Ufak ufak dönüyorlar____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Ufak ufak dönüyorlar

Hatırlarsınız, yakın zamana kadar "memleket battı batıyor" propagandasını yapıyorlardı...
Ekonomi berbattı, kriz delmiş geçmişti, başbakan uyuyordu, halk aç ve sefildi.
Eh, bu durumda da "eşek değilse" oyunu muhalefete verecekti tabii.
Ya Hüsamettin Cindoruk'a, ya bunların arkadaşı Süheyl Batum'a, ya da, en kötü ihtimalle, gene "içi kan ağlaya ağlaya" Deniz Baykal'a.

Biz gülüyorduk ama onlar abus suratlarıyla ve çatık kaşlarıyla çok ciddi takılıyorlardı.
Sonra üfürükten bir "Kılıçdaroğlu fırtınası" yarattılar, berikileri unuttular.

Fakat mızrak çuvala sığmadı, zurna peşrev kabul etmedi, zırva da tevil götürmedi. Kılıçdaroğlu balonunun da fos çıkacağı anlaşıldı.

Şimdi hiç olmazsa "ekonominin iyiye gittiğini" itiraf etmek zorunda kalıyorlar.

Aynı sayfada bakın kaç tükürük ve yalama birden: "İşte çarkların döndüğünü gösteren dört flaş gelişme"... Vay vay vay...

Bu yılın ilk üç ayı için "çift haneli" büyüme rakamı bekleniyormuş... İkinci çeyrekte yaşanan gelişmeler de umutlandırmış... KOBİ'lerden gelen taleple ilk beş ayda bankaların dağıttığı kredi yüzde 12.4 artmış... İş makinelerinde satışlar yüzde 35 artarken, ağır kamyon pazarı da yüzde 21 büyümüş... Boeing firmasına tam 60 yeni uçak siparişi veren Türkiye "hatırı sayılır müşteri" olmuş...
Vallahi billahi Pegasus işletmesi bile çalışanlarına 4 milyon lira temettü dağıtmış...
Bunlar bir tek sayfada ha...

Geçiyoruz karşı sayfaya: "Yabancı bankalar kredi ve proje için kapımızı çalıyor."
Ekonomi sayfaları. "İki portakal sattı köşeyi döndü" türünden haberlere göre bir hayli ilerleme kaydetmişler.

Geçiyoruz aynı grubun bir başka yayın organının "siyasi analiz" faslına...
Bir bilim adamına sormuşlar, bu adam iktidar partisini yıllardır "yakın takibe" almış...
Diyor ki: "AKP'nin yüzde 40 dolayında kemikleşmiş bir oyu var. 'Solun' bütün oy toplamı da yüzde 30, ama CHP bunun hepsini tek başına alamaz!"

Yani itiraf ediyorlar:

Biz ne yapsak, ne edepsizlik etsek nafile, gene "ötekiler" kazanacaklar!

Sabah sabah şöyle bir göz attık, aklımızda kalanlar bunlar.
İşe bakın, bunlar da tam "Aydın Doğan grubunun hükümetle barışmaya karar verdiği" haberlerinin arkasından sökün ediyor.

Aydın Bey hükümetle gerçekten barışırsa, kaçta kaçı iş aramak zorunda kalacak, umarım onu da kara kara düşünürler...

Bir zamanlar bir genel yayın müdürü vardı, "ben öyle bir dönerim ki dönme hızıma kimse yetişemez" derdi. Şimdi dere kenarında bit kırıyor.

Bunlar daha akıllı oldukları için "yavaş yavaş, alıştıra alıştıra" dönecekler.
O arada okuyucu uyanıp hepten kaçmazsa tabii...

