Umarım Bu Derde Deva Olursunuz!

distinct

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarımda son birkaç gündür meydana gelen donmalar sonucu (sıklaşmıştı iyice) format attım ve formattan sonra birkere oldu ve şu ana kadar bir daha olmadı.Bu donma işlemi tekrarlanacak gibi görünüyor ve bunun bir nedeni ve en önemlisi çözümü var mı?Umarım tekrar donmadan cevabı alırım.Teşekkürler...

ram dendir dicektim ama son anda birkaç gündür yazdığını görünce fikrim değişti çözümü pcyi değiştir :D :D

Buraya yazdıktan sonra 4-5 kere daha oldu.Ben bu bilgisayarı birgün ters bir anıma gelip sallayacağım camdan ama ne zaman?:D

büyük ihtimal ram dir, eger iki tane ramin varsa teker teker dene.
tek ramse bi arkdasindan ödünc ram al. degistirip bak bi: sorun devam ediyo mu..

evet bencede öle katılıyorum

ram olma olasılığı çok yüksek ama aklıma gelmişken işlemci fanının temiz ve düzgün çalışır olduğundan emin ol. eğer ram olsaydı windows kurma sırasında dosya kopyalama hatası ile karşılman gerekirdi isitsnai durumlar hariç... eğer çok sık elektirk kesilmesi yaşamışsan daha öncesinde harddiskin üzerinde BAD sektör oluşmuş olabilir. bence imkanın varsa başka bir harddiske kurmayı dene...

bilgisayar özelliklerin ne kardeş jrblue nun dediği gibii hardisk medyanda sorun olabilr başkaa bi hdd bul ve ona kur gene olursa artık işlemcidendir ramle alakasıı olamaz ramin azsa o başka tabii saygılar

Scan Disk yaptır tekrar kur derim işletim sistemini ama sorun ram veya işlemci kaynaklı değilse tabi...kaç yerel diske böldün pc'yi bilmiyom bence hepsine yaptır scanı.Yerel sürücüye sağ tıkla "özellikler" de "araçlar" sekmesine gel orda "Şimdi denetleyi" seç oradaki 2 kutuyu işaretledikten sonra "Başlat"ı tıklama sonra gelecek uyarıya da tamam dersin pc'ilk açılışta taramayı yapar tabi yerel disk birden fazlaysa o sırada kullanılmayan varsa açılmadan taranır sonrqada tekrardan kurarsın sistemi...

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.Öncelikle benimle aynı sorunu yaşayanlar için yardımcı olsun diye nasıl kurtulduğumu anlatayım:Microsoft, windows'un sahte olup olmadığına dair çok önemli tedbirler alarak, kullananların bilgisayarlarına sahte olduğu zaman gönderdiği küçük programcıklar sayesinde donmasına neden olup onu kullanılamaz hale getiriyor.Bunu daha çok siz internetten güncelleştirme alırken fark edip, gönderiyor.Ben de farklı bir windows xp professional cd si ile windows'u tekrar format attıktan sonra kurdum ve çalışmaya başladı.Herkes böyle bir sorunda öncelikle yazılımda sorun aransın, donanımda olma olasılığı çok az.

Geri