UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ..(25 AraLık Antep'in Kurtuluşu)

Gєηco

Altın Üye
Reaction score
0
UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

valilik1.jpg

14sa.jpg

14sa2.jpg

valilik3.jpg

valilik13.jpg

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü bu yıl çok farklı kutlanıyor... Ticaret Odası bu konuda bir hamle yaptı ve şehir içindeki bütün bilbordları satın aldı... "Kefen Bayraklı Kale: Gaziantep" adlı belgeseli Gazeteci Can Dündar'ın danışmanlık yaptıran ve 55 bin dolara mal eden Ticaret Odası, belgeseli 22 Aralık'ta Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bir gala ile gösterilecek... Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, bu yıl yapılacak törenlerin unutulmayacağını ve muhteşem geçeceğine inandığını söyledi.
BİLBORDLARI KAPATACAĞIZ

Gaziantep'in Düşman İşgalnden Kurtuluşu ile ilgili hazırlanan etkinlikleri duyurmak üzere şehir içerisindeki tüm bilbordları bir haftalığına kapattıklarını ifade eden Aslan, Oda'nın bu konudaki çalışmalarını anlattı. Gaziantep Savaşı ile ilgili hazırlattıkları afişleri, bilboartları kullanarak halka tanıtmayı hedeflediklerini belirten GTO Başkanı Aslan "22 Aralık tarihinden itibaren tüm bilboartlarda Gaziantep Savaşı ile ilgili tanımlamalar yer alacak. Bunu, yine Odamız tarafından hazırlanan Gaziantep Savunması ile ilgili kitapların okullara dağıtımı takib edecek" dedi.

KEFEN BAYRAKLI KALE: GAZİANTEP

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü münasebetiyle 52 dakikalık bir belgesel hazırlattırdıklarını bildiren Aslan, geçmişte yaşanan sıkıntıların bugünlere yansıtılması amacını taşıyan GTO etkinliklerini şöyle sıraladı: "Gaziantep Ticaret Odası tarafından hazırlatılan 'Kefen Bayraklı Kale: Gaziantep' Belgeselinin gösterimi 4000 adet CD olarak çoğaltılarak öğrencilere gösterilmek üzere okullara dağıtılarak. İlköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan 8000, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan 8000 "Gaziantep Savunması" kitabı, Kurtuluş Haftasında asılmak üzere Gaziantep halkına yönelik olarak hazırlanan 5000 adet vinil afiş dağıtılacak."

ETKİNLİKLER HAFTA BOYU SÜRECEK

Gaziantep sokaklarındaki şehir panolarının özel olarak hazırlanmış afiş ve posterlerle donalıtalacağını vurgulayanAslan, Gaziantep Savunması konulu Liselerarası bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılacağını açıkladı. 20 Aralık Çarşamba günü saat 14.30'da GTO'da Gaziantep Savunması konulu bir de panel düzenleneceğini bildiren Aslan, "Yeni yetişen nesil mutlaka geçmişini iyi öğrenmeli. Geçmişini iyi bilmeyenin geleceğini çok iyi kuramayacağı kanaatindeyiz. Gaziantep Savunmasını günümüze taşıyarak bu çerçevede gerçekleştireceğimiz etkinlikler hafta boyu sürecek. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüze ve katkısı olanlara teşekkür ederim" dedi.

BELGESEL 55 BİN DOLARA MAL OLDU

Gaziantep Savunması ile ilgili 52 dakikalık belgeselin söylendiği gibi pahalı hazırlanmadığını bunun için 55 bin dolar harcandığını bildiren Aslan, "Ticaret Odası olarak işimiz sadece ticaret değil, kültürel anlamda olan eksiklerimizi gidermektir. Kentimizin bu konuda önemli eksiklikleri var. Geçmişte yaşanan ancak bugünün insanları tarafından iyi bilinmeyen gerçeklerin bilinmesine katkıda bulunmak bizim görevimizdir. Bunun için tanınmış araştırmacı-gazeteci Can Dündar'ın danımanlığında 'Kefen Bayraklı Kaleaziantep' isimli bir belgesel hazırlattık. Bu yıl ve sonraki yıllarda Kurtuluş Haftasında kullanılmak üzere vatandaşlarımızın ev ve işyerlerine asmaları amacıyla hazırlanan vinil afişleri talep eden kişi, kurum veya kuruluşlar odamızdan temin edebilirler." şeklinde konuştu.​

