Ulusalcılık bir hastalıktır

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Serdar Turgut/Akşam

Ulusalcılık bir hastalıktır

'Ulusalcı tepki' diye bir şeyi ben ilk kez AKP'lilerden duymuştum. O dönemde 'ulusalcı tepki' ne demektir bilmiyordum ama onlar bundan hayli çekiniyorlardı. Sonra çekindikleri oldu, 'ulusalcı tepki' başlarına bela oldu.

Ben ilk başlarda da bu 'ulusalcı tepki'nin ne anlama geldiğini tam anlamamıştım. Aradan geçen onca zamandan ve olaydan sonra hâlâ daha tam anlamış durumda değilim.

Kavrayabilmek için, ulusalcı tepkinin önde gelen isimleriyle konuşuyorum, etraflarını sorup soruşturuyorum 'bu nedir?' diye ama şu ana kadar 'ulusalcılık' diye bir net ideoloji tanımlayabilecek halde değilim.

Bunda bende olduğu kadar 'ulusalcıyım' diye ortaya çıkan adamların da payı var. Kendilerini ortaya atanlar, Kurtlar Vadisi dizisinin ekstraları gibiler. Ben 'bunlar da ulusalcı ise ben liboş olmalıyım' diye de düşündüm.

Fakat araştırma sürecimde bazı insanları dinlerken bu 'ulusalcılık' denilen şeyin hayli ağır bir ruh hastalığı da olabileceğini fark ettim. Ve bu yeni hastalığın bazı semptomlarını not ettim. Bugün onları sizle paylaşacağım:

Ulusalcılık hastalığının semptomları:

1-Aşırı bir Atatürk takıntısı. Atatürk'ün normal bir

insan olduğunu kabul etmeyi reddetme. Onu neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı.

Bu tapınmaya kendilerini adayanlar neredeyse bir tarikat gibi davranıyor. Bu tarikatın kendine özgü tapınma ritüelleri bile var. Bu tarikata üye insanlardan biriyle konuşurken, Atatürk'ün adı geçince o insanın bakışlarının değiştiğini resmen görebilirsiniz. O bakış, düşünme melekesinin kaybı ve yerine tapınmadan gelen irrasyonel düşünce anlamına geliyor.

Bu sendrom aynen aşırı dindar insanların bakışlarına ve davranışına benzer.

2- Bu tarikattaki insanlar, aynen dünyanın sonunun geldiğine kendini inandırarak çıldıran tarikattaki insanlar gibi Türkiye'nin sonunun geldiğine kendilerini inandırarak çıldırmışlardır. Aslında 'Çılgın Türkler' bağlantısı da budur.

Dünyanın sonunun yaklaşmakta olduğuna kendini inandırarak çıldıran tarikatın üyeleri gerekirse panikleyerek kendilerini öldürebilirler. Tarihte dünyada kitle ölümlerinin yaşandığı tarikat intiharları vardır. Türkiye'deki 'ulusalcılık tarikatı'na mensup insanlar her an sonun yaklaştığı inancıyla gündelik yaşamlarını sürdürürler. Her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdırlar. Gerekirse suç ve cinayet de işlerler. Çünkü sonun zaten gelmekte olduğuna kendilerini inandırmış oldukları için öldürdükleri insanın ve kendi hayatlarının bir değeri yoktur gözlerinde. Rahatlıkla başkalarını da kendilerini de harcarlar.

3- Ulusalcı tarikat, hayatı aşırı dindarlara özgü bir fantastik tablo içinde algılar. Onlara göre de dünyada iyi ile kötü arasında final mücadele yaşanmaktadır. Onlara göre karşılarındaki güç şeytandır. Bu, final mücadelesidir. Çünkü yapılan mücadele onların kafasında Türkiye'nin sonunun gelip gelmeyeceğini belirleyecek nihai kavgadır. Ölüm kalım meselesi, nihai kavga haline getirdikleri hayat hakkında bu delilik sınırındaki insanlar akla gelmeyecek her türlü çılgınlığı her an yapmaya hazırdırlar. Onlara bu aşamada normali anlatmaya çalışmak imkansızdır.