Yok oğlum yok, yavaş da dönseniz hızlı da dönseniz, hopursanız da bopursanız da sizin ağaya orman arazisi içine site yapmak amacıyla inşaat ruhsatı yok!
Üstelik ölçüyü öyle bir kaçırdınız ki satış rakamınız da "Kılıçdaroğlu üfürmesiyle" gösterilen tepkiyle dibe vurdu be kardeşlik, Allah yardımcınız olsun.

kaynak

Yahu cebinde 5 kuruş olmadan rakamlardaki büyümeden nasıl haz alıyorsunuz :)

5 lira ile 5 yıl boyunca aynı seylere ala biliyorsak haz duyarız ytabi ekmek halen 50 kuruş

Yahu cebinde 5 kuruş olmadan rakamlardaki büyümeden nasıl haz alıyorsunuz :)

yavv birkerede yazının tamamını oku öyle yaz be kardeşim.. o rakamlardan bahseden şimdilerde yavaş yavaş dönme belirtileri gösterewn AYDIN DOĞAN medyasının yazarları.. Engin Ardıç işte o dönüş göstren yazarların dönme biçimlerini gösterdiğini belirten ironi tarzda bir yazı ele almış.. zevk alan biz değil, ilerde patronu akp ile anlaşırsa orman arazisine bir yağmada ben yapabilirmiyim diyen ,yada kapı önüne konma telaşı yaşayacak yazar çizer takımına göndrme yapılmışş.. yazı yerini bulmuş ama okumadan yorum yazanlar sizin gibi komik ikonlarla komiklikllerini açığa çıkartmış. olay budur..:))))

alttaki mesajınıda görünce hadi ikiliye dökmek post kasmış olamamak için burdan editleyeyim dedim..

yaa ben ne diyorum sen ne diyorsun.. senin mesajla benim konunun bağlantısını kuran olursa bend eburda bir daha yazmıyacam.. yazıyı okumadın diye bak yeniden açıklama yaptım yukarıda , onuda anlamamışsın. ben daha ne diyeyim sana.. vazgeçtim, seni kaale almıyacam.. az daha ileri düzeyde yazanlarla muhatap olma kararı aldım...bir yazıya 3 defa açıklama yaparsam ayıp olmazmı ama değilmi ? okuduğunu anlayanlara haksızlık etmiyelim.. derim...

yavv birkerede yazının tamamını oku öyle yaz be kardeşim.. o rakamlardan bahseden şimdilerde yavaş yavaş dönme belirtileri gösterewn AYDIN DOĞAN medyasının yazarları.. Engin Ardıç işte o dönüş göstren yazarların dönme biçimlerini gösterdiğini belirten ironi tarzda bir yazı ele almış.. zevk alan biz değil, ilerde patronu akp ile anlaşırsa orman arazisine bir yağmada ben yapabilirmiyim diyen ,yada kapı önüne konma telaşı yaşayacak yazar çizer takımına göndrme yapılmışş.. yazı yerini bulmuş ama okumadan yorum yazanlar sizin gibi komik ikonlarla komiklikllerini açığa çıkartmış. olay budur..:))))

Sana Mısır'daki dedenden miras kalsa önceki yaşamın gibi yaşam sürmezsin di mi ? Git Özelleştirme Dairesi nin kaynaklarına bak. Mirasyedi olmak kolaydır. Elde avuçta satılacak bir şey kalmayınca ne olacak diye düşünmeyenler için günü kurtarmak baş görevdir.

Geçiniz, geçiniz.

Sana Mısır'daki dedenden miras kalsa önceki yaşamın gibi yaşam sürmezsin di mi ? Git Özelleştirme Dairesi nin kaynaklarına bak. Mirasyedi olmak kolaydır. Elde avuçta satılacak bir şey kalmayınca ne olacak diye düşünmeyenler için günü kurtarmak baş görevdir.

Geçiniz, geçiniz.

Bak arkadaşım. Yazının anafikri tam da senin yaptığın hareket tarzıyla alakalı. Halk artık yemiyor bu konuda ısrarcı olmayın. Millet bıktı artık ucuz iftiralarla Akpartinin yıpratılmak istenmesine. Sen hala Akpartinin mirasyediliğini iddia etmeye çalışıyorsun. Git bak dediğin özelleştirme Dairesi kaynaklarından bir örnek vereyim mi..?

