Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
ouxrnt.png

2wgzr75.jpg

Yeni Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope bugün görücüye çıktı. Linux 2.6.28 çekirdeğinin getirdiği yeniliklerle, kablosuz aygıtlar için yeni sürücü desteği geliyor. Ayrıca yeni çekirden ext4 dosya sistemini de beraberinde getiriyor. Her ne kadar eski ext3 dosya sistemi halen varsayılan olarak kullanılsa da, kullanıcılar daha hızlı açılış zamanı ve performansı yeni ext4 ile yakalayabilir.

Ayrıca Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ile birlikte gelen arabirim de yenilendi. Gnome 2.26, Evolution e-posta istemcisi artık MAPI destekliyor. Gnome 2.26 ayrıca çoklu monitör desteği ve klavye kısayollarıyla zenginleştirilmiş.

Ubuntu 8.10'a göre köklü değişiklikler olduğunu söyleyemesek de denemeye değer. Tabii ki 3 yeni "kahverengi" tema da sizleri bekliyor.

Ubuntu 9.04 32-bit Download

Ubuntu 9.04 64-bit Download

Tabi Gnome yerine KDE sürümü olan Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope sürümünü de aşağıdan indirebilirsiniz.

Kubuntu 9.04 32-bit Download

Kubuntu 9.04 64-bit Download

:saskin???:saskin:saskin???:saskin:saskin???

Ubuntu 9.04 çıkalı üç ay oldu. 23 Nisan'da çıkmıştı.
Ayrıca üstteki Dapper Drake resmi de ne oluyor?

Güncel Olmazi Sart DegiL
Resime GeLince, Ubuntunun Logosunu BegenmisLerdir BeLkide
BöLümü CanLandirmaya CaLisiyoruz Sizin TakiLdiginiz Noktaya Bakin

LinkLer SagLam Daha Ne OLsun

O kadar önemli değil ama bir garib duruyor. Neyse önemli olan bölümün canlılığı.

Beni asıl rahatsız eden bu bölümün adı. Bölümün adı yanlış!
GNU/Linux İşletim Sistemi olması gerekiyor. Eğer düzeltilebilirse, düzeltimesini talep ediyorum.

kubuntumu onerirsin yoksa ubuntuyumu ? birde driver sorunu yasarmiyim yoksa pardus gibi otomatik taniyor mu ? simdiden tsk ederim

Ubuntu'yu öneririm.
Pardus'tan çok daha gelişmiş bir dağıtımdır. Daha fazla sürücü materyaline sahip. Ama yine de donanımlarını buraya yazarsan sana daha fazla bilgi verebilirim(RAM, ekran kartı, ses kartı, anakart...).

Ubuntu'yu öneririm.
Pardus'tan çok daha gelişmiş bir dağıtımdır. Daha fazla sürücü materyaline sahip. Ama yine de donanımlarını buraya yazarsan sana daha fazla bilgi verebilirim(RAM, ekran kartı, ses kartı, anakart...).

lenovo idea pad y530 kullaniyorum nvdia ekran kartim -ramim 2 gb ram- realtek hd ses kartim - intel anakart ve tumlesik webcam

IBM'in GNU/Linux'a destek vermesinden dolayı, bilgisayarının sürücülerinin de mevcut olması lazım.
Anladığım kadaryla dizüstü. Şurada bilgisayarınla ilgili bir söyleşi geçmiş. Eğer Ubuntu kullanacaksan işine yarayabilir. İlgili yerlerli araştırman dileğiyle...

IBM'in GNU/Linux'a destek vermesinden dolayı, bilgisayarının sürücülerinin de mevcut olması lazım.
Anladığım kadaryla dizüstü. Şurada bilgisayarınla ilgili bir söyleşi geçmiş. Eğer Ubuntu kullanacaksan işine yarayabilir. İlgili yerlerli araştırman dileğiyle...

bilgilendirme icin tsklr .. pardus sorunsuz taniyordu sistemi.. insallah ubuntuda tanir.. pardus ve fedora harici linux kullanmadim.. ubuntuyu indirip deneyecegim cok tskler ilgi icin

Ubuntu, dünyada en çok kullanılan GNU/Linux dağıtımıdır. Pardus, Fedora tanıdıysa; Ubuntu hayli hayli tanır.

iki sorum olacak tı ?
1. türkçe si var mı bu işletim sisteminin?
2. dell inpiron 6400 serisi laptopum var. linux driverler ı elimde yok. ubuntu tanır mı bu sürücüleri?

1. Sistemin Türkçe'si mevcut ve şu an %70'lerde.
2. Sanırım kablosuz ağ ile biraz uğraşırsınız ama onun da pek problem olmayacağını sanıyorum(ATI kartınız varsa, o da sorun yaratabilir.).

atilerde problem bu linuxlar yav. görsel efektleri açınca videolar vs izlenmez oluyor. acep güncel driver ile çözülürmü. ubuntu 9.04 kurulu

Mac'e benzemiş ama çok güzel olmuş

Geri