4- Hastaların bir bölümü geçmişte yaşar. Bugün onların beyninde hayli dumanlı vaziyettedir. Onlar için bugün şeytan ile mücadelenin kaotik halidir. Rahat oldukları, kendilerini sakinleştiren yaşam; geçmişin yani Atatürk'ün yaşadığı günlerdeki ortamdır. Bu nedenle tarikatın aşırı eğilimli üyeleri kendilerini Atatürk gibi görür. Kendilerini Atatürk olamayacak kadar aşağı düzeyde görenler ise eski dönemin kıyafetlerini giyer ve eskinin hatıralarıyla yaşarlar.
Gördüğünüz gibi AKP'liler ulusalcı tepkiden korkmakta hayli haklılarmış. Karşı karşıya kaldıkları şey bir siyaset, bir ideoloji filan değil, bir hastalık düpedüz. Ergenekon hakkında gazetelerde çıkan haberler doğruysa, bu tür olaylar aslında delilerin yaptığı işler.

AKP'liler ve yandaşları da aşırı dindarlık dolayısıyla rasyonellikten çıkmış olduklarından mücadele aslında iki deli grup arasında sürüyor. Umarız iki taraf da tam delirmeden bir şekilde tedavi edilir.

NOT: Kafalarında kurdukları dünya ve mücadele zorunluluğu, harekete geçenler hakkında açılan davaların genellikle telefon dinlemesine dayanması da aslında normaldir ama sakıncalıdır da. Çünkü çıldırmış insanlar kendi aralarında her türlü fantastik konuda fantastik çözüm önerileri getirebilirler. Bunları duyan rasyonel bir beyin hem ürker hem de duyduklarına zor inanabilir.

Atatürkçüyüz kardeş o bunu anladı ama biraz gec oldu güzel bir atasözü biliom ben ne bilion mu tekbir ile uslanmayanı etmeli tekdir tekbir ile uslamayanın hakkı kötektir

"""1-Aşırı bir Atatürk takıntısı. Atatürk'ün normal bir

insan olduğunu kabul etmeyi reddetme. Onu neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı. """

Serdar turgut doğru yazmış ulusalcıların en büyük özelliğibu

KEndiniz uydurun kendiniz inanın.Yaratık Daha ulusalcılık nedir onu anlayamamış,eleştirmeye kalkıyor.Ben Ulusal degerlere gönül verenlere karşılık olarak ümmetçiligemi verip veriştirmem lazım?Amacınız o.Ulusal degerlere hakaret et.Karşındaki refleks olarak ümmetçilige veriştirsin ve amacınıza ulaşın ama dinimizin günahı yok,olmaz öyle bir şey.Dini sömürenler oynayın bakalım ulusal ne varsa saldırın.Milleti öyle bir böldünüz ki bir insan hem Ulusunu sever,hem dindar ollamaz size göre.

Ümmetçilikten kasıt ne acaba..?

bencede bende merak ediyorum Hz Muhammed i kasıt edio herhalde

1-Aşırı bir Atatürk takıntısı. Atatürk'ün normal bir

insan olduğunu kabul etmeyi reddetme. Onu neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı.

Bu tapınmaya kendilerini adayanlar neredeyse bir tarikat gibi davranıyor. Bu tarikatın kendine özgü tapınma ritüelleri bile var. Bu tarikata üye insanlardan biriyle konuşurken, Atatürk'ün adı geçince o insanın bakışlarının değiştiğini resmen görebilirsiniz. O bakış, düşünme melekesinin kaybı ve yerine tapınmadan gelen irrasyonel düşünce anlamına geliyor.

Bu sendrom aynen aşırı dindar insanların bakışlarına ve davranışına benzer.

2- Bu tarikattaki insanlar, aynen dünyanın sonunun geldiğine kendini inandırarak çıldıran tarikattaki insanlar gibi Türkiye'nin sonunun geldiğine kendilerini inandırarak çıldırmışlardır. Aslında 'Çılgın Türkler' bağlantısı da budur.

