Ultimate Marvel vs Capcom 3 İncelemesi (PS3)[Haber]

W.PiTToN

W.C.ConsuAllen
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
19,043
Reaction score
0
Puanları
0
ultimate-marvel-vs-capcom-3-475x317.jpg

Bu yılın başlarında çıkan Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds’ü daha yeni sindirirken oyuncular, Capcom hızlı davrandı ve üstünden yıl geçmeden Ultimate Marvel vs Capcom 3’ü sürüverdi piyasaya. 15 yıllık serinin son halkası, selefine ek olarak birkaç yenilikle geliyor.
Capcom’un gözünü para bürümüş anlaşılan, daha yıl olmadan seriye yeni bir oyun çıkardılar, Street Fighter’da izledikleri ‘yenileme’ politikasından esinlendikleri belli. Fate of Two Worlds oldukça olumlu karşılanmış, Marvel vs Capcom serisini oldukça popüler hale getirmişti. Ve yine Marvel ve Capcom’un seçilmiş karakterleri kozlarını paylaşmak için bir araya geldi. Yapım selefinden çok farklı olmadığı için aynı şeylerden bahsetmeyeceğim, oyunun temel yapısını bilmeyenler ve MvC 3’ü oynamamış olanları onun incelemesini alalım öncelikle, sonra geçelim elimizdeki ürüne.
Ken yine yok arkadaş

MvC 3: Fate of Two Worlds bir önceki oyuna göre daha az karakter sunuyordu ancak 36 da gayet yeterli bir rakam idi. Iron Man’den Ryu’ya, Chris Redfield’ten Captan America’ya, Wolverine’den Dante’ye kadar kendi dünyalarında başrol olan birçok karakter karşı karşıya geliyordu. Ancak Street Fighter’da Ken taraftarı olan ben, en az Ryu kadar sağlam olan bu karakterin niye olmadığını sorguladım. 12 yeni karakter geliyor Ultimate’ta ama Ken Masters aralarında yok ve tüm kodamanların toplandığı arenada onun olmaması büyük eksiklik ve benim için hayal kırıklığı.
Gelen 12 karakterden yarısı Marvel, yarısı Capcom evreninden; Doctor Strange, Ghost Rider, Iron Fist, Nova, Roccet Raccoon, Hawkeye, Firebrand, Frank West, Nemesis T-Type, Vergil, Phoenix Wright ve Strider Hiryu. Bu yeni arkadaşlardan Strider Hiryu Marvel vs Capcom 2’de yer alıyordu, diğerleri ise ilk defa katılıyorlar partiye.
Hatırlarsanız Street Fighter 4’te iyi kötü bir hikaye vardı ve ara videolarla işleniyordu. Her karakterin turnuvaya katılma nedeni vardı, hatta bazılarının final sahneleri tekrar tekrar izlenmeye değerdi, mesela Sagat’ın ve M.Bison’ınki.Bu iki isim de yer almıyor yahu oyunda, şimdi düştü jeton bende. M.Bison olsaydı bari en azından. Neyse bana kalırsa bu iş Capcom kadrosunun yarısından fazlası Street Fighter’dan olacak. Hikaye diyorduk; MvC 3’ün eksiklerinden biri buydu, aslında Galacticus isimli muhterem bir zat vardı ve onun kötü emellerini engellemeye çalışıyorduk ama hikaye çizgi roman kareleriyle ilerliyor, ara videolarla desteklenmediği için derine inilmiyordu.
Capcom bu bekleyişe cevap vermiyor maalesef, demirbaş listesinde her iki evrenden de onca sağlam karakterin bulunduğu yapımda bırakın derin bir hikayeyi, yüzeysel sunulan bir hikaye dahi yok. Nasıl olsa MvC 3’te vardı, ona bağlayıverin deniliyor sanırım.
Yapım bir önceki oyunun grafikleriyle geliyor, ki gayet kaliteli görüntüleri beraberinde getiriyor demek oluyor bu. Grafikler tam Marvel ve Street Fighter camiasına uygun renkli bir şekilde hazırlanmış ve etkileşimden uzak ancak gayet hareketli arka planlar var. Önceki oyunla aynı görseller olduğu için bu aynı zamanda ‘kaos’ ortamının da yine ekranlarımıza taşınacağı anlamına geliyor. 3 kişilik takımların, 1 vs 1 şeklinde kapışmalarına, yardım çağrılabildiği için ekran zaman zaman karmaşık bir hal alıyor ve ne olup bittiğini anlayamıyorsunuz. Sık sık karambol durumlar yaşanıyor ve dövüş estetikten uzaklaşıyor. Anlaşılan Capcom oynanışın bu şekilde hızlı kalmasını istiyor ama bir süre sonra göz yoruyor, hele ki komboların ardı arkası kesilmiyorsa.
Ultimate Marvel vs Capcom 3’ün sunduğu en büyük yenilik ‘Heralds and Heroes’ modu. Oyunla beraber gelmiyor ancak ücretsiz olarak sunulacak oyun sahipleri için. Hem tek kişilik hem de çoklu oyuncu moduna yansıyacak olan H&H, oyuncuların karakterlere özel yetenek kartları toplayarak onlara yeni özellikler eklemelerini ve edindikleri özel güçlerle kombolarını düzenleyebilmelerini sağlayacak. Capcom 100’den fazla açılacak kartın olduğunu belirtiyor.
Sonuç

12 yeni karakter, H&H modu ve yeni birkaç harita ek paketlerle, yada tek bir genişleme sürümüyle de sunulabilirdi. Sırf bu yenilikler için yeni bir oyun(!) sunmaya gerek yoktu, tabi benim bakış açıma göre. Capcom kendi kasasını düşünerek hareket ediyor haliyle. Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds, 3 kişiyle oluşturduğunuz takımlarla daha kadro kurarken stratejik davranmaya itiyordu sizi. Ve sahaya istediğiniz an yedeklerden birini sürebilme imkanı sunuluyordu. Ultimate’ın artıları arasına giriyor bunlar aynı zamanda, ancak şu karambol dövüşlere ve göz yoracak kadar hızlı olan oynanışa bir ayar çekilmemiş. Demek ki bu şekliyle seveni çok, ya da Capcom pek aldırış etmemiş oyuncuların istekleri konusunda.
Çocukluğumuzda farklı dünyaların kahramanlarını kıyaslar, kimin kimi döveceğini merak ederdik ya, işte Marvel vs Capcom serisi bu merakı gidermek için oldukça iyi bir seçenek. Ve son halkasında fenomenlere ev sahipliği yapılıyor; Devil May Cry’dan Dante, Resident Evil’dan Chris, Wesker, süper kahramanlardan Örümcek Adam, Wolverine ve Iron Man … kadro oldukça geniş.
Şunu ekleyeyim; eğer Fate of Two Worlds varsa elinizde bu oyunu almak için iki kere düşünün, dediğim gibi ek paket tadında çünkü. Ancak MvC 3’ü pas geçtiyseniz ve iki evrenin kapıştığı dünyaya adım atmak istiyorsanız Ultimate MvC 3’ü öneririm.
 
Geri
Üst