25 Aralık 1921 Antep'in Kurtuluşu Kutlu Olsun...
Bugünü Unutmadık,Unutturmayacağız...​

Bir Gaziantep'li olarak ve Öncelikle bir türk olarak bugün bizim hem bayramımız hemde yasımız...ibret al ey deli gönül deyip düşmana Atılan KARAYILAN,tüfek yük yapar ben yumruklarımla savaşırım bir yumruğum dünya kadardır diyen ŞAHİNBEY, ve canlarını seve seve vatan için veren atalarımızdı şimdi şimdi sıra bizde atalarımıza olan vefa borçlarımızı ödeme zamanı ...

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ...

Ben Anetep'lilerin gözünden nasıl öpmem ki
onlar yanlız Antep'i değil bütün vatanı kurtardılar.
. M.Kemal Atatürk
Antep'imizin kurtuluş günü kutlu olsun.
Genco kardeşim bize bunu hatırlattıgın için sanada teşekkür ederim.

GÖnÜl İsterdİkİ Bu GÜn Antepte Olmak
Kutlamalari CoŞkuyla YaŞamak
Her Ne Kadar Olsakta Uzak
Vardir Bİr ArdaŞamiz Bİzİmle PaylaŞacak

Gazİantep İmİzİn KurtuluŞ Yil DÖnÜmÜnÜ Kutluyorum.

Ben Bu Kutlamalarin Resİmlerİnİ De GÖrmek İstİyorum ''genco'' Bu GÖrevde Sana DÜŞÜyor Artik :) Kutlamalarla İlgİlİ Resİmlerİ Bulursan Bİzİmle PaylaŞmani Rİca Edİcem . Şİmdİden TÜŞekÜrler

Vatanın her karıs toprağı vatandasın kanıyla ıslamadıkça terk olunamaz

M.Kemal ATATÜRK

genco kardesim senede 2 kere ise yarar bi konu acıosun tebrik ediorum seni eline sağlık sağolasın :)

bu vatan böyle kurtuldu eline sağlık Genco bu güzel konuyu açtığın için

fıstık kadar güzel yürekli insanlarımızın bulunduğu şehir GAZİantep..
teşekkürler genco..

bizim bu günlere gelebilmemiz için kimler neler çekmiş, durup düşünmek lazım. birlik, beraberlik bizim tek silahımız arkadaşlar. birliğimizi bozmayalım ve bozdurmayalım. Genco sağol abi güzel döküman yapmışsın tekrar eline sağlık.

Çok güzel bir konu olmuş.
Ellerine sağlık...
Çok duygulandım.
Vatan; uğrunda ölen varsa vatandır...

CHI€F' Alıntı:
Vatanın her karıs toprağı vatandasın kanıyla ıslamadıkça terk olunamaz

M.Kemal ATATÜRK

genco kardesim senede 2 kere ise yarar bi konu acıosun tebrik ediorum seni eline sağlık sağolasın :)

kardeşimmi ? başka birine söyledin heralde...

Ellerine Sağlık Genco Güzel Olmuş...

kişisel tartışmalara cewirmeyin... :C :C

unutmadık unutturmayacağız....

genco benden istediin seyi simdi ne icin kullancagını anladım dayı :'

CHI€F' Alıntı:
böylemi oldu hadi bakalım ...

daha birde kendisi trip yapıo Lam 3 aydann beri tek kelam etmedik msn açmıosun
pm'lere cevap vermiosun telefonun her daim kapaLı birDe gelip Kardeşim diosun
sen benim kardeşimsinDe ben senin karDeşinmiyim Bilmiorum.. onun için kardeşim deyince şok OlDum yani....

Geri