1-) İsdemir hisselerinin tamamı, 31 Ocak 2002 tarihli hisse devir sözleşmesi ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İsdemir’de yassı üretimine geçilmesine yönelik yatırımların yapılması şartı ve 50 Milyon USD karşılığında Erdemir’e devredilmiştir. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş, (kısaca: İsdemir) Türkiye’nin güneyinde İskenderun Körfezi'nde bulunan en büyük demir-çelik işletmesidir. Tesisler İskenderun'un 17 km. kuzeyinde Dörtyol İlçesinin Payas Beldesi arasında, Karayılan ve Yakacık yöresinde, sosyal tesisleri ile birlikte toplam 16.757.238 m² alan üzerine kurulmuştur

2-) 01.07.2005 tarihinde finansal teklif zarfları açılarak yapılan toplu pazarlık görüşmeleri sonucunda Türk Telekom’un %55 hissesi için en yüksek teklifi Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu (Telecom Italia ve Saudi Oger’den müteşekkil) 6.550.000.000 ABD Doları ile vermiştir.

Bak şimdi karşılaştıralım. İsdemirin Fabrikalarını yoksay. Yüzlerce Binasını yoksay. Kıyısındaki limanı yoksay... vs.vs. Sadece arazisi 19.757.238 m2. 50.000.000 dolara satıldığını düşünürsen metrekaresi 3 dolardan daha az bir rakama gitmiştir. Aynı fabrikanın daha kuzeyine MMK -Atakaş limanı yapılmaktadır. İsdemirin yüzde biri büyüklüğünde bir arazi üzerine kurulan Liman tesisleri 1.1 milyar dolarlık bir yatırım yapılmasını gerektirmektedir ki; Bu bölgede yaşayan herkes İsdemirdeki liman ile Atakaş limanının kıyas dahi edilemeyeceğini bilir. Yine bu bölgede arazilerin dekarının 150 ile 250 bin lira arasında alıcı bulduğu düşünülürse var hesap et isdemirden dolayı bu devletin nekadar zarar ettiğini. Eğer zahmet edip tarihine bakarsan Henüz 57. hükümet zamanında satıldığınıda görebilirsin.

Gelelim ikinci maddedeki Türk Telekom özelleştirmesine. % 55 lik hissesi 6 milyar 550 milyon dolara satıldığını düşünürsen % yüzünün değeri tam 11,9 milyar dolar oda yaklaşık 18 milyar Türk Lirası. Peki 5 yıldır T.telekomdan alınan vergiyi hesap et. Şimdi birde bunun satılmayıpta IMF den bu kadar para aldığını hesap et ödeyeceğin faizi düşün . bırak faizi IMF nin sana bu parayı vermek için dayatacağı acı reçeteleri düşün.

Şimdi daha vijdanlı düşünebiliyormusun.

751 özelleştirme maddesinden çıkarmış 2 maddesini koymuş, ayrıca 1. maddendeki yorumuna katılmakla beraber 2. maddendekiler tamamen rakamlarla aldatmaya çalışmışsın.

Sen Telekom'un vereceği vergiyi hesap ediyorsun da neden Telekom'un 2008 - 2009 yıllık cirosunu es geçiyorsun ? Neden olaya sadece vergiyle bakıyorsun arkadaşım ? Vergi verilmeyenler de sonuçta iç piyasada dönen paradır. He ama mücevherattan alınanan vergi, çiftçiden alınan vergiden neden daha fazla dersen ona cevap veremem :) Nitekim bunu 49 yıla yayar isen IMF'yi satın alabilecek raddeye gelebilirsin. Lâkin bizim hükümetimiz 50 yıl orada bulunmayacağı için ondan sonrası tabiki umurlarında olmaz. Siz de 20 yıl sonra gelen hükümeti eleştirirsiniz.

Züğürt ağa misali satarız bişeyleri daha.

ilk kez duydum bir şirketin çalışanlarına temtttü dağıttığını. ya ben temttüyü yanlış biliyorum ya da buunu yazan adam yanlış biliyor.

gelelim niyet okumalara. bende biraz niyet okuyayım

Biz ne yapsak, ne edepsizlik etsek nafile, gene "ötekiler" kazanacaklar!