Dünyanın sonunun yaklaşmakta olduğuna kendini inandırarak çıldıran tarikatın üyeleri gerekirse panikleyerek kendilerini öldürebilirler. Tarihte dünyada kitle ölümlerinin yaşandığı tarikat intiharları vardır. Türkiye'deki 'ulusalcılık tarikatı'na mensup insanlar her an sonun yaklaştığı inancıyla gündelik yaşamlarını sürdürürler. Her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdırlar. Gerekirse suç ve cinayet de işlerler. Çünkü sonun zaten gelmekte olduğuna kendilerini inandırmış oldukları için öldürdükleri insanın ve kendi hayatlarının bir değeri yoktur gözlerinde. Rahatlıkla başkalarını da kendilerini de harcarlar.

3- Ulusalcı tarikat, hayatı aşırı dindarlara özgü bir fantastik tablo içinde algılar. Onlara göre de dünyada iyi ile kötü arasında final mücadele yaşanmaktadır. Onlara göre karşılarındaki güç şeytandır. Bu, final mücadelesidir. Çünkü yapılan mücadele onların kafasında Türkiye'nin sonunun gelip gelmeyeceğini belirleyecek nihai kavgadır. Ölüm kalım meselesi, nihai kavga haline getirdikleri hayat hakkında bu delilik sınırındaki insanlar akla gelmeyecek her türlü çılgınlığı her an yapmaya hazırdırlar. Onlara bu aşamada normali anlatmaya çalışmak imkansızdır.

4- Hastaların bir bölümü geçmişte yaşar. Bugün onların beyninde hayli dumanlı vaziyettedir. Onlar için bugün şeytan ile mücadelenin kaotik halidir. Rahat oldukları, kendilerini sakinleştiren yaşam; geçmişin yani Atatürk'ün yaşadığı günlerdeki ortamdır. Bu nedenle tarikatın aşırı eğilimli üyeleri kendilerini Atatürk gibi görür. Kendilerini Atatürk olamayacak kadar aşağı düzeyde görenler ise eski dönemin kıyafetlerini giyer ve eskinin hatıralarıyla yaşarlar.

Gördüğünüz gibi AKP'liler ulusalcı tepkiden korkmakta hayli haklılarmış. Karşı karşıya kaldıkları şey bir siyaset, bir ideoloji filan değil, bir hastalık düpedüz. Ergenekon hakkında gazetelerde çıkan haberler doğruysa, bu tür olaylar aslında delilerin yaptığı işler.

AKP'liler ve yandaşları da aşırı dindarlık dolayısıyla rasyonellikten çıkmış olduklarından mücadele aslında iki deli grup arasında sürüyor. Umarız iki taraf da tam delirmeden bir şekilde tedavi edilir.

NOT: Kafalarında kurdukları dünya ve mücadele zorunluluğu, harekete geçenler hakkında açılan davaların genellikle telefon dinlemesine dayanması da aslında normaldir ama sakıncalıdır da. Çünkü çıldırmış insanlar kendi aralarında her türlü fantastik konuda fantastik çözüm önerileri getirebilirler. Bunları duyan rasyonel bir beyin hem ürker hem de duyduklarına zor inanabilir.[/QUOTE]

Atatürkçü olarak bize tarikat a benzetiosanız sizin kuruduğunz tarikatlar var kardeşim bencede cok sacma Allaha inanmak için tarikatamı gitmek gerekir ayrıca Mustafa Kemal i tabikide gözümüzde büyütcez cünkü yaptıklarını senin aklın almaz bugün burdaysak ona borçluyuz neymiş Allah isteezse o yapamaz bu cok gerici bir zihniyet Allah hakedenin hakkını verir ama Atatürk üde dini konulara kahkaha mezesi yapmayın yaptırmayız kardeşim kendi dininizde sacmalıya durun yok televizyon şeytan icadı yok oran buran görülmesin benim annem eşarp takmıo kara carşafa bürün müo ama eşarp takan bazı insanlarıda görüoz köşe başlarında sevgilisiyle kol kola

KEndiniz uydurun kendiniz inanın.Yaratık Daha ulusalcılık nedir onu anlayamamış,eleştirmeye kalkıyor.Ben Ulusal degerlere gönül verenlere karşılık olarak ümmetçiligemi verip veriştirmem lazım?Amacınız o.Ulusal degerlere hakaret et.Karşındaki refleks olarak ümmetçilige veriştirsin ve amacınıza ulaşın ama dinimizin günahı yok,olmaz öyle bir şey.Dini sömürenler oynayın bakalım ulusal ne varsa saldırın.Milleti öyle bir böldünüz ki bir insan hem Ulusunu sever,hem dindar ollamaz size göre.

