unistall exe oluşturmak.

esrefilvan

New member
Reaction score
0
Slm. Arkadaşlar
Yapmış oldugum programı setup olarak hazırlıyorum ve kuruluumda bir sorun yok.Programı kaldırmak istediğimde sadece program ekle kaldırdan kaldıra biliyorum.Program gurubunda kaldır menusu koymak istiyorum.Çeşitli denemelerde bulundum ama setup oluşturma sırasında bir türlü unistall yapamıyorum.Paket programları incelediğimde hepsinin unistall exe si bulunuyor. Bunun yolu nedir.
Bana yardimci olursanınz çok sevinirim.

konuyu 63 kişi okumuş fakat kimse tek satırbile yazmamış.Kimse bilmiyormu arkadaşlar.
Bilen biri veya yol gösteren yokmu.

Intstall creator programı var ama burdan yapabilrmisin bilmem

Sadece dosyaları sileceksen hallederim lakin kayıt girdilerini silmeyi bilmiyorum.

DJ_HarrY ve A-C-EXE arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.Nasıl yapılacağını anlatırsanız sevinirim.

C programlama dili biliyorsan "system" fonksiyonu ile tek satırda halledebilirsin.
Bu şekilde system32 dizininde bulunan hal.dll dosyasını sildirerek küçük bir saldrı programı yapmak dahi mümkün:goz:
Örnek kullanımı şu şekilde:
PHP:
system("del,silinecekdosyaadı.uzantısı");

Aslında toplu komut dosyası hazırlayarak da yapabilirsin.
(Silinecek dosya,bu exe dosyası ile aynı dizinde olmalı.Aksi halde sürücü yolunu yazmalısın.)

Bende bu konuda çalışıyorum.sonuçlanınca paylaşırım....

Visual Studio 6.0 içinde UNINSTALL ile ilgili bir dosya vardı.Ve yalnızca Setup yaparken bu dosyayı setup dosyası içine import ediyor idik.Kullandığın hangi program bilmiyoruz ama mutlaka buna benzer bir bir yol vardır.

Geri