(demek ki siz kazanırken herkesten çok edepsizlik yaptınız. öyle ya size göre seçim edepsizlikle kanalıyor ne de olsa)

Eh, bu durumda da "eşek değilse" oyunu muhalefete verecekti tabii

( bu durmda oyunu iktidar partisine (yani akp ye verenler) eeşek mi oluyor? bu cümleden bu anlam çıkar. başka da bişey çıkmaz.)

Yok oğlum yok, yavaş da dönseniz hızlı da dönseniz, hopursanız da bopursanız da sizin ağaya orman arazisi içine site yapmak amacıyla inşaat ruhsatı yok!

(tabi ki olmaz. çünkü o arazilerin hepsi peşkeş çekildi ya da çekilecek. yani size sıra bile gelmez. atı alan üsküdarı geçti)

bu seviyeyle, bu zihniyetle, bu kadar niyet okumayla, bu akdar türkçeyle ancak bu kadar oluyor demek ki.

neyse ki bu gazeteyi fazla kişi okumuyor ki fazla kişinin aklı bulanmıyor.

(merak edenler için gazetelerin satış rakamları)

MedyaKafe - 24 Saat Açık

Onlar istemedikce goremezler orasini zaten anladik da
bunlari gorup algilayacak olan insanlar bunlara
sirf sahip cikamadiklari ideoloji ugruna neden destek verir.

istersen şikayet et,
vallahi de billahide biryerleriyle gülüyor millet bu yazılanlara :)

efendi,
devletin enflasyon hesabı gibi ticaret hacmi ölçülmez,
şu cari açıkla sözde milli geliri denkleştirdiğin gün ekonomin iyi demektir.
Yoksa yaptığınız gemiciklerdeki oyundan öte gitmez.
Ama sizin ekonomi karneniz hep iyi,
millete makarna,
yandaşlara usa dollar

ye kürküm ye.........

zehir zıkkım olsun bu milletin çalınan-çırpılan paraları her kimin kursağından geçerse

Yok hala şikayet .. Hiç memnun değiller .. Neden ? .. İstemiyorlar ... Başlarına Altından taç koysan.. İSTEMEZÜK .!

Bir kere Engin Ardıç adlı yazarı okuyanlar, bilenler var ise zaten yazıları veya düşünceleri üzerine fazlaca kafa yormamak gerektiğini bileceklerdir. Bilgi ve düzgün dil konularında sanıyorum sorun var. Ayrıca Türkiyede yaşayan ve basın yayın konusundan haberdar bir kişi iseniz Sabah ve içinde bulunduğu şirketin çizgisinide biliyorsunuz demektir.

Gelelim yorumlara;

Hangi gerçek bilgiye veya yaşanan gelişmelere bakarak Ekonomi ve İktisat Bilimini ilgilendiren konular hakkında yazıyor sunuz?

Sevgili arkadaşlar ben kimin yaptığıyla ilgilenmiyorum. Bir vatandaş olarak ülkem ve halkım, milletim adına hangi hükümet olursa olsun iyileştirici işler yapıyorsa, kaynakları akılcı ve verimli kullanarak, akıllı kararlar alarak, gelecek nesilleride düşünerek düzgün adımlar atıyorsa, tarafsız bir şekilde taktir eder ve beğenirim.

Sağlıklı ve önyargısız bir beyin;

Yok hala şikayet .. Hiç memnun değiller .. Neden ? .. İstemiyorlar ... Başlarına Altından taç koysan.. İSTEMEZÜK .!

şeklinde düşünmez. Düşünmemeli.

Bu sözlerimle serhat53 arkadaşımı eleştirmiyorum. Ona hakaret etmiyorum. Sadece yukarıda yazdığım fikri pekiştirmek, özel bir vurgu yapmak için bu cümleleri kullandım.

