Unutulmayan 10 Bilgisayar Reklamı

RuTH

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Franklin Ace 1200

Franklin Computer Corporation, hazırladığı reklam afişinde "Ace 1200'ü satın almak için 13 önemli neden" sloganıyla ortaya çıkmıştı. Bu 13 önemli neden ise o gün için yüksek sayılabilecek donanım bileşenlerinden oluşuyordu: 128KB RAM :durdurun ve dahili disket sürücü de bu önemli nedenlerden sadece ikisiydi.

Atari 800

"1000 Doların altında çok daha güçlü bir kişisel bilgisayar" sloganıyla öne çıkan Atari, 80'li yıllara damgasını vuran reklamların arasında yer alıyordu.

CompaQ

80'li yıllara damgasını vurmuş bir Compaq reklamı...

MicroAce

MicroAce, "Sadece 149 Dolar karşılığında evinizde bilgisayar kurmak için her şeye sahip olacaksınız" sloganıyla öne çıktı.

Macintosh

Macintosh'un ortaya çıktığı ilk günlerde, bu reklamlarla kamuoyu bilgilendiriliyordu.

IBM PC

Kalite, güç, performans... Makul fiyatına karşılık üç önemli öğeyi bir araya getiren bir IBM PC reklamı...

TRS-80 Color Computer

Radio Shack'ın 80'li yıllarda ortaya çıkardığı 399 Dolar değerindeki TRS-80 Color Computer'ı.

Amiga

Amiga, "Diğerleri 20.000 Doları bulurken Amiga, 2000 Doların dahi altında" sloganıyla öne çıkmıştı.

TI-99/2

TI firmasının yeni bilgisayar reklamı.

Hewlett-Packard HP-85

HP-85'in tanıtıldığı reklam; sloganı ise :"Kişisel-profesyonel hesaplamanın yeni dünyası."

tesekkürLer =)) ..

teşkkürLer fofer....

İlk commodore 64 ile başlamıştım sonra hemen amiga çıkınca gidip amigayı almıştı babam iyi de
para vermişti sanırım ne günlerdi nereden nereye geldik duygulandım bir an paylaşım için tşk fofer.

Aynı şekilde bende commodore 64 ile başlamıştım, kafa ayarı yapmaktan iflahım kesilirdi :)
Sorasında Amiga 500 plus almıştım, hiç unutmam üzerine 1 mB. ram vardı 1.5 mB. yaptığımda
bayram etmiştim :E

Ben commodore 64 te saatçi tornavidası ile kafa ayarını kolay yapmak için disket sürücüye elektronikçi
de led yaptırmıştım kırımızı ışık sürekli yanınca problemsiz kuruluyordu oynuyordum o zaman oyunları : ))

Amiga ilk çıktığında çok keyif vermişti ayrı bir tadı vardı programcılık deneyimlerim ilk
amiga 500 plus ile başlamıştı sonra basic dili kursuna bile gitmiştim vay be hiç unutamam : )

Geri