Mayhoş
mayhoş
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı un fazlada olabilir
Süsleme için :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Dr. oetker tart jöle
kırmızı gıda boyası
yumuşak, renkli şeker (jelibon)
damla çikolata
tel şehriye
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao sıvı malzemelerin üzerine elenir. Mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirilir. Hazırlanan hamur kağıtların yarısını geçecek şekilde kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kremşanti 1 bardak süt ile çırpılır, yarısına gıda boyası katılır buzdolabında bekletilir. Bir tencerede 1 poşet tart jöle ile 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır.ve kaynar su ile ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirilip, ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Kekler soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve keklerin kabaran bölümü bir bıçakla kesilir. Kesilen kapakların üzerine kırmızı şanti sürülür ve sonra soğuyan jöle sürülüp, ortadan ikiye bölünerek kanatlar oluşturulur.Kekin kağıtta kalan kısmına kremşanti sürülüp, kanatlar üzerine yerleştirilir. Tel şehriyeler yağsız teflon tavada kavrulur.jelibon batırılır. Kavrulan şehriyelerle antenler oluşturulur. , keke batırılarak uğurböceklerinin baş kısmı oluşturulur. Damla çikolata ile gövde kısmı süslenir.
alıntıdır
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı un fazlada olabilir
Süsleme için :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Dr. oetker tart jöle
kırmızı gıda boyası
yumuşak, renkli şeker (jelibon)
damla çikolata
tel şehriye
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao sıvı malzemelerin üzerine elenir. Mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirilir. Hazırlanan hamur kağıtların yarısını geçecek şekilde kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kremşanti 1 bardak süt ile çırpılır, yarısına gıda boyası katılır buzdolabında bekletilir. Bir tencerede 1 poşet tart jöle ile 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır.ve kaynar su ile ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirilip, ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Kekler soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve keklerin kabaran bölümü bir bıçakla kesilir. Kesilen kapakların üzerine kırmızı şanti sürülür ve sonra soğuyan jöle sürülüp, ortadan ikiye bölünerek kanatlar oluşturulur.Kekin kağıtta kalan kısmına kremşanti sürülüp, kanatlar üzerine yerleştirilir. Tel şehriyeler yağsız teflon tavada kavrulur.jelibon batırılır. Kavrulan şehriyelerle antenler oluşturulur. , keke batırılarak uğurböceklerinin baş kısmı oluşturulur. Damla çikolata ile gövde kısmı süslenir.

alıntıdır