Genel çerçevede bu hükümetin yapmış olduğu işleri, TÜRK milleti ve devletimiz için hayırlı bulmuyorum. İşin önemsediğim yönü bu. Yani konunun Akp olması değil, yapılan işlerin verimli ve halk faydasına olup olmaması.

Ayrıca bu yazıda, genel çerçevede işlerin, özelliklede EKONOMİnin iyi olduğuna dair bir açıkılama yapılmaya çalışılmış havası var. İnsanların yaşadıkları üzücü gerçeklere mi inanılacak yoksa ENGİN ARDIÇA yazdırılan yazılardaki gerçeklere mi inanılacak, orasını herkes kendi dünyasına göre belirleyecek.

Bu yazıda belirtilen Ekonomik iyileşmelere inanmıyorum. Bir gelişme varsa da en azından henüz bunun asıl önemli olan halk dediğimiz kesime yansımadığını düşünüyorum.

önceleri kaynak bir grubun cebine akıyordu şimdilerde ise başka bir grubun. aradaki tek fark malı götürenin değişmesi. bunun vatandaşın çıkarına olan yanı nedir anlamadım? bir de marifetmiş gibi falana filana bilmem neyin yedirilmeyeceğinden bahsetmiş. ne fark eder ki yiyen yiyor zaten. kimin yediği de ortada.

"Tüketici borcu kişi başına 2 bin TL'ye yaklaştı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Borç Ligi'nin ilk sırasında kişi başına 3 bin 690 TL borç ile İstanbul bulunduğunu, İstanbul'u 3 bin 363 TL ile Ankara, 2 bin 721 TL ile Muğla'nın izlediğine dikkat çekerek, İzmir, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nin kişi başına borç yükünde 2 bin TL'yi aşan iller olarak zirveyi zorladığını kaydetti. Ligin son sırasında 251 TL ile Muş'un bulunduğunu belirten Aygün, bazı illerde tüketicilerin bankalardan aldığı borcun, bu illerin sahip olduğu tasarruf mevduatını aştığını vurguladı." 19.06.2010 11:25

kaynak

eskiden borç bizim kalınbıyıklılara :) akardı,
bankalar el değiştirince
yunan,ingiliz,amerikan ve fransıza akar oldu.

fark biraz var,yenilerinin boyu biraz daha uzun :) kestirmedikleri için

Yunanistanın kredi notu sanırım sene başından beri 5-6 kademe indi,,
deniyor ki batılar
perişan oldular , üretemiyorlar kurtaramazlar

ve bakıyorsun Türkiyeden hala yüksek
eh daha ne diyelim
aç tavuk kendini tahıl ambarında görürmüş

Yunanistan hangi hükümetlerin döneminde yükseldi
bir açıp bak da ondan sonra bu hükümete laf at..biz yıllar boyunca
eski dönem hükümetlerin IMF'den aldığı borçların faizini
bile ödemekte sıkıntı çektik. Kaldı ki IMF'ye olan borcun
çoğu ödendi ve artık onlara da muhtaç bir durumda değiliz.
Onu geçtim istemediğiniz AB'ye girişle beraber Yunanistanın
ticaret hacmi artmıştır ve biryerlere gelmiştir.

Sevgili ishynum846, konuyu bildiğine göre;

Onu geçtim istemediğiniz AB'ye girişle beraber Yunanistanın ticaret hacmi artmıştır ve biryerlere gelmiştir.

demişsin.

Demekki Bazı Türk vatandaşlarının sadece Avrupa Birliğine girmemek için girmeyelim demeyeceğini, girmek için Türkiyeden istenen bazı şartların da akıl sınırları ve insaf çerçevesinde olup olmadığını biliyorsun demektir.

Ekonomik ve siyasi açıdan güçlü bir birliğin üyesi olmak elbetteki aklı başında herkesin onay vereceği bir durumdur.

Ancak şartların akılcı, evrensel ve standart olması kaydı ile.

Konu ayrıntıları biliniyor düşüncesiyle yazıyı uzatmayacağım.

Geri