Yaratık vs... bu forumda dikkat ediyorum hep insanları kırıcı küçük düşürücü sözler sarfediyorsun olayları çarpıtıyorsun """Amacınız o,ulusal değerlere hakaret et."" diyosun ama adamın yazısıı tam okumadın galiba nerede hakaret etmiş senin gibi "Dini sömürenler yazmışsın senin kadar Atatürkçülüğü istismar eden birini daha tanımıyorum çok büyük bir çelişkidesin veya bilerek yapıyorsun

"Milleti öyle bir böldünüz ki..." yazmışsın ya sizin gibiler milleti bir böldüki sorma gitsin suni gerilim ortamları oluşturarak halka daima bir gerilim havasında olduğunu hissettirdiniz

Güzel bir laf var çok severim onu

"Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok içi boştur. "

Kimseye hakaret etmemeyi bir an önce öğren bence yoksa ne kadar konuşsakta boş sen karşındakine saygı göstericen ki o da sana saygı göstersin kimseyi küçümsemeye hakkın yok.

Yaratık vs... bu forumda dikkat ediyorum hep insanları kırıcı küçük düşürücü sözler sarfediyorsun olayları çarpıtıyorsun """Amacınız o,ulusal değerlere hakaret et."" diyosun ama adamın yazısıı tam okumadın galiba nerede hakaret etmiş senin gibi "Dini sömürenler yazmışsın senin kadar Atatürkçülüğü istismar eden birini daha tanımıyorum çok büyük bir çelişkidesin veya bilerek yapıyorsun

"Milleti öyle bir böldünüz ki..." yazmışsın ya sizin gibiler milleti bir böldüki sorma gitsin suni gerilim ortamları oluşturarak halka daima bir gerilim havasında olduğunu hissettirdiniz

Güzel bir laf var çok severim onu

"Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok içi boştur. "

Kimseye hakaret etmemeyi bir an önce öğren bence yoksa ne kadar konuşsakta boş sen karşındakine saygı göstericen ki o da sana saygı göstersin kimseyi küçümsemeye hakkın yok.

aynen forumun en bilgili insanı karşıt görüşleride deviremediğinden hakaret ederek bir yerlere varmaya çalışır

hay klavyene sağlık ne güzel de yazmışsın

""Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok içi boştur. "

"""1-Aşırı bir Atatürk takıntısı. Atatürk'ün normal bir

insan olduğunu kabul etmeyi reddetme. Onu neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı. """

Serdar turgut doğru yazmış ulusalcıların en büyük özelliğibu

Haklısın biraz aşırı gibi ama günümüze baktığımızda r.t.erdoğan , feytulah gülen gibi Atatürkün tırnağı etmez insanları neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı duymaktadırlar.Bu denli bir ihtiyaç ve tapınmaya bende karşıyım ama eğer illede olacaksa tayyip ve feytullahtansa bırakında Atatürke olsun

Bak bak bak diyenlere bakın hele hele : ) Bilmem kimlerin türbelerine gidip mumlar yakan, Allah ile aralarına bilmem kimleri sokan; efendime söyleyeyim koca koca ağaçlara çaputlar bağlayan şu batıllara bakın hele. El sürmek, yüz sürmek bilmem neresini sürmekle hayır kazanacağını sanan bir nesil istediğiniz belli. Ulu Önder'im insanlardan daha da insandır. Asla peygamberler gibi üstün özellikli kişilerle karşılaştırılamaz. Bu kadar da saçmalık olmaz, şaşırdınız.

