tıklayın ...

Anlatımımız Sona Ermiştir..

Not:Usb Flash Bellekten Format Atacaksanız ..

*Önce Anakartınızın Usb Flash Boot desteklemelidir...

*Eğer destekliyorsa 1.(First)Usb Flash' seçeneği ile Pc'nizi açın ve Format'a geçin...

Hadi koLay GeLsin ... :D

Edit : Karşınıza böyle bir sayfa çıkacak Burdan 1.st'yi seçin sonra Kur başlayacak...

Kurdan Sonra bu ekran tekrar karşınıza çıkarsa 2.nd seçeceksiniz...

263am10.jpg

ALıntıdır.

Arkadaşım ben denemedim. eminim çok kişinin işine yarayacaktır bu olay.cd dvd sürücüsü bozuk olanlara veya elinde olmayanlara at usb ye kalsın lazım olunca kurarsın.Teşekkürler

güzel çalışma beğendim fakat WinToFlash programı indir dediği yerden inmiyo link yok sanırım

emegine saglık güzel anlatmışın

Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle güzel paylaşım, neydi o dos komutlarıyla uğraş dur :(

Bu daha kolay ama dikkat özellikle XP için (netbooklara süper kuruluyor) hal.dll gibi hatalar alırsanız şaşırmayın.

Kurulum yaptığınız bilgisayarın partition (bölüm) yapısına göre boot.ini de düzenleme yapmanız gerekebilir. Çünkü Mbr yapısı USB bellek olarak tanımlanıyor. Her seferinde USB ile açmamak için gerekli. bilginize sunulur.

:)

merhaba anakartın bios özelliğinde usb ile başlatma özelliği yoksa ne yapmamız gerekir güzel paylaşım olmuş teşekkürler.

şimdi deniyorumda. format attıktan sonra usb olarak tekrar kullanabileceğim değilmi?

hız farkı mükemmel yaaaa

kopyaladğmz dosya cdnin açık hali değil dimi sadece ıso belgesi. yani demk istediğm ıso yu yazdrdıktan snra cd de olanları seçmiyorz orada.?

bunu okuduğum iyi oldu en kısa zamanda deniycem emeğine sağlık.. .)

Geri