ubuntu kubuntu edubuntu yu ücretsiz edinmek(resimli anlatım)

kor_selin

New member
Reaction score
0
Aşağıda nasıl sipariş vereceğinizi resimle anlattım anlamadığınız bişey olursa sorabilirsiniz.
sizden iki uyarım var;

1- yukarıdaki anlattığım işlem edubuntu/kubuntu/ubuntu için geçerlidir. yani bunlardan her hangi birine kayıt olunca diğerlerine üye olmanıza gerek yok.aynı mail adresi ve şifresi yetiyor.

2. ve en önemlisi rica ediyorum sürekli sürekli istemeyin bu cdleri unutmayın bu cdler gönüllülük esasına göre dağatılıyor ve bunu turklerın suistimal ettiğini düşünürlerse turkıyeye cd yollamayı keserler. daha evvel oldu ordan bılıyorum. adamların iyi niyetine saygı gosterelım.herkes her cd den bnir defada 3 tane istesin aynı anda isteyince edubuntu/ubuntu/kubuntu aynı pakette elınıze ulasır. ve bır kez alınca bır daha ıstemeyın.

3..!!!cd ler için her hangı bı kargo ucretı yok tamamen ucretsız.

eğer linux un ne kadar guzel bir işletim sistemöi olduğundan haberiniz yoksa youtube a girin ve beryl yazın. inanmıyacaksınız.

9900resim1.jpg

6774resim2.jpg

72003.jpg

4247resim4.jpg

Haa bu siteye nasil mi üye olacaksınız?..?

10105.jpg

ubuntu, kubuntu ve edubuntu arasındaki fark nedir diye merak ediyorsanız kısaca özetleyeyim:
UBUNTU linux un gnome arayüzüyle sunulmuş şeklidir, masaüstü ortamdır yani.

K ubuntu ise ubuntunun tersine KDE arayüzünü kullanır. gnome ye göre daha hantal ama işte bulunsun diye koydum sonuçta elinizde bulunsun. ha bu arada pardus de kde arayüzünü kullanır.

edubuntu ise adındanda anlasılacagı uzere education ubuntunun kısaltmasından gelıyor. farkı su daha dusuk sıstem istiyor. ayrıca ıcınde genllıkle cocukları egıtmek amaclı programcıklar bulunuyor. işte hafızayı gelıstıren oyunlar falan ama yınede guzeldır.

resimleri düzelt:)
bende heveslendim vay be bi bayan linux cu diye:)
copy/paste miş :)

beryl yazın yada compiz fusion..
vista nın basit 2-3 efektini abartıp alevlenip yanan pencereler, sihirli lambadan çıkan pencereler, küp üzerinde 4 farklı masaüstü ve muhteşem alt+tab efektleri var..

freemitnick' Alıntı:
resimleri düzelt:)
bende heveslendim vay be bi bayan linux cu diye:)
copy/paste miş :)

beryl yazın yada compiz fusion..
vista nın basit 2-3 efektini abartıp alevlenip yanan pencereler, sihirli lambadan çıkan pencereler, küp üzerinde 4 farklı masaüstü ve muhteşem alt+tab efektleri var..

Ben uzun yıllardır linuxcuyum zaten bunu ilk mesajlarımın linux isletim sistemiyle alakalı olmasından da anlayabilirsiniz..
Her neyse kısmen copy/paste oturup ben ugrasmadım resimler icin hazırı vardı..Bunun ne sakıncası var anlayamadım..
Birde bende resimlerde bi problem yokki..Neyi düzelticem.?.?
Bu arada "resimleri düzelt" cümlesi benim anladıgım gibi bi emir cümlesiyse actıgım konuyu silin lütfen..!!!!!!!!!!

b-99332-p.png

birşey biliyoruzda konuşuyoruz...

Selincim imageshack den upload edilen resimler forumumuzda görünmüyor

başka bir yere upload edersen görebiliriz =)

www.photobucket.com tavsiye edebilirim

Neccko bilgilendirdigin icin cok teşekkür ederim ben bunu bilmiyordum..Düzelticem resimleri.!

ubuntu kubuntu edubuntu bunların birbirinden farkı yok...

Bu gelen cd nin dili nedir? Daha önce hiç linux kullanmadım. Pek bir bilgim yok. Sonradan dili değiştirme seçenegimiz var mı?

cd geldiği zaman içinde 40 taneye yakın dili seçme şansın oluyor istediğini seçiyorsun. ayrıca istersen live cd olarak yani kurulum yapmadan kullanabiliyorsun denemek için(denemek için dediğime bakma her şeyi aynen yapabiliyorsun sadece biraz yavaş) istersen kurulum yapıyorsun

ubuntu kubuntu edubuntu bunların birbirinden farkı yok...
demiş bi arkadaşımız yuh yani ne diyim ben sana.. arada o kadar çok fark varki görünümde anlatılamaz. Ubuntu daha basit olan Gnome masaüstünü kullanır. Kubuntu ise daha cancanlı olan Kde yi kullanır. Edubuntu görünüş olarak ubuntuya benzese de onun farkı da içeriğindedir. daha eğitimsel yazılımlarla gelir

Geri