bu yazıyı yazana deli gözüyle bakmak gerekir aslında binbir tane kafasında düzmece şey uydurmuş bi de bunları benim gördüklerim diyerek kendini inandırmış asıl söylediği körü köörüne tarikat zihniyetinde kendini kaptırma olayı bunlarda gayet mevcut bi bakın hükümet yandaşı gazetelere aynı söylemleri çok rahat görürsünüz.kimse atatürkü ilah bellememiş öyle düşünen warsa da kendi sorunudur bunu yaymaya kalksa da deli derler tıpkı bu yazıyı yazan o kişi gibi aklının entrikalarına kurban olmuş biri derler.

ulusalcıya takmış durumda yazısında bunu kimse kendi kendine takmadı bunu takanlar da akp yandaşı medya başta zaman olmak üzere.

ne diyim bu kadar deliden saçmalarla gazeteye yazı yazabiliyor peşinden olayı öyle noktalıyor öyle noktayı kimse koydurtmaz baksın bakalım peygamber diye ilah diye kim kime tapıyo kürt sait nurcuların gözünde nasıldır fetullah gülen nasıldır bunların da cevabını versin öyle koysun noktayı ATATÜRK gerçekten de dünyanın görüp görebileceği en büyük devlet adamıdır böyle birini başkaları yetiştirseydi ona her kesim sıkı sıkıya bağlardı kendini bizdeki kimi kesimler bunu yapmayı bıraktık nerdeyse sözünün geçmesini hazmedemiyorlar o yazıyı yazan kişi nur cemaatiinin adamlarına baksın her söze kürt saitin lafıyla fetullah gülenin lafıyla bakanlara baksın da kim körü körüne gidio anlasın.aslında bilio da bakmayın siz ona o bildiğini bilmediğine inandırmış kendini bu olayı o kadar ii bilioki görüp görmedim demesi normaldir tebrik ediyorum kendisini art nietini gözler önüne serdiği için bu yazıyı da destekleyip savunanlara da diyecek bir söz bulamıyorum yanlış warsa tamam herkes söylesin ama böyle saçma şeyleri kimse dayanak yapmasın

erdoğanın lafıyla gözlerii var görmezler kulakları war duymazlar dilleri var doğruyu konuşmazlar ...

erdoğanın lafı dedim çünkü allahın kelamı onun söylediği kadar değildi

Ulusal da ulusal tutturmuş gidiyorlar ağızlarından Milliyet kelimesini duyamadık :goz:

Kızılelma içinde kızıl kurtcuklar bunlar:D

Haklısın biraz aşırı gibi ama günümüze baktığımızda r.t.erdoğan , feytulah gülen gibi Atatürkün tırnağı etmez insanları neredeyse peygamber düzeyinde ulaştırma ve ona tapınma ihtiyacı duymaktadırlar.Bu denli bir ihtiyaç ve tapınmaya bende karşıyım ama eğer illede olacaksa tayyip ve feytullahtansa bırakında Atatürke olsun

ilahada birşeye tapmak istiosan dalgalanan bayrağa tap o orda dalgalandıkca sen huzur bulursun ayrıca Atatürk ü de ole tapmak gibi kelimeler içinde sarf etmeyelim lütfen her zman demişimdir Atatürkçülükle din insanların kahkaha mezesi diildir herksin ortak amacı vatandır kardeşim sen beni analdın hadi iyi formlar :durdurun

ilahada birşeye tapmak istiosan dalgalanan bayrağa tap o orda dalgalandıkca sen huzur bulursun ayrıca Atatürk ü de ole tapmak gibi kelimeler içinde sarf etmeyelim lütfen her zman demişimdir Atatürkçülükle din insanların kahkaha mezesi diildir herksin ortak amacı vatandır kardeşim sen beni analdın hadi iyi formlar :durdurun

sende bayrağa tapılmayacağını bil tapmak kelimesi ne demek biraz idrak et bence bayrak kutsaldır ama kesinlikle tapılacak bir şey yerine konamaz

Atatürk ü de öyle tapmak kelimeleri içnde sarfetmeyin yazmışsın kendinde tapmak kelimesini kullanmayı diye yazmışsın tabii bu bana göre bir inanç Allah (C.c) başka hiç bir şey için kullanmam ben tapmam kelimesini bayrağa saygı duyarım ama tapılacak bir şey değildir

Atatürkçü olarak bize tarikat a benzetiosanız sizin kuruduğunz tarikatlar var kardeşim bencede cok sacma Allaha inanmak için tarikatamı gitmek gerekir ayrıca Mustafa Kemal i tabikide gözümüzde büyütcez cünkü yaptıklarını senin aklın almaz bugün burdaysak ona borçluyuz neymiş Allah isteezse o yapamaz bu cok gerici bir zihniyet Allah hakedenin hakkını verir ama Atatürk üde dini konulara kahkaha mezesi yapmayın yaptırmayız kardeşim kendi dininizde sacmalıya durun yok televizyon şeytan icadı yok oran buran görülmesin benim annem eşarp takmıo kara carşafa bürün müo ama eşarp takan bazı insanlarıda görüoz köşe başlarında sevgilisiyle kol kola [/COLOR][/QUOTE]
kardeş önce etrafımıza bakalım ne kapalı olup sevgilisi ile kolkola olan nede senin annen (hürmetle) başı açık diye dinden çıkar .Lütfen kısır bir düşünce ile bakmayalım olaya...

yorumsuz.... bu kadar olmaz yani pes doğrusu

sende bayrağa tapılmayacağını bil tapmak kelimesi ne demek biraz idrak et bence bayrak kutsaldır ama kesinlikle tapılacak bir şey yerine konamaz

Atatürk ü de öyle tapmak kelimeleri içnde sarfetmeyin yazmışsın kendinde tapmak kelimesini kullanmayı diye yazmışsın tabii bu bana göre bir inanç Allah (C.c) başka hiç bir şey için kullanmam ben tapmam kelimesini bayrağa saygı duyarım ama tapılacak bir şey değildir

peki okadar insan neden öldü okadar can neden verildi Atatürk te dahi bir sürü kahraman neden canını verdi işte o bayrak orda dalgalansın die tapmak ibadet etmek anlamını gelmez değer verdiğin birşeyi en üst zirveye taşımaktır ve bayrak ben için en üst zirvede olacaktır Allahtan sonra

peki okadar insan neden öldü okadar can neden verildi Atatürk te dahi bir sürü kahraman neden canını verdi işte o bayrak orda dalgalansın die tapmak ibadet etmek anlamını gelmez değer verdiğin birşeyi en üst zirveye taşımaktır ve bayrak ben için en üst zirvede olacaktır Allahtan sonra

TÜRK DİL KURUMU SÖZLÜĞÜ

tapmak -ar
(-e)

1 . Tanrı'ya kulluk etmek.
2 . Herhangi bir şeyi "tanrı" diye tanımak.
3 . mecaz Tutku ile sevmek, bağlanmak:
"Bütün Bucaklıların bana taptıklarını anlıyorsun."- Ö. Seyfettin.

----------------------

1 VE 2nci gerçek anlamı 3ncü ise mecaz anlamı...

BAYRAK İÇİN,
TOPRAK İÇİN,
VATAN İÇİN,
DİN İÇİN SEVE SEVE CAN FEDA EDİLİR....

AMA TAPILMAZ.....
TAPILACAK TEK BİRŞEY VARDIR ODA YARADANDIR....

KELİMELERİ DÜZGÜN KULLANALIM LÜTFEN... MECAZ ANLAMADA DAHİ KULLANILMASI HOŞ BİR DURUM DEĞİLDİR...

Kardeşim Atatürk'e en büyük saygısızlığı atatürkçüyüm diye geçinen kimseler yapıyo zaten.Görmüyor musunuz anıtkabirde bilmem saygı duruşuymuş bilmem selam durmakmış.Abicim meftayı ziyaret etmenin adabı vardır.Dua okunur dua yok öle saygı duruşu veya selam duruşu bunların meftaya yararı olmaz.Ölüye de saygısızlıkdır bu

Ulusalcılık hastalık olmasına hastalık ta esas çare bu hastalığın mikroplarının tüm ülkeye bulaşmasını nasıl engellemeli oarsını işte iyi düşünmek